maritbet girişmaritbet
Folkart Yapı bu yıl 170 milyon dolarlık iki projenin temelini atacak!

Folkart Yapı bu yıl 170 milyon dolarlık iki projenin temelini atacak!

Folkart Towers projesini bu yılın sonunda tamamlayacak olan Folkart Yapı, 170 milyon dolarlık AVM ve iş merkezi projesinin temelini de bu yıl içinde atmayı planlıyor

İzmir'in en büyük AVM'sini kurmak için yer arayışlarını sürdüren ve en az 70 bin metrekare büyüklüğünde bir AVM kuracak olan Folkart, bu yatırım için 120 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Yeni kent merkezinde bir iş merkezi daha kuracak olan Folkart, bu projesi için de 50 milyon dolarlık yatırım yapacak. Ayrıca 2 farklı gelir grubuna hitap edecek konut projeleri ne de başlamayı planlayan Folkart, özellikle orta gelir grubuna dönük olarak Folkart kalitesi ile güzel bir projeyi hayata geçirecek. 

Orta gelirliye konut 
 
Narlıdere Folkart, Mavişehir Folkart projelerini İzmir'e armağan ettiklerini, Folkart Towers'ı ise yılsonuna kadar tamamlayacaklarını belirten Saya Grup firmalarından Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir için farklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Narlıdere Folkart projesi ile A Plus konutlardaki başarılarını gören İzmirlilerin B Plus ve B grubunda da yeni projeler üretmelerini istediklerini belirten Sancak, "Bunun için yer arayışlarına başladık. Kalitemizden orta gelir grubundaki İzmirlilere de konut üreteceğiz. Onlara uygun koşullarda, yaşanabilir bir daire sunacağız. Bu konuda önemli talepler aldık. En kısa zamanda projemizi hazırlayarak inşaata başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 
 
Büyük ilgi var 
 
Folkart Towers'ta satışların yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri kampanya ile satışları tamamlamayı hedeflediklerini açıklayan Sancak, nitelikli konut ve ofis konusunda İzmirlilerden büyük bir ilgi gördüklerini kaydetti. 
 
İzmir'de 300 dönüm arazi üzerinde otomobilden, mücevhere, mobilyadan eğlenceye kadar herkesin ihtiyaçlarına dönük olarak bir alışveriş şehri planladıklarını açıklayan Sancak, yer bulmaları halinde projeye başlayacaklarını vurguladı. Eğer bu gerçekleşmezse en az 70 bin metrekare alanda kentin en büyük alışveriş merkezinin temelini bu yıl atacaklarını anlatan Sancak, alışveriş merkezinin de mimarisiyle dikkat çekeceğini, bunun için 120 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ifade etti. Sancak, yeni kent merkezinde de iş merkezi projesi için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. 
 
"Kentsel dönüşüm iyi planlanmalı" 
 
İzmir'in kentsel dönüşümde pilot il olduğunu, 315 bin yenilenmesi gereken konuttan söz edildiğini söyleyen Mesut Sancak, bunun zamana yayılarak iyi planlanması gerektiğini ifade etti. Sancak, "Kentsel dönüşüm uzun yıllar sürecek. Bunu yıl yıl planlamakta fayda var. Yıkılan konutların yerine yeni konutlar yapılacak. İyi planlanmazsa arz fazlası olur. Bu birçok sıkıntıyı beraberinde getirir. O nedenle kamu, müteahhit ve vatandaşları da kapsayan ortak bir çalışma yapılmalı" dedi. 
 
"Fiyatlar artmadan alımlar yapılmalı" 
 
Konutlarda KDV'nin yüzde 18'e çıkarıldığını, yeni dairelerin bitirilmesi ile l yıl sonra KDV'nin fiyatlara yansıyacağını vurgulayan Mesut Sancak, konut alımları için 1 yıllık sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Konut alacakların yılsonuna kadar almaları halinde KDV avantajı yaşayacaklarına dikkat çeken Sancak, ondan sonrasında ise konutları daha pahalıya alacaklarını sözlerine ekledi. 
 
Murat Şahin/Yeni Asır 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!
  • 26.09.2022 14:22

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri olan Fo ...