maritbet girişmaritbet
Fabrika için arazi aldı, İstanbul’da imarlar değişince inşaata girdi

Fabrika için arazi aldı, İstanbul’da imarlar değişince inşaata girdi

Türkiye’nin kilit, anahtar, çelik kasa ve çelik kapı denince ilk akla gelen grubu olan Kale, geçen yıl Beylikdüzü-Gürpınar’daki Özgür Evler projesiyle inşaat işine de girdi

 Kaynak: Ali Öztürk / Hürriyet

 
Türkiye'nin kilit, anahtar, çelik kasa ve çelik kapı denince ilk akla gelen grubu olan Kale, geçen yıl Beylikdüzü-Gürpınar'daki Özgür Evler projesiyle inşaat işine de girdi. Çoğu projeden farklı olarak, 6 dönüm arazideki projede, bitmiş 136 daireyi satışa çıkaran Kale, Beylikdüzü'nde fabrika için aldığı 150 dönümlük bir başka arazide de, imar değişikliği üzerine 1000 konutluk proje için hazırlanmaya başladı.
 
KALE Grubu, Türkiye'nin önde gelen sanayici gruplarından biri olmasının yanısıra inşaat işini de büyütüyor. Halen, İstanbul'da; Güngören-Merter bölgesinde bir alışveriş merkezi olan, aynı bölgedeki 35 dönüm üzerinde fabrikaya, ofis ve lojistik binalarına sahip olan Kale Grubu'nun şirketi Kale Kilit'in de, Beylikdüzü'nde 150 dönüm, Avcılar'da 40 dönüm, Yenibosna-Çobançeşme'de E-5'e cepheli ve Atatürk Havalimanı'nın dibinde sayılabilecek 11 dönümlük arsaları var.
 
İSO 500'de 270'inci sırada
Kale Kilit Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, kilit sistemleri başta olmak üzere çelik kasa, çelik kapı, pencere kilit sistemleri, sigorta gibi alanlarda yıllık 200 milyon doların üzerinde ciroya sahip olan Kale Grubu'nda, Kale Kilit ve Kalıp Sistemleri A.Ş.'nin, İSO 500'de 270'inci sırayı aldığını belirtti. Kale Kilit'in, Beylikdüzü'ndeki 6 dönüm arsada hayata geçen 136 dairelik Kale Özgür Evler'in dışında yeni konut projelerine gireceğini belirten Ali İhsan Yalçın, “İstanbul'un hızla Tekirdağ'a doğru genişleme dinamiğinin sonuçlarına katlanıp, inşaatçı olduk. Kale Yapı; Kale Özgür Evler'de, mali gücünü kullanarak riski üzerine aldı. Kale Kilit de, yıllardır güvenle ayakta duruyor. Risk, bizim işimiz değil” dedi.
 
AVM'de doluluk yüzde 90'ı geçti
Kale Kilit arazilerinde inşaat projelerine devam edeceklerini bildiren Ali İhsan Yalçın, “Kale Grubu, İstanbul-Güngören'deki bir arazisine tamamen kendi yatırımı olarak yaklaşık 100 milyon lira yatırımla Kale Outlet Alışveriş Merkezi'ni açtı. Şu anda doluluk oranı yüzde 90'ı geçti. Kiracılarımız memnun” dedi. Kale Kilit'in geçmişte, sanayi imarlı olarak aldığı arazilerin bir süre sonra yerel belediyelerce konut ve ticari imarlıya dönüştürüldüğünü söyleyen Ali İhsan Yalçın, 2005 yılında Beylikdüzü'nde 150 dönüm sanayi arsası aldıklarını, amaçlarının Güngören'deki fabrikayı taşımak olduğunu ancak 2 sene sonra konut-ticari imarlıya çevrilmesinin sıkıntısını yaşadıklarını bildirdi.
 
Beylikdüzü'ne 1000 daire daha
Bu arazide 1000 konut yapılabileceğini, proje için büyük bir inşaat firmasıyla da anlaşabileceklerini ifade eden Ali İhsan Yalçın, şöyle konuştu: “1990'larda alınan, Avcılar'da 40 dönümlük arazimiz de var. Orası sanayi için düşünülmüş. Çobançeşme-Yenibosna'da da E-5'e cepheli 11-12 dönüm arazimiz var. Orada ticari imar var. Sağlık tesis, otel, ofis olabilir. İstanbul'un batıya doğru, Trakya'ya doğru gelişmesinin sonuçlarına katlanacağız. Çerkezköy'de 380 dönümlük fabrika arazisi aldık.”
 
1500 mavi-beyaz yakalı çalışıyor
Ali İhsan Yalçın, bu arazinin, Çerkezköy OSB bitişiğinde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “İstanbul'da artık merkezde kalan Güngören ve Haramidere'deki iki fabrikamızı Çerkezköy'e taşıyacağız. Bu noktada, Çerkezköy OSB içinden de arazi alabiliriz. Güngören-Merter bölgesinde 35 dönüm üzerinde yer alan fabrikamızın arazisine ise ne yapacağımıza karar vermedik. Çalışanlara anket yaptık, yüzde 90'ı, iş güvencesi olursa Çerkezköy'e taşınmaya razı. Orada kiralar da daha ucuz. Biz de zaten işsiz ordusu bırakmayacağız, kendi işçimizi götüreceğiz. İstanbul'da kalifiye sanayi işçisi bulmak zorlaştı. Sadece Kale Kilit'te 1100 mavi yakalı, 200 beyaz yakalı çalışan var. Haramidere'deki fabrikayla, mavi-beyaz yakalıların sayısı 1500'ü buluyor.”
 
Etiler-Ulus kalitesini taşıdık
KALE Kilit, daha önce yine sanayi imarlı olarak alıp imar değişikliği sonrası konut projesinde kullandığı 6 dönüm arazide, 2 blokta 136 daireyi, anahtar teslimi olarak satıyor. Kale Kilit Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın ve Kale Yapı Emlak Portföy Yöneticisi Oğuz Avkan, bu arazinin, 150 dönümlük arazilerine yakın olduğunu belirterek, “Bu projede satılan yaklaşık 40 daireye aileler taşındı. 6 tane paratoner koyduk. Bir komşu siteye yıldırım düşmüş, sıkıntı yaşamışlar” dedi.
 
‘Kuzeye bakan' daire pek istenmiyor
ALİ İhsan Yalçın, İstanbul'daki konut müşterisinin ‘kuzeye bakan daireyi almama' alışkanlığına dikkat çekerken, “Kale Özgür Evler'de, yüzde 17'ye varan iskonto yaptığımız daireler de kuzeye bakanlar. Kampanya da yaptık. Ancak daha önce aynı özellikte daireyi daha pahalı almış müşterimizi de koruyoruz” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz