maritbet girişmaritbet
Ev satmanın okulu açıldı

Ev satmanın okulu açıldı

Arada emlakçı olmadan gayrimenkul almak ve satmak isteyen bireylere hizmet veriyor

Kanada merkezli DuProprio.com, arada emlakçı olmadan gayrimenkul almak ve satmak isteyen bireylere hizmet veren bir emlak sitesi. Ancak insanların, profesyonellerin yardımı olmaksızın alım-satım yapmaya cesaret etmesi için, asgarî bir bilgiye sahip olduklarına inanmaları gerekiyor. Bu yüzden, DuPropria evini satmak isteyenlere emlak ticaretinin inceliklerini öğretmek üzere ‘bilgilendirme seansları' düzenliyor.
Şirketin iletişim müdürü Frédéric Auger'nin lesaffaires.com sitesine verdiği bilgiye göre, emlak satış işlemleriyle ilgili (taşınmazın satışa hazırlanması, gerçekçi bir satış fiyatının belirlenmesi, satışa sunum, satış ve tapu işlemleri gibi) temel bilgiler katılımcılara internet ortamında 16 derslik ücretsiz bir programla öğretiliyor.
Auger “İnsanların, bir profesyonelin yardımı olmadan alım-satım yapıp yapamayacaklarını anlamak için, bu temel bilgilere ihtiyaçları var. Eğer yapabileceklerine ikna olursarsa, DuProprio.com üzerinden gayrimenkullerini satabilir, satın alabilirler” diyor.
Bu yolu tercih edenler belki emlakçı komisyonundan kurtuluyorlar ama söz konusu internet sitesine 600 ila 900 Kanada doları (870-1.300 TL) arasında bir para ödüyorlar.


Komisyon yok ama risk var
Her ne kadar söz konusu internet sitesi bu yöntemle ‘gayrimenkul piyasasını ve emlak alım-satımını demokratize ettiğini' iddia etse de, uzmanlar, aracısız emlak alım satımının risklerini de hatırlatıyorlar. Doğru fiyatı bulmanın yanısıra, alınan taşınmazın hukukî durumunu takdir etmek, mevcut ve olası pürüzleri gidermek için piyasayı bilen ve tapu işlemlerine vakıf, doğru aracılarla çalışmanın önemini hatırlatıyorlar. Ayrıca Türkiye gibi, satış fiyatının tam beyan edilmediği ve ödemenin büyük bir kısmının ‘nakit ve elden' yapıldığı bir ülkede güven sorunu da önemli.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz