maritbet girişmaritbet
Expo Real 2016’da GYF'nin avantajları anlatıldı

Expo Real 2016’da GYF'nin avantajları anlatıldı

Avrupa gayrimenkul ve yatırım sektörünün en büyük iletişim ağı olan Expo Real 2016’da ‘Türkiye’de Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konuşuldu.

Katılımcıları arasında Körfez yatırımcılarının da olduğu Avrupa'nın en büyük gayrimenkul ve yatırım etkinliği olan Expo Real 2016, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki yatırım fırsatlarını göstermek için yepyeni bir fırsat doğurdu. Almanya'nın Münih şehrinde 19'uncu kez düzenlenen fuar kapsamında gerçekleştirilen Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım Fonları konulu panelde konuşan Omurga Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “Herkesin piyasalarda esen olumsuz rüzgarlardan söz ettiği,  finansal portföy yatırımcısının ürkek ve çekingen olduğu sıkıntılı dönemlerde baskılanan fiyatlar, gayrimenkul yatırımcısı açısından verimli fırsatlar oluşturuyor” dedi.

Moderatörlüğünü Reidin Türkiye Müdürü Kerim Alain Bertrand'ın yaptığı ‘Türkiye'de GYF'ler” konulu panelde global ekonominin etkisiyle değişen yatırım ortamı ve Türkiye pazarında yatırımcıyı ilgilendiren yasal düzenlemeler ele alındı. Sektör liderlerinin söz aldığı panelde, GYF'lerin yatırımcılara çok önemli avantajlar sunulduğuna dikkat çekilerek, yabancı yatırımcılar özelinde sorulara birebir cevaplar verildi.

Her düşüşten sonra büyüyoruz

Konuşmasında Türklerin yüzyıllar içerisinde birçok politik, ekonomik, çevresel problemlerle karşılaştığını, her seferinde güçlenerek çıkmayı başardığını dile getiren Omurga Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti'nin de benzer problemler yaşadığını aktardı. Erktin, ülkedeki büyüme rakamlarının son 30 yıl içerisinde ciddi iniş çıkışlar gösterdiğine işaret ederek, “Dikkat çekici olan, her negatif büyümeden sonra bir yıl içerisinde tekrar yüksek büyüme rakamlarına ulaşılmıştır” diye konuştu.

Ofis stoku Avrupa şehirlerinin altında

Ofis segmentinde, büyüme rakamından bağımsız olarak üretimin sürdüğünü belirten Erktin, arzdaki artışa rağmen kira rakamlarının tutarlı olduğunu söyledi.  Ekonomik büyüklüğüne göre İstanbul'daki ofis stokunun Avrupa'nın diğer önemli şehirlerine göre çok mütevazi seviyelerde olduğunu kaydeden Erktin, “Kişi başına ofis alanı ve şehrin gayrisafi hasıla rasyolarına göre ofis stoku Avrupa şehirlerinin kat be kat altındadır. Konut ihtiyacının yıllarca karşılanamayacak boyutlarda olması da konut sektöründeki hareketliliği sürekli kılmaktadır. Tüm bu faktörlerin sonucu olarak yabancı yatırım girişi yıllar içerisinde dalgalansa da, gayrimenkule yapılan yatırım son 5 yıldır artarak sürmektedir.  Herkesin piyasalarda esen olumsuz rüzgarlardan söz ettiği,  finansal portföy yatırımcısının ürkek ve çekingen olduğu sıkıntılı dönemlerde baskılanan fiyatlar, gayrimenkul yatırımcısı açısından verimli fırsatlar oluşturmaktadır” dedi.

Panelde ayrıca Çelen Kurumsal Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Başkanı Güniz Çelen, PwC Türkiye Yönetici Ortağı Umurcan Gago ve Ak Portföy CEO'su Alp Keler söz aldı.

Avrupa'nın gayrimenkul alanındaki en büyük fuarlarından biri olan Expo Real için bu yıl Münih'teki Messe München Fuar Alanı'na kurulu Grand Plaza projesiyle yeni bir iletişim platformu oluşturdu. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda kurulan Grand Plaza, fuara katılan katılımcıların daha fazla iletişime geçmesi amacıyla tasarlandı. Zirvede geçen yıl 33 ülkeden 1.700'den fazla katılımcı ve 74 ülkeden 38 bin ziyaretçi ağırlanmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER, Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı bir araya getirdi!
  • 20.05.2022 15:45

GYODER, Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı bir araya getirdi!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektöründe önemi gittikçe ...

LG ve Assa Abloy'dan saydam oled otomatik kapı!
  • 10.12.2020 09:59

LG ve Assa Abloy'dan saydam oled otomatik kapı!

LG ve ASSA ABLOY, dijital dünyaya geçişin işaretlerinden sayılan saydam OLED kap ...

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğ'de değişiklik!
  • 30.06.2018 12:10

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğ'de değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişi ...

42. Cadde’nin Gayrimenkul Yatırım Fonu basına tanıtıldı
  • 11.04.2018 17:07

42. Cadde’nin Gayrimenkul Yatırım Fonu basına tanıtıldı

Temaşehir 42. Cadde’deki ticari gayrimenkulleri kapsayan Gayrimenkul Yatırım Fon ...

Tahincioğlu, 2018'de kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor
  • 22.02.2018 11:16

Tahincioğlu, 2018'de kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Rekorlarla dolu bir yıl o ...

'Ülke insanı en çok gayrimenkule yatırım yapıyor'
  • 01.02.2018 12:58

'Ülke insanı en çok gayrimenkule yatırım yapıyor'

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Uluslararası Gayrimenkul G ...