maritbet girişmaritbet
Eyüp Akbal: Düşük faiz ev sahibi yapacak

Eyüp Akbal: Düşük faiz ev sahibi yapacak

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı para piyasaları kadar gayrimenkul sektörü tarafından sevinçle karşılandı. Faiz indirimi ile ilgili değerlendirmeyi yapan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, bu adımın konut satışlarını canlandıracağını söyledi. Akbal, “Uzun vadede reel faizlerin sıfıra yaklaşacağı günleri umutla bekliyoruz” dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 20 Nisan 2016 tarihinde aldığı kararla Marjinal Fonlama Faizi'ni yüzde 10.5'ten yüzde 10'a indirdi. Bu indirim hem para piyasaları hem de reel sektör tarafından olumlu karşılandı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal “Piyasalar Merkez Bankası'ndan bu kararı bekliyordu. Bankalar tarafında da kısa süre içerisinde aşağı doğru yönelme olacaktır. Bu da piyasayı çok canlandıracak. Konut kredisi faizleri ne kadar azalırsa sektör açısından o kadar iyi olacaktır” dedi.

Düşük faiz sayesinde konut talebi artacağını belirten Eyüp Akbal, “Halkımız konut kredisi oranlarının düşmesiyle ev satın alma eğilimi gösterecek.  Konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek. Önümüzdeki dönemde indirimlerin devamını bekliyoruz. Düşük faiz ve düşük enflasyon, ülkeyi büyütecek en büyük gelişmedir. Uzun vadede reel faizlerin sıfıra yaklaşacağı günleri umutla bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Faiz indirim kararıyla bahar havası esecek

Türkiye'nin ekonomisinde yüzde 4'lük bir büyüme olduğunu vurgulayan Eyüp Akbal, “Ülkemizde cari açık hızla kapanıyor ve enflasyon rakamları geriliyor. Sanayi üretim endeksi artış gösteriyor. Ülkede Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz indirimi kararıyla adeta bahar havası esiyor. Kredi vadelerini uzun yıllara yayacak formüller üretilmeli. Bununla birlikte bekleyen kitleyi de harekete geçirmiş oluruz. Bu gelişmenin devamını bekliyoruz” ifade etti.
 
Fuzul Grup olarak yaşanabilir alanlar oluşturmak hedefiyle 2000 yılından itibaren inşaat sektöründe de önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal,“Başakşehir'de “Bizimevler, Kent Neriva, Kent Ariva, Olimpa AVM, Kent Evila, Olimpia Park Plus”, Kâğıthane'de “Meva Evleri”, Kartal'da “Serrapark Konutları”, “Vadiyaka” gibi birçok başarılı projeyi hayata geçirerek on binlerce aileyi ev ve işyeri sahibi olmasına vesile olduk. 2000'lerin başından bu yana Fuzul Grup bünyesinde 4000'in üzerinde konut inşa ettik. Ülkemizde yaşanan bu olumlu havanın etkisiyle konut ihtiyacı olan halkımız daha kolay ev sahibi olacaktır”dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Fuzul, 2023'te müşteri deneyimi mükemmeliyetine yoğunlaşacak
  • 30.01.2023 14:37

Fuzul, 2023'te müşteri deneyimi mükemmeliyetine yoğunlaşacak

Fuzul, gayrimenkul ve otomotiv gibi kritik sektörlere katkısını sürdürürken, 202 ...

Fuzul Sosyal Platform'un yeni kimliği "Fuzul Benim" oldu!
  • 26.01.2023 15:42

Fuzul Sosyal Platform'un yeni kimliği "Fuzul Benim" oldu!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Fuzul Benim, yap ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...