maritbet girişmaritbet
Evimizi boyatırken hangi renkleri neye göre seçmeliyiz?

Evimizi boyatırken hangi renkleri neye göre seçmeliyiz?

Evinizi istediğiniz gibi dizayn ettiğiniz an çoğu zaman dışarı bile çıkmak istemezsiniz.

Bu noktada devreye evin duvarlarının eşyalarla uyumlu renkte ve iç açıcı olması giriyor. Peki hangi renk eşyaya göre nasıl duvar boyası seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli. İşte detaylar...

Evinizin duvar rengi seçimi, imaj bakımından çok önemli yer tutar. Duvar renginin hangi renk olmasını belirleyen bir çok unsur vardır. Bunlar; salonun büyük ya da küçük olması, evdeki eşyaların rengi, zeminin rengi, sizin nasıl bir yer istediğiniz, mekanı hangi havaya sokmak istediğiniz ve yaşam tarzınız gibi. 

Salonunuz küçük ve dar ise onu koyu duvar boyaları ile daha küçük ve kasvetli göstermek hiç olacak iş değildir. Bunun için küçük ve dar alanınızı daha geniş, ferah göstermek için duvarları açık ve aydınlık renklere boyamalısınız. Bu renklerin başında fildişi, şampanya ve beyaz renkler gelir. Tam tersi durumda ise salonun top sahası görünümünü almaması için canlı ve orta koyulukta renkleri seçerek mekanın dengeli görünmesini sağlayabilirsiniz.

boya

Evdeki mobilyalarınız ve aksesuarlarınız çok canlı ve açık renkliyse duvarlarınızda çok aşırıya kaçmadan nötr ve mat renkleri tercih etmelisiniz. Bunun sonucu olarak hem eşyalar hem de duvarlar canlı ve açık renk olmaz ve renkler birbirine girerek karmaşa oluşturmaz.

Yaşam tarzınız duvar renginizi belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Mesela stresli ve yoğun bir iş yaşamınız varsa, bu yoğunluğu ve kasveti eve taşımamak için duvarlar kesinlikle mavi yada yeşilin güzel ve açık tonlarından birine boyamalısınız.

Ancak gelenekçi bir yapınız varsa klasik olandan yanayım diyorsanız, duvarlarınızın rengi kesinlikle pastel tonlarında olmalı. Yani klasik pastel pembe ve pastel kahve tonlarını duvarınızda deneyebilirsiniz.

Ben eğlenceyi seviyorum Durağanlık ve mat renkler bana göre değil diyorsanız turuncu gibi sıcak renkleri tercih etmelisiniz.

Salon için renk önerileri

Mobilyaların rengi, salondaki ışık, salonun hangi yöne baktığı, tavan yüksek mi alçak mı gibi durumlar, salon rengini belirleyen en önemli unsurlar arasında yer alır. Salonumda ferahlık ve rahatlık istiyorum diyorsanız yeşil ve açık deniz mavisi tonlarını tercih etmelisiniz. Duvarların rengi mobilyalarda kullanılan rengin önüne geçip, onu bastırmamalıdır.

Odalar duvarları için renk önerileri

Evinizde var olan bütün odalar aynı renk mi olmalı sorusu tamamen sizin beğeninize kalmıştır. Odanız küçük ve az ışık alıyorsa açık ve hareketli renkleri duvar rengi olarak seçmelisiniz. Odanız büyük ise orta tonlardaki renkleri seçerek değiştirebilirsiniz.

boya

Yatak odası için renk önerileri 

Mor ve lila gibi pastel tonları kullanarak yatak odanızın rahatlatıcı ve huzur verici olmasını sağlayabilirsiniz . Yatak odası rengini belirleyen en önemli unsur ise yatağınızın ve yastıklarınızın örtüsüdür. Duvarlarınızı yatak örtünüz ve yastıklarınızın bir iki ton açığı yada koyusu olan renklere boyayabilirsiniz.

Çocuk odası için renk önerileri

Erkekler için mavi ve kızlar için pembe klişesinden yana olmayan biriyseniz huzur verici tonlar olan pastel renklerini seçmelisiniz. Yada daha eğlenceli hale getirmek için masallardaki yerlerin rengini duvarlara yansıtırsanız bu durum çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir.

boya

Mutfak için renk önerileri

Bayanların en fazla zaman geçirdiği yerin mutfak olduğunu biliyoruz. Bunun için ortamın eğlenceli hale gelmesi gerekir. Kasvetli bir mutfağı hiçbir bayan istemez. Bunun için sıcak ve eğlenceli renkler tercih edilmelidir.

Banyo için renk önerileri

Metrekare olarak banyolar diğer alanlara göre daha küçük olan mekanlardır. Bunun için banyoyu geniş ve ferah gösterecek açık ve pastel renkler kullanılabilir. Beyaz, mavi yada beyazın pastel tonlarını deneyebilirsiniz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evimizi boyatırken hangi renkleri neye göre seçmeliyiz?
  • 27.09.2016 16:58

Evimizi boyatırken hangi renkleri neye göre seçmeliyiz?

Evinizi istediğiniz gibi dizayn ettiğiniz an çoğu zaman dışarı bile çıkmak istem ...