maritbet girişmaritbet
Ev Tekstili Fuarı başladı

Ev Tekstili Fuarı başladı

22. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı CNR EXPO'da başladı.

22. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), CNR EXPO'da başladı. Beş gün sürecek fuarda, ev tekstiline teknoloji entegrasyonu öne çıkarken, led ışıklı perde ve nevresimler, kendini ışıkla temizleyen stor perdeler, silinebilir özel kumaştan üretilen mutfak koleksiyonları başta olmak üzere bir çok inovatif ürün de sergileniyor. 

EVTEKS'in açılışı, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık ile CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

TİM Başkanı Büyükekşi açılıştaki konuşmasında, EVTEKS'in, alanında dünyanın en büyük fuarı olma yolunda ilerlediğini belirterek, sektörün dünyada ve Türkiye'deki gelişimi, ihracatı ve ev tekstilindeki inovatif gelişmelere değindi.

Türk ev tekstil sektörünün 1,8 milyar dolar ihracatla dünya sıralamasında 4. sırada olduğunu aktaran Büyükekşi, "Sektörümüz, 2015 yılında 1,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracatta Avrupa birincisi olan ev tekstili sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler ise sırasıyla Almanya, ABD ve Fransa. Sektör en çok havlu ve temizlik bezleri, yatak çarşafları ürün gruplarında ihracat gerçekleştiriyor." bilgilerini verdi.

Büyükekşi, sektörün 2023 hedefinin 4 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, hedefe ulaşmak için sektörün ihracatında her yıl yüzde 10'luk bir artış gerektiğini vurguladı.

Dünyada trendlerin değiştiğine, inovasyon ve tasarımın ev tekstili sektörünün vazgeçilmezi haline geldiğini dile getiren Büyükekşi, dünyada şu an stres alan, zayıflatan çarşaflar, ısıyla renk değiştiren çarşaf ve perdelikler, polen ve toz tutmaz ev tekstili ürünleri, ışık ile kendini temizleyen kumaşlar geliştirildiğini aktardı.

Büyükekşi, "Bunları ana radarımıza almalı, bunlar üstünde çalışmalıyız." dedi.

"Artık elinize çanta alıp gitme zamanı yavaş yavaş bitiyor"

TETSİAD Başkanı Küçükçalık, dünyada rekabet şartlarının son derece acımasız olduğuna işaret ederek, ülkelerin sadece mal üretmeye değil katma değerli mal üretmek konusuna odaklandığını söyledi.

Bunun da bugünkü rekabet şartlarında oldukça zor olduğuna dikkati çeken Küçükçalık, "Türkiye ev tekstil sektöründe, en iyi şekilde ürün yelpazesini vermeye çalışıyoruz. Sadece mal vermek değil, hizmet vermek de ön planda günümüzde. Hizmetini veremediğiniz sürece, katma değer üretmek zorlaşıyor. Artık elinize çanta alıp gitme zamanı yavaş yavaş bitiyor, ihracat yaptığınız, bulunduğunuz ülkelerde lokal olmanız gerekiyor." diye konuştu.

Küçükçalık, gidilen ülkelerde lokal olmaktan başka çare olmadığını, başarılı olmak için strateji ve planlama gerektiğini dile getirerek, "Malımızda katma değer oluşturmak, renk ve desenle mümkün değil. Teknik altyapısını ayarlamadan, teknik farklılıklar koymadan inovasyon yapmak ya da katma değerli mal yapmak, konuşmaktan öteye geçmez. Bundan sonra bütün taraflar, STK'lar bir araya gelip, minimum 30 yıllık bir strateji belirlerse kendimize, hükümetimize, devletimize, ülkemize çok büyük katkımız olacak." görüşünü paylaştı.

Fuardan

Verilen bilgiye göre, tüm markalar 2017-2018 ev tekstili koleksiyonlarını ilk kez fuarda sergiliyorlar. Türkiye'de ev tekstili sektörünün en büyük platformu olan EVTEKS Fuarı, bu yıl ziyaretçi rakamı ile de rekor kırmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl 79 ülkeden 115 bin yerli ve yabancı profesyonelin ziyaret ettiği EVTEKS Fuarı'na, bu yıl 140 bin sektör profesyoneli bekleniyor. ABD, Kanada, Çin, Hindistan, Yunanistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Polonya, Rusya, Fas, İngiltere, İsrail, İran ve Türki cumhuriyetlerden gelecek çok sayıda sektör profesyonelini ağırlayacak fuar, aynı zamanda İstanbul, Bursa, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Tekirdağ ve Uşak başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerli alıcıları da ağırlıyor.

Tülden perde sistemlerine, banyo ürünlerinden uyku ve yatak odası tekstiline, döşemelikten mutfak ve yemek odası tekstiline kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan EVTEKS'te, sektörün önde gelen profesyonelleri, dünyaca ünlü trend belirleyicileri ve yerli-yabancı tasarımcılar seminerler verecek.

EVTEKS 2016 organizasyonunun trend alanını, son dört yılda olduğu gibi bu yıl da Nelly Rodi tasarladı. Nelly Rodi trend ofisinin hazırladığı ve ilk kez EVTEKS Fuarı'nda tanıtımı gerçekleştirilecek 2017-2018 ev tekstili trendleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Beş gün sürecek fuarda, ev tekstiline teknoloji entegrasyonu öne çıkarken, led ışıklı perde ve nevresimler, kendini ışıkla temizleyen stor perdeler, silinebilir özel kumaştan üretilen mutfak koleksiyonlar, QR kodlu nevresimler, çevre dostu desenine sahip ürünler başta olmak üzere bir çok inovatif ürün de yerini aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya fuarında ticaret 1 milyar doları aştı
  • 20.11.2018 15:45

Mobilya fuarında ticaret 1 milyar doları aştı

Türkiye'de ihracatın lokomotiflerinden olan mobilya sektörünü buluşturan Furnitu ...

CNR İMOB'da, 190 bin yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlandı
  • 03.02.2018 11:20

CNR İMOB'da, 190 bin yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlandı

CNR EXPO’da gerçekleştirilen 14’üncü Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda CNR ...

Bakan Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli
  • 23.01.2018 17:01

Bakan Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli

Bakan Tüfenkci, mobilyanın dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiği ...

TGM Trend Gayrimenkul, CNR EXPO'da laptop hediye etti
  • 13.10.2017 10:03

TGM Trend Gayrimenkul, CNR EXPO'da laptop hediye etti

TGM Trend Gayrimenkul CNR EXPO’da kapılarını açan Bayim Olur Musun Fuarı’nda yen ...

Asansör Fuarı'na Çinliler'den erken rezervasyon!
  • 28.03.2017 14:29

Asansör Fuarı'na Çinliler'den erken rezervasyon!

Avrasya Asansör Fuarı gerçekleşti, Çinliler 2019 için şimdiden rezervasyon yaptı ...

UNICERA Fuarı, yarın CNR EXPO’da başlıyor
  • 07.03.2017 14:23

UNICERA Fuarı, yarın CNR EXPO’da başlıyor

Türk seramik sektörünün gelişiminde önemli rol oynayan UNICERA İstanbul-Seramik ...