maritbet girişmaritbet
Fer Yapı, kentsel dönüşümü 'OFiS'ten başlatıyor

Fer Yapı, kentsel dönüşümü 'OFiS'ten başlatıyor

SİNPAŞ'ın Bomonti'deki arazisi üzerine modern bir ofis projesi yapacak olan Fer Yapı, işyeri yoğunluklu bölgedeki eski yapıların dönüşümü için de örnek teşkil edecek...

Kaynak: YILMAZ YILDIZ / Yeni Şafak

Eroğlu Grubu'ndan ayrılarak Fer Yapı'yı kuran Ramadan Kumova ile sektörde öne çıkacak projelerini konuştuk...
Eroğlu Yapı'dan neden ayrıldınız?
Misyon. Herkesin bir görevi var. Artık kendim bir şeyler yapmak istedim. 8 ay oldu ayrılalı. 6 ayda 3 proje eliştirdik.
 
SEKTÖRDE BİR İLK
Bomonti projesi nasıl gelişti?
Şişli'de yerleşik bir ofis piyasası var. Dişçiler, doktorlar, avukatlar, danışmanlar, yeminli mali müşavirler, ithalat ve ihracat şirketlerimiz... Kendi fiziki konumlarını korudular ama bina olarak ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiler. Bomonti'de ilk defa bu segmenti hedefleyerek, farklı bir şeye yöneldik. Küçük ofisler ama güvenliği, temizliği, toplantı odaları, fitnes centerı, kütüphanesi, hobi odaları, yemekhanesi olan bir proje. Büyük bir holding plazasının o 3-5 metrekare kullanıcısına sağladığı bütün avantajlar var.
 
REZİDANS-OFİS
Şimdiden talep var mı?
Ofisler 60 metrekareden başlayacak, 800 metrekareye kadar büyüyebilecek. Bu projeyle ilgili bir anket yaptık. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Pazar araştırmamız aslanda bir anda satışa dönüştü. Bir grup, 1 kat istedi. Başka bir grup geldi 2-3 kat istedi.
 
Bölgede benzer bina yok mu?
Rezidansların bir kısmı konuttan ofise doğru döndü. Rezidansların hepsinde bu dönüşüm var.
 
FİYATLAR 4-6 BİN LİRA
Metrekare fiyatında eski yapılara göre ciddi fark var mı?
Bir fark oluşacak tabi. Biri sosyal imkanlar var, otopark var, diğerleri derme çatma. Taksim-Zincirlikuyu arası zaten ucuz bir bölge değil. Bomonti'de benzer projelerde metrekare fiyatları 4-6 bin dolar arasında. Bizim fiyat konumlandırmamız da onların üst segmentinde olacak. İkinci, üçüncü proje için arayış içerisindeyiz.
 
600 MİLYON $ CİRO HEDEFİ
Projelerin toplam cirosu ne kadar?
1 Mart'ta Bomonti, 1 Nisan'da Altınyıldız, seçim sonrasında da Kartal projesine başlıyoruz. Toplamda 350 bin m2'ye yakın satılabilir alan olacak. Bütün projelerin üreteceği ciro 600 milyon dolar civarında olur.

Güvence için Sinpaş yeter

Projeleri hayata geçirecek kaynağınız var mı?
Türkiye'de sadece krediyle proje yapmak mümkün değil. Öz sermayenizin olması gerekiyor. Ayrıca satıştan da finanse etmeniz gerekiyor. İlave olarak alıcının finansman ihtiyacını da karşılamanız gerekiyor. Biz de yola çıkarken yapacağımız projeleri hayata geçirecek yeterli sermayeyi ortaya koyduk. Öz sermaye de var, anlaştığımız bankalar da var. Yüzde 30 öz sermaye koymanız gerekiyor zaten. Sonuçta ortaklarımız iyi. Bu projeye Sinpaş ismiyle beraber çıkacağız. Piyasanın en güvenilir markası. Altınyıldız'ın yerindeki projemizde Beymen var.

Temeli sağlam ve nurlu olsun diye...

FER adı nereden geliyor?
Fer, gözün ışığı demek. Aynı zamanda Fransızca'da demir anlamında. Hem temeli sağlam olsun hem de nuru eksik olmasın diye. Benim kızımın adı Erva, oğlumun adı Furkan. Oradan da bağlantı var. Fer'de Muammer Saka'yla, Süleyman Kaya'yla birlikteyiz. AKKOM'dan tanıdığımız bildiğimiz insanlar. Konut, rezidans, lojistik merkezleri ve AVM'lere yoğunlaşacağız.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz