maritbet girişmaritbet
Fikret İnan: Esenyurt'tan çıkardığım ders; Haddin olmayan işe karışma!

Fikret İnan: Esenyurt'tan çıkardığım ders; Haddin olmayan işe karışma!

Yaşadıklarına akıl erdiremediğini belirten Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan, "Devletim bana kibarca 'Fikret Bey, seni emekli ettik, fazla ortalıkta dolaşma' diyor. Ben de mesajı aldım" dedi

 

 

Esenyurt, 2008 öncesine kadar esamesi bile okunmayan İstanbul dışında bir yer. AKP'nin iktidara gelmesi ve yerel belediyeyi kazanmasıyla birlikte bölgede yapılaşma adına bir kıpırdanma gözleniyor. Genç girişimciler bu hareketliliği takip ediyor ve İstanbul ve hatta Türkiye'de inşaat ve gayrimenkul sektörünün önünün açılmasına neden olacak Esenyurt'taki çalışmaya katılıyor. Bu furyayı başlatanların ve ilk meşaleyi yakanların belki de ilk ismi Fi Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan. 
 
Plan notları perişan etti 
 
"Tüm yetkinin Esenyurt Belediyesi'nde olduğu hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gitmenize bile gerek olmayan bir yerde sorun çıkacağı aklınıza gelebilir mi?" diye sözlerine başlayan Fikret İnan, "Biz de kahramanlık yaparak burada 6 bin konutluk 3 proje başlattık. Ancak yeni belirlenen ve uygulamaya geçilen 2010 plan notlan bölgeyi perişan etti." 
 
Projelerin harfiyatında Büyükşehir Belediyesi zabıtalarından arazide toprak biriktirme dolayısıyla ceza bile yediklerini ve Büyükşehir'in inşaatları sık sık kontrol ettiğini belirten Fikret İnan, "Yaptık, sattık, binaları bitirdik, 40 katlı binaları diktik, finale geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi geldi, resmi bir şey olmadan tarih 2011 Temmuz'u gösterirken şantiyelerdeki çalışmaları durdurdu. Biz de 'Hadi düzelir, bekleyelim' dedik. Aradan 8 ay geçti. İş, düzeleceğine daha da sarpa sardı. İş çıkmaza girdi. Esenyurt Belediye Başkanı'na gittik, Başkan, 'İş bizden kaynaklanmıyor, çözüm Büyükşehir'de' dedi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan randevu istedik, randevu vermedi. Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile 3 kez görüştüm. Evrakları, ruhsatları, tapuları ortaya koydum, fayda olmadı" diye konuştu. 
 
Fikret İnan, İstanbul'dan Ankara'ya yöneldiğini, bakan, müsteşar, parti genel başkan yardımcısı kim varsa görüştüğünü, kendisine dava açmasının istendiğini, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na durumu izah eden mektuplar yazdığını ancak hiçbir sonuç elde edemediğini söyledi. 
 
Tek sorunsuz şirket Fi Yapı 
 
2012 Nisan itibariyle 2010 yılı yeni plan notlarına göre kararların uygulanması gerektiği yolunda Büyükşehir Belediyesi'nden tebliğ aldıklarını hatırlatan Fikret İnan, çözümsüzlük ortamında kendinden fedakârlık ederek meselesini kendisinin çözdüğünü kaydetti. İnan, "Şu anda Esenyurt'ta problemsiz tek şirket Fi Yapı... Nasıl çözdüm?.. Dediler ki, 'Projelerinizi değiştireceksiniz... Fi Side projesinde koridorlar ve yangın merdivenleri emsale dahil edilecek.' Dahil ettik ve 120 adet dairemizi de projeden iptal ettik. Kestim attım, problemi çözdüm. 
 
Fi Life projesinde 1048 daire ve 12 bin metrekare ticari alanı, 469 daireye ve 4 bin metrekare ticari alana düşürdüm, daireleri tırpanladım. 400'den fazla kişiye paralarını yüzde 10 fazlasıyla geri ödedim. Ama belediye bu kadar fedakârlığıma karşılık hiçbir şey yapmadı. Sorunu Belediye çözmedi, Fi Yapı çözdü. Nasıl çözdü? Devletin, bir bardak suyunu içmedim, bankadan tek delikli kuruş kredi kullanmadım" dedi. 
 
İnan, Esenyurt olayıyla ilgili "Devletim bana kibarca 'Fikret Bey, seni emekli ettik, fazla ortalıkta dolaşma' diyor. Ben de mesajı aldım" dedi. 'Bu evrakları, bu ruhsatları, bu imar durumunu, bu tapulan kim verdi? Bu ruhsatları Türkiye Cumhuriyeti'nden aldım. Herşeyi usulüyle yaptım. Ben devletime güvenemeyecek miyim?' diye her makama çıktım, çare aradım" diyen İnan, Esenyurt Belediyesi'nin sözünün arkasında duramadığını belirtti. 
 
Esenyurt çözülemeyecek kadar zor bir sorun değil! 
 
İnşaatları durdurma ve mühürlemenin bilinçli, planlı yapılmış bir iş olduğuna kanaat getirdiğini ifade eden Fikret İnan, "Esenyurt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hükümet hepsi Ak Partili... Bu işi çözemeyecek kadar basiretsizler mi?.. Hayır... Ne işler yapılıyor, ne kanunlar çıkıyor, ne büyük icraatlar yapılıyor ama bir Esenyurt işi 1.5 yıldır sürüncemede. Burada bir şey varsa, enterasan ve manidar geliyor bana. Ama burada 100 bin günahsız insan var. Günahtır" diye konuştu. 
 
Hibe ettiğim 500 daireyi bu yıl teslim edeceğim 
 
Türkiye'de hiçbir firmanın Van'daki depremzede için konut yapmayı düşünmediği bir dönemde Fi Yapının 500 daireyi kendi yapıp hibe ettiğini, sadece devletten arsa istediğini hatırlatan İnan, "Erciş'te yüksek gerilim altına 50 dönümlük bir yer tahsis edildi. Arazi 7 ay geç verildi. Taahhüdüm 2013 Ağustos idi. Ben bu sene o 500 daireyi kardeşlik adına parasız teslim edeceğim" dedi. İnan, İstanbul'da Engelliler ile ilgili okulu sıkıntılar nedeniyle Milli Eğitim'e okulu teslim edemediğini kaydetti. 
 
Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...