maritbet girişmaritbet
EYG, ilk gayrimenkul fonu iznini SPK’dan aldı!

EYG, ilk gayrimenkul fonu iznini SPK’dan aldı!

EYG Group, SPK’dan aldığı fon kurma iznine ek olarak İstwest ve DAP Vadisi’nde de satış yapma anlaşmalarını imzaladı.

Emlak, konut ve gayrimenkul alanında açılımlar ve modeller deneyen EYG Group, fonlar ve farklı ortaklıklar ile alanını genişletiyor. Firma aynı zamanda Fer Yapı ile Boyner Grubu'nun ortaklığında geliştirilen İstwest'te 110 milyon lira değerinde 131 konut ile DAP Yapı'nın Kağıthane'de geliştirdiği 200 milyon lira değerindeki 927 ofisin satışını da üstlendi. 

SPK'ya ve TTK'ya uygun modellere çalışıyor

Gayrimenkul fonu alanında kolları ilk sıvayan fima olana EYG Gayrimenkul, SPK'dan izin almasına rağmen istediği modeli uygulamak için farklı yollar arıyor. SPK'nın sadece tamamlanmış ve iskanı alınmış projeler için izin verdiğini dile getiren EYG Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu durumu aşmak için Türk Ticaret Kanunu ile iş modelini genişleten ve sürdürülebilir kılan bir yapıda var olacaklarını kaydetti. 

Gayrimenkul fonları hakkında bilgi aktaran Çelik şöyle konuştu, “SPK'nın isteği doğrultusunda sadece bitmiş projelerin yer aldığı bir fon kuracağız. Birde TTK'ya bağlı olarak ikinci bir yapılanmaya gideceğiz. Yani projenin herhangi bir aşamasında ortaklık kurarak bunu proje tamamlanana dek sürdüreceğiz. Burada ortaklar istedikleri zaman yapıdan çıkamayacaklar. Tamamlanan projede eğer satışta taşınmaz kaldı ise onları SPK'nin izin verdiği fona alabileceğiz. Bizim şu anda 15 proje ile anlaşmamız var. Bunların bitmiş proje olduğu için 6-7 tanesi fonda yer alıyor. Kalanları ise TTK'ya bağlı.”

"Allah'ın izniyle işi büyüteceğiz”

Sektöre veri sağlanması adına EYG Gayrimenkul çatısı altındaki Evdeki fırsat.com'da bitmiş projeleri konut alıcıları ile örtüştürmeye çalıştıklarını ifade eden Çelik, istanbul'un 50 konut üzerindeki projelerini haritasını çıkardıklarını belirtti. Çelik, “Kurduğumuz yeni bir ekip ile araştırma yaptık. İstanbul'da 50 konut ve üzerinde 507 proje yapılıyor. A segmentine markalı konutları, B segmentine de kendini ispatlamış firmaları aldık. Toplamda 215 bin konut üretimi tesbit ettik. Bunların yüzde 68'inin satılmış, kalan yüzde 32'sinin satışının devam ettiğini belirledik. Yani halen satışta halen 68 bin konut var. Evdeki fırsat.com'da ise elimizde şu an 15 projede 1230 konutluk portföy var. Geçtiğimiz ve bu yıl yaklaşık 380'er konut sattık. Bunlar portföyümüzde artık yer almıyor. Toplamda 878 milyon liralık ciro yaptık. Bunu Allah'ın izniyle büyüteceğiz” dedi. 

Konutçunun gözü ofiste

Konuta ilaveten ofis tadı ile ürünü çeşitlendirmek istediklerini belirten Çelik, “Bundan sonra birazda ofis satacağız. Maslak, Şişli ve Mecidiyeköy gibi ofis bölgelerine alternati olarak gelişen Kağıthane ofis vadisi oluyor ve burada 10 bin kişinin çalışacak. Yapımcısı olan DAP, konut firması olduğu için ofislere otopark ve sosyal donatıların hepsi karşılamış. O açıdan güzel ve iyi olmuş” diye konuştu.

“Daha ne olsun?”

İntaya ve İntes ile birlikte EYG Gayrimenkul olarak geliştirdikleri Evvel İstanbul hakkında da kısaca bilgi aktaran Çelik, “Kayaşehir'deki Evvel istanbul'da 500'ün üzerinde satış yaptık. Eylül ayında hemen karşısında yer alacak olan 615 konutlu ve 120 cadde mağazalı Adım İstanbul'u “Daha ne olsun?” sloganı ise satışa sunacağız” dedi.  

Yeterki model sürdürülebilsin

Amaçlarının sürdürülebilir bir model kurmak olmak olduğunu tekrar tekrar dile getiren Çelik, “Konut ve ofislerin bir kısmını satın aldık, bir kısmıyla da satıldıktan sonra ödeme şeklinde anlaşıldı. Karşı taraflar zaten arkadaşımız. Aramızda işbirliği var. Projelerin sürdürülebilir olması, işlemesi gibi önceliklere önem veriyoruz. Bizim için ilk etapta modellerin kendilerini döndürecek kadar para kazanmaları bize yeterli”dedi.
EYG İcra Kurulu Üyesi ve Kentsel A.Ş Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya da yaptığı açıklamada İstwest'te seçkin bir bölgede seçkin bir kitlesi olan İstwest'te hemen teslim olarak satışlara başladıklarını söyledi. Orta ve orta üst kesimin daha nitelikli konutlarda yaşamaya başlayabilmeleri için son derece uygun modeller geliştirdiklerini ifade eden Dişbudak, “Ortalama 3 bin lira aylık kira değeri olan bir daireyi 4 bin 500 lira taksitle peşinatsız olarak satıyoruz. Yarısını böyle yaparken kalan yarısını da vade farkı olmaksızın 5 yıl taksit ile şirket bünyesinden vadelendiriyoruz” dedi.

Kağıthane'de DAP Vadisi'ndeki ofislerinde gelecek vaat eden ve kendi ticaretini oluşturan bir kurguya sahip olacağını belirten Dişbudak, “İstanbul'un ulaşım yollarına ve merkezi lokasyonlara çok yakın. Kendi çalışan sayısı ile kendi ticaretini oluşturacak. Fiyat ve kira değeri olarak Maslak - Levent Hattı'na göre iki kere daha uygun fiyata. İşletme modeli orta ölçekli ve büyük işletmelerin de var olabileceği bir yapısı var. 400 ünite hemen teslim edilirken kalanı gelecek yıl teslim edilecek” diyerek sözlerini noktaladı. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!
  • 02.02.2017 15:54

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!

Evdekifirsat.com İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik, yeni kampanyayla birlikte s ...

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'
  • 27.04.2016 17:08

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'

EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Adım İstanbul'daki dükkanlar için 400 ...

Körfez Yatırımcıları Buluşması ne kazandıracak?
  • 12.10.2015 23:29

Körfez Yatırımcıları Buluşması ne kazandıracak?

Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın Türk gayri ...

Ömer Faruk Çelik, Gelişen Kentler Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 11.05.2015 23:11

Ömer Faruk Çelik, Gelişen Kentler Zirvesi'ni değerlendiriyor!

EYG Grup'un patronu, GYODER'in yönetim kurulu üyesi olan Ömer Faruk ÇElik, Balık ...

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı
  • 09.12.2014 10:56

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, Cnbc-e'deki Emlak Hakkında Herşey programında ...

Patron, Vadi'yi anlatıyor!
  • 24.10.2014 16:42

Patron, Vadi'yi anlatıyor!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dap Vadisi projesini emlaktasond ...