maritbet girişmaritbet
EYG Grup, yeni yılda 200 projeyi satışa çıkaracak!

EYG Grup, yeni yılda 200 projeyi satışa çıkaracak!

EYG bünyesinde bulunan ve markalı konutların buluşma noktası haline gelen Evdekifirsat.com yeni yılda 200 projeyi satışa çıkaracak.

Yeni yılla ilgili hedefleri hakkında konuşan EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, kendi evinin hayalini kuran herkesi uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Hem tüketici hem de sektör nezdinde iş modelimiz yoğun ilgi görüyor. Evdekifirsat.com ile sektörde bir ilke imza attık ve ev almanın kurallarını değiştirdik. Fark yaratan iş modelimiz bugün itibariyle 10 farklı lokasyonda 20 projeyi portföyünde bulunduruyor. 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapatmıştık. 2016'nm 11 ayında da 17 projede 575 ev sattık ve 419 milyon ciro elde ettik" dedi. 2017'de ise İstanbul'da 200 projede satışa geçeceklerini aktaran Çelik, 2018'de ise Türkiye genelindeki projeleri portföylerine eklemeyi planladıklarını söyledi. 

Sektörün büyümesi için şeffaflaşması şart 

Aynı zamanda KONUTDER Başkanı da olan Ömer Faruk Çelik, gayrimenkulde en büyük pazarın kamunun elinde olduğuna dikkat çekerek, özel sektörün büyümesi için önce şeffaflaşması gerektiğini kaydetti. Şeffaflaşmanın kurumsallaşmayı getireceğini aktaran Çelik, "Kurumsallaşmaya birlikte şirketlerin mali açıdan büyüme gücü elde edebilecek. Böylece istedikleri yerden arazi alam imkanlarına kavuşacaklar" dedi. Ancak mevzuatın bugün bunu engellediğini aktaran Çelik, "O zaman şirketin patronu bir ömür boyu şirketin başında kalmak zorunda kalıyor" diye konuştu. Bankaların sektöre bakışını da değerlendiren Çelik şöyle konuştu: "Bankalar bugün ancak yeni yatırım yapmak isteyen, yada mal almak isteyene kredi veriyorlar. Buna karşın borcunu kapatmak için kredi almak isteyeni ise riskli görüp kredi vermeye yanaşmıyorlar." Çelik, "Bundan dolayı bazı iş adamları itibarını korumak ve nakit akışı sağlamak için elindeki konutları bir miktar düşük fiyata satabilir. Buda normal bir durum" diye konuştu.

Reklam giderleri bütçelerde büyük maliyet oldu 

Reklam giderlerinin giderek daha fazla artmaya başladığını söyleyen Ömer Faruk Çelik. "İnşaatın ana maliyeti olan demir, çimento ve kalıbın payı yüzde 14 iken, reklam giderlerinin ciro içindeki payı yüzde 6'lara çıktı" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!
  • 02.02.2017 15:54

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!

Evdekifirsat.com İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik, yeni kampanyayla birlikte s ...

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'
  • 27.04.2016 17:08

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'

EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Adım İstanbul'daki dükkanlar için 400 ...

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!
  • 14.10.2015 10:40

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın ...