maritbet girişmaritbet
Eston Deniz'de oturan balık için para ödemeyecek!

Eston Deniz'de oturan balık için para ödemeyecek!

Eston Deniz projesi tamamlandığında 20 bin nüfuslu küçük bir kente dönüşecek. Kendi marinası ve 1.5 kilometrelik sahili olan projede bütün evler denizi görüyor. Projede ortalama m2 satış fiyatı 2 bin 700 TL

 

Kaynak: BÜLENT YOLDAŞ / Sabah


Bu hafta Proje Gezi-Yorum, İstanbul Beylikdüzü Yakuplu bölgesinde 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda, 5 bin 300 konut olarak planlanan Eston Deniz projesine konuk oldu. Tamamlandığında 20 bin nüfusuyla bir küçük kente dönüşecek Eston Deniz'de 300 konutluk Yakamoz etabı tamamlandı ve yaşam başladı. 340 konutluk Kalyon etabı ise yıl sonunda teslim edilecek.

Projeyi Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel ile birlikte gezdik. Kaan Bey'le marinası ve kendisine ait bir de sahili bulunan Eston Deniz'de buluştuk. Önce oltaları alıp sahile indik proje üzerine konuştuk, balık avladık. Sonra da örnek villanın bahçesinde mangalımızı yakıp tuttuğumuz balıkları kızarttık. Kaan Yücel, Eston Deniz projesinin klasik bir villa projesi olmadığını belirterek, "Biz villa değil bahçeli küçük evler yapıyoruz" diyor. Eston Deniz marinası ve 1.5 kilometrelik sahiliyle fark yaratıyor. İstanbullular projede yaşayanları sadece bu nedenden dolayı bile kıskanacaklardır. Çünkü, Eston Deniz'de yaşayanlar isterlerse her etapta yer alan 4 büyük yüzme havuzunda, ya da yürüme mesafesindeki kendilerine ait sahilde yüzmenin keyfini çıkartacaklar.

OTEL VE REZİDANS DA VAR
Eston Yapı, Eston Deniz projesinin ilerleyen etaplarında, marinaya da hizmet verecek bir otel ve rezidans da inşa etmeyi planlıyor. Proje içinde bir de büyük bir kulüp binası yapılacak. İçinde ise ticari alanlar, market, spor merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu da yer alacak. Kaan Bey'le örnek daireleri gezdik. Projenin ilk bölümü olan Yakamoz Evleri'nde yaşam başlamış. Kalyon Evleri'nin ilk etap teslimleri de Aralık 2010'da, diğer etaplar teslimleri ise 2012'ye kadar yapılacakmış. Projede ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 700 lira. Bahçeli evlerin 3 bin lira, apartman dairelerinin ise ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 400 lira.
 
NE ÇOK LÜKS NE ÇOK UCUZ
Kaan Bey'le iki farklı plan tipine sahip örnek daireleri gezdik. İlk gezdiğimiz daire dubleks bir daireydi. Ön ve arkada geniş bahçe alanına sahip bu dairede alt katta bir salon, bir yardımcı-hizmetli odası, bir çalışma odası ile mutfak bulunuyor. Projenin bende bıraktığı izlenim, ne çok lüks ne de çok ucuz bir proje. Mutfakta ankastre ürünlerle teslimler yapılıyor. Dairenin üst katında biri yatak odası olmak üzere 3 oda ile bir ebeveyn banyosu yer alıyor.

Daireler denizi görüyor
Projeyi gezerken dikkatimi her dairenin deniz manzarasına sahip olması dikkatimi çekiyor. Gerek projenin ortak alanlarında peyzaj düzenlemesi, gerekse evlerin bahçesindeki yeşillikler güzel ve düzenli. Nereye baksanız yeşili görüyorsunuz. Proje adım adım denizden yükselen bir arazi üzerinde.

Her daireye 1 yattekne park alanı
Eston Deniz'in kıyısında bir marina inşaatı da devam ediyor. Polonyalı Enelka tarafından yapılacak marinanın 2011'de tam teşekküllü olarak hizmete girmesi planlanıyor. 500 yat kapasiteli marinaya Eston Deniz sakinleri de teknelerini bağlayacak. Her daireye otopark alanı dışında bir de yat-tekne park alanı verilmiş olunacak.
 
BEĞENMEDİM
* Projede şu anda yakın mesafede alışveriş yapılabilecek bir merkez bulunmuyor.
* Farklı ailelerin çocuklarının kaynaşabileceği, sosyalleşebileceği ortak oyun alanları yetersiz.
* Her ne kadar deniz ve kara ulaşımı imkanları olsa da merkezi yerlerine ulaşımda sıkıntı yaşanabilinir.
* Marina inşaatı devam ettiği için henüz sahil tam kullanılamıyor.
 
BEĞENDİM
* Eston Deniz'de her daire deniz ve orman manzarasına hakim.
* Tekne ve yat sahipleri hemen yanı başlarındaki marinayı kullanabilecekler.
* Geniş bahçeli evler, çocuklu aileler için de birebir.
* 1.5 kilometrelik sahil Eston Deniz'liler için önemli bir ayrıcalık.
* Dairelerde özellikle çalışma odası olarak bir odanın planlanması önemli bir ayrıntı.
 
 

Eston Deniz iletişim bilgileri
Web: www.estondeniz.com
Tel: 0212 850 20 20
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz