maritbet girişmaritbet
Expo Real 2016'dan geriye kalan izlenimler!

Expo Real 2016'dan geriye kalan izlenimler!

Cushman & Wakefield'in yönetici ortağı Tuğra Gönden, Almanya'nın Münih kentinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen Expo Real'i değerlendirdi.

Avrupa'da gayrimenkul ve yatırım sektörünün en büyük fuarı olan ve Almanya'nın Münih şehrinde bu yıl 19'uncu kez düzenlenen Expo Real, 4-6 Ekim tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açtı. 77 ülkeden toplam 1.768 katılımcı ve 39,101 ziyaretçi ile 64.000m2'de yer alan Expo Real 2016'da Cushman & Wakefield olarak yerimizi aldık. Dünyanın her tarafından toplam 157 katılımcı ile iştirak ettiğimiz Expo'da bu yıl yine 1.250'den fazla müşterimizle birebir görüşmeler gerçekleştirdik.

Önümüzdeki döneme ilişkin Türkiye'deki yatırım fırsatlarını göstermek için Cushman & Wakefield Türkiye ekibi olarak ülkemizde yatırımları bulunan yabancı yatırımcılar ile ilişkilerimizi sıcak tutma önceliğinde ilerledik.

Geçtiğimiz yıllara nazaran yeni yabancı talebi daha kısıtlı olsa da Türkiye ile yakın zamanda ilgilenmiş fakat henüz yatırım yapmamış olan yabancı yatırımcılara,15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'deki güvenlik ve siyası durumu izah ederek, güçlü temel göstergelere ve uzun vadeli pozitif eğilimlere dikkat çektik. Bu anlamda yatırım ajansı yaklaşımı misyonumuzla daha önce Orta Doğu seyahatlerimizde olduğu gibi Avrupa'da da katıldığımız tüm sektör buluşmalarında ülkemizi ve gayrimenkul sektörümüzü tanıtmaya devam edeceğiz
Expo'ya dairbir diğer gözlemimiz ise Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı yatırımcıların genel anlamda Türkiye pazarından çıkma niyetlerinin olmadığı ve uzun vadede kalmanın daha avantajlı olduğunu düşündükleri yönünde oldu. Bu noktada yatırım veya kalkınma ajansı gibi kamu kuruluşlarına ülke tanıtımı konusunda önemli görevler düştüğünü söylemeliyim. Yurtdışında kamuoyu darbe girişimi, FETÖ veya OHAL konusunda fazla bilgiye sahip değil ve bilgi kirliliği söz konusu. Ne kadar şeffaf ve kapsamlı bir bilgilendirme yapılırsa olumsuz algı giderilir ve güven oluşturulur. Avrupa gayrimenkul ve yatırım sektörünün en büyük iletişim ağı olan Expo Real gibi fuarlar bunun için önemli platformlar. Bu nedenle önümüzdeki dönemde yine eski güçlü katılımımızla dikkatleri ülkemize çekeceğimizi düşünüyorum.

İlginin düşük seviyelerde olmasına karşın Rusya, bu yıl yine örnek olarak Expo'daki standıyla gövde gösterisinde bulundu; bu tür yatırımların uzun vadeli olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Cushman & Wakefield platformu sayesinde yurtdışında birçok farklı noktaya yönlendirilen Türk yatırımcıları içinse Almanya ve Brexit'e karşın İngiltere hala çekiciliğini koruyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Gayrimenkul teknolojisi girişimleri 3 milyar doları aşacak'
  • 20.09.2017 11:17

'Gayrimenkul teknolojisi girişimleri 3 milyar doları aşacak'

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, 2017 yılında izlenmesi gereken ...

Gayrimenkul teknoloji girişimi MIPIM'de rüzgar gibi esti!
  • 05.04.2017 12:17

Gayrimenkul teknoloji girişimi MIPIM'de rüzgar gibi esti!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, MIPIM'deki gayrimenkul teknolo ...

Expo Real 2016'dan geriye kalan izlenimler!
  • 18.10.2016 13:09

Expo Real 2016'dan geriye kalan izlenimler!

Cushman & Wakefield'in yönetici ortağı Tuğra Gönden, Almanya'nın Münih kentinde ...

Expo Real 2016’da GYF'nin avantajları anlatıldı
  • 06.10.2016 10:29

Expo Real 2016’da GYF'nin avantajları anlatıldı

Avrupa gayrimenkul ve yatırım sektörünün en büyük iletişim ağı olan Expo Real 20 ...