maritbet girişmaritbet
Eyyüp Albayrak ‘Arap ve Rus yatırımcılara yönelmeliyiz’

Eyyüp Albayrak ‘Arap ve Rus yatırımcılara yönelmeliyiz’

Gayrimenkul Proje Pazarlama Uzmanı Eyyüp Albayrak gayrimenkul yatırımlarını değerlendirdi

Seçimler öncesi iç te ve dış dünyada yaşanan olumsuzluklardan dolayı daralan ekonominin seçim sonrası değişimini “Zorunlu İnişten sonra tekrar kalkılan” bir uçak yolcuğuna benzeten Gayrimenkul Proje Pazarlama Uzmanı Eyyüp Albayrak, uçağın personelinin ve rotasının değişmemesi sonucunda Türkiye'de kazanan ortak aklın istikrarı yeniden yapılandıracağının altını çizdi. Önümüzde ki iki ayı kalkış öncesi hazırlık olarak görmeli mesela faiz ve döviz gibi iç piyasayı tehdit eden hızlı çıkışın normal seviyelere inmesi için bu süre iyi kullanılmalı. İnşaat ve gayrimenkul sektörüne bağlı alt sektörlerin tereddütleri yok etme dönemi olarak tanımlayan Albayrak özellikle inşaat sektörünün yeni yerel yöneticilerin hızlı adaptasyonları ile birlikte daralmanın genişlemeye dönüşmesini beklediğini dile getirdi. Eyyüp Albayrak seçim sonrası sektörü nelerin beklediği konusunda ki analizine şöyle devam etti;

Gayrimenkul alımlarını ve ortak yatırım imkanlarını erteleyen kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıları tekrar kazanmamız gerekli Avrupa'dan cazip yönlerimizi öne çıkarmamız için bu dönemi Türkiye adına  iyi kullanılması gerektiğini dile getiriyor. 

Türkiye hızla normalleşmeli stresten gösterilerden uzaklaşmalıdır. Taksim gösterileri devam etiğinde görüldü ki gayrimenkul yatırımcısı ile beraber turistleri de kaçıran ülke oluyoruz. Demokratik hak adına yapılan yıkıcı gösteriler Ülke ve şehir ekonomisine kalıcı hasarlar veren boyutlara gelmemeli. 

Mili gelirimizi arttıran cari açığımızı düşüren kentlerimizin yeniden imarında ve inşasında vazgeçilmez kaynak olan yabancıların uzun vadeli konut alımları desteklenmeli ve önündeki bürokratik finansal engeller kaldırılmalı ülkelere konan sınırlamalar tekrar gözden geçirilmelidir. 

Seçimler sonrası  Yerel Yönetimler ve ilgili bakanlıklar ellerinde bekleyen işleri hızlandırmalı kaybedilen ayları telafi etmeli hatta İl ve İlçe meclisleri ve komisyonlar yaz tatilini bu yıl kısa tutmalıdır. 28 Mayıs sonrası devreye girecek yasa ile konut sektörü ciddi disipline edilmiş olacak. Bu da yeni yatırımcıların fonların ve bireysel alıcıların diğer rakip ülkelerden Türkiye'ye gelmesini sağlayacaktır. Avrupa ülkeleri ve şehirleri bu pazarda rakibimiz... Özellikle Arap ve Rus gayrimenkul yatırımcılarına ve şirketlere yönelmemiz önem arz ediyor.  

Demokratik Yaşanabilir ülke, istikrarlı  ve güvenli ülke Türkiye. Bunun için her sorumluluk sahibi vatandaş ve ilgililer bilinçli hareket etmeli. Tekrar yükselmemiz belirli bir hızda istikrarlı gitmemiz bu ülkede yaşayan herkesin menfaatine, seçimler öncesi ve sonrası hava boşlukları olsa da bu sarsıntılar kimseyi karamsar yapmamalı hedefine ulaşan büyüyen dinamik Türkiye için çok çalışmalıyız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ekonomideki büyüme en fazla gayrimenkule katkı sağlıyor
  • 11.10.2017 16:16

Ekonomideki büyüme en fazla gayrimenkule katkı sağlıyor

EKN Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, özellikle son 5 yıldaki ciddi b ...

İnşaat sektörü 2023 Stratejik Eylem Planı açıklanacak!
  • 22.06.2016 13:09

İnşaat sektörü 2023 Stratejik Eylem Planı açıklanacak!

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eyle ...

Dükkan yatırımı her dönem kazandırıyor
  • 11.11.2015 10:05

Dükkan yatırımı her dönem kazandırıyor

Yatırım yapanlar genellikle ilk olarak konut almayı tercih etse de tercihini dük ...

Gayrimenkul ve inşaat sektörü başrolü üstlenecek!
  • 02.11.2015 14:01

Gayrimenkul ve inşaat sektörü başrolü üstlenecek!

1 Kasım seçimlerinin sonucu gayrimenkul sektörünün önünü açtı. Bu, dünyanın Türk ...

Gayrimenkul sektörünün vizyonu bu çalıştayda konuşulacak!
  • 29.12.2014 15:34

Gayrimenkul sektörünün vizyonu bu çalıştayda konuşulacak!

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü Çalıştayı, 16-17-18 Ocak 20 ...