maritbet girişmaritbet
Esra Oflaz Güvenkaya'nın muhteşem evi!

Esra Oflaz Güvenkaya'nın muhteşem evi!

Aydınlık, sportif bir lüksizm ve vintage etkisinin ışıltıları

Aydınlık, sportif bir lüksizm ve vintage etkisinin ışıltıları... Bunlar Esra Oflaz-Ziya Güvenkaya çiftinin rezidans evi için kullanılabilecek birkaç tanım. Mimar Eren Yorulmazer'in modernizmi zarafetle birleştiren yorumu ile ışık saçan ev, organik formlu mobilyalara yapılan Art Deco espriler, renk odaklı geometrik çizgiler, çağdaş sanatın ve tasarımın ilgi çeken eserleri ve merkez aksta konumlanan düzenlemeleri ile reformist ve benzersiz bir dekorasyon sayfası açıyor.

MCD ve Oflaz Medya Grubu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, eşi Güneykaya Şirketler Grubu Başkanı Ziya Güvenkaya ve dört yaşındaki kızları Almila Su, şehir merkezinde konumlanan modern bir rezidansın 580 m2'lik apartman dairesinde yaşıyor. 360 derece İstanbul ve Boğaziçi manzarasına hakim olması, şehir merkezinde bulunması ve dairesel mimarisinde dış cephesinin yekpare cam olarak tasarlanması, evin en önemli avantajları arasında.
 
Daireye 18 ay önce taşınan aile, evin tüm dekorasyonu ve yaşama uyarlanmasıyla ilgili olarak mimar Eren Yorulmazer ile işbirliği yapmış. Altı oda ve bir salon olarak hazırlanmış yaşam alanlarına kitaplık ve çalışma alanı için bir galeri katı eklenmiş.    
 
 
“Önceki evimizin tarzı klasikti. Antikalar ve sanat eserleri vardı. Bu yeni evimizin dekorasyonunda mimar Eren Yorulmazer ile çalıştık. Ancak ben nasıl bir ev istediğimi, tema olarak metal renkleri tercih ettiğimi, zeminleri mermer, yalın bir formül istedigimi net bir şekilde ifade etmiştim. Zaten Eren'in en sevdiğim yönü, kendi stilini müşterilerine empoze etmeye çalışmaması. Aksine onların isteklerini en iyi şekilde ifade edip, yaşama kazandırıyor. Eren ne istediğimizi çok iyi anladı ve tek bir kalemle bize muhteşem bir ev çizdi. Bizim evimiz de Eren için yeni bir tarz oldu” diyen ev sahibesi Esra Oflaz Güvenkaya'nın sözlerini Yorulmazer tamamlıyor: 
 
“Evin mimari çözümlemeleri, proje dahil altı ayda tamamlandı. Mekanın mevcut yapısı, bizim planladığımız gibi değildi. Başka bir tarzdı. Ailenin ihtiyaçlarına göre yerleşim şeması yeniden yapıldı. Neredeyse komple söküldü, ailenin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlendi. Yatak odaları ve banyolar şekillendi. Küçük hanımefendinin odasında ayrı giyinme odası, banyosu ve rahat bir oyun alanı kalacak şekilde tasarlanırken, misafir odasında banyo ve giyinme bölümü yapıldı. Ebeveyn yatak odasında iki kişinin rahat kullanabileceği bir banyo, Gent's ve Lady's olarak iki ayrı giyinme bölümü ve yatak bölümü konumlandı.” 
    
HALILAR BİLE BU EV İÇİN ÖZEL TASARLANDI      
Her türlü detayın büyük bir titizlikle düşünülüp uygulandığı evde Eren Yorulmazer detayları paylaşmaya devam ediyor: “Bu salon ev sahiplerinin pek çok keyfi aynı anda yaşayabilecekleri şekilde tasarlandı: Elektronik ortam, multimedya sistem, rahat televizyon izleyebilme ve manzara seyri... Dış kabuk, tavandan zemine kadar yekpare cam olduğu için malzeme bütünlüğünü tercih ederek devam ettiğimi söyleyebilirim. Evde üzerinde malakitler olan, metal çerçeveler içinde cam ve ayna paravanlarımız var. O sürgüler açılınca içinden tv ve müzik sistemi çıkıyor. Böylece onları gizlemiş de olduk. Ayrıca bu ev için çok üst sınıf ve çok iyi bir müzik sistemi kuruldu. Tamamen gizlendiği için, evin estetik atmosferine karışmıyor, hissedilmiyorlar bile. Ayrıca, havalandırma sistemi baştan sona yenilendi. Önce gizli ışıklı tavanlar yapıldı, sonra aydınlatma ve havalandırma birbirine hem zarar vermeyecek, hem de görülmeyecek şekilde tasarlandı ve ona göre bir tavan sistemi kuruldu. Duvarlar, bir sanatçının imzasını taşıyan, Kamuflaj isimli çok özel bir duvar kağıdı kaplandı. Zemine 70'li yılların mermersi yüzeylerini anımsatan ama ondan daha kullanışlı olan granit döşendi, aralarından mozaik bantlar geçirildi. Odalar ise halıyla döşendi. Hatta halıların renkleri, dokuları, milimetrik uzunlukları bile bu ev için özel tasarlandı.”
  
BURASI TAM ANLAMIYLA ESRA'NIN EVİ OLDU  
Yorulmazer, imza attığı evlerle ilgili çalışırken, ev sahiplerinin fikirlerini temel aldığını dile getiriyor: “Esra Oflaz Güvenkaya'nın kendine özel bir havası var. Burası da tam anlamıyla ‘Esra'nın Evi' oldu. Benim yaptığım tüm evler, sahibini tanımlayan, özel evlerdir. Ofis olarak mimari karakterimizi ve kullanıdığımız teknolojileri, ev sahiplerinin de tercihleri doğrultusunda günün çizgileri ve gündemiyle kombinleyerek eve yansıtıyoruz. Benim mimari olarak bir stilim mutlaka var ama birbirinden farklı tarzları kişisel imzalarımla uyarlayabiliyorum. Klasiği de, modernizm ve minimalizmi de Eren Yorulmazer yorumuyla hayata geçiriyorum. Burada modernizm ve vintage bileşimi bir tarzı uyguladık. Bu ev, 2011 senesinde tasarladığım ev projeleri içinde en sevdiğim apartman dairesi projemdir.”
 
ESRA OFLAZ GÜVENKAYA: BİR NEVİ BENJAMIN BUTTON GİBİYİM    
Son yıllarda dekorasyon stilim oldukça değişti. Kendimi çağdaş mekanlarda, çağdaş sanatta ve modern dekorasyonda daha rahat hissediyorum ve bunun beni daha iyi ifade ettiğini düşünüyorum. Hatta ruhum kendi karmasında gençleşiyor diyebilirim. Bir nevi ‘Benjamin Button' gibiyim. Ruhum üzerindeki ağırlıkları atarken, gün be gün gençleşiyor. Bu da dekorasyona, giyim zevkime, dinlediğim müziğe kadar pek çok şeye yansıyor.
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esra Oflaz Güvenkaya'nın muhteşem evinden kareler!
  • 27.06.2012 17:33

Esra Oflaz Güvenkaya'nın muhteşem evinden kareler!

Esra Oflaz Güvenkaya'nın kendisine hayran bırakan evinden görüntüler yayınlandı ...

İşte Esra Oflaz Güvenkaya'nın evi!
  • 27.07.2015 14:57

İşte Esra Oflaz Güvenkaya'nın evi!

Esra Oflaz Güvenkaya evinin kapılarını Hello dergisine açtı. ...

Esra Oflaz Güvenkaya, The Residences at Mandarin Oriental'dan villa aldı!
  • 29.10.2012 12:14

Esra Oflaz Güvenkaya, The Residences at Mandarin Oriental'dan villa aldı!

Esra Oflaz Güvenkaya, The Residences at Mandarin Oriental'dan villa alarak Musta ...

Esra Oflaz Güvenkaya'nın muhteşem evi!
  • 27.06.2012 08:53

Esra Oflaz Güvenkaya'nın muhteşem evi!

Aydınlık, sportif bir lüksizm ve vintage etkisinin ışıltıları ...