maritbet girişmaritbet
Eski sitelere nur yağdı

Eski sitelere nur yağdı

Deprem riskinden dolayı yeniden yapılanmaları gündemde olan sitelere inşaat devleri talip oldu. Fiyatı 1,5 milyon doları aşan sitelerde satılık daire bulmak zorlaştı

Şehir merkezindeki arazi sıkıntısı, eski lüks sitelere nur yağdırdı. Deprem riskinden dolayı yeniden yapılanmaları gündemde olan sitelerin çoğuna inşaat devleri talip oldu. Bu durum fiyatların 1,5 milyon doları aştığı sitelerde satılık daire bulmayı zorlaştırdı.

Bazıları 40-50 yıllık

Etiler'deki Uçaksavar sitesinin yeniden yapım işini alan Teknik Yapı, 2-3 siteyle daha görüştüğünü doğruladı. Astaş Holding de Astoria AVM'nin karşısında bulunan Esentepe'deki Subay Evleri'nin mülk sahipleri ile görüştüğünü, yüzde 80'inin onayım aldığını, buraya ilişkin mega projesini ise hazırlamakta olduğunu açıkladı. Sadece bu iki site değil, İstanbul'da Etiler, Esentepe, Mecidiyeköy, Levent, Ataköy ve Yeşilköy'deki pek çok site, şirketlerin yoğun ilgisi altında. Bazıları 40-50 yıllık olan bu siteler, kat sahiplerinden onay alındığı takdirde yıkılıp yerlerine lüks rezidanslar yapılacak. Uzmanlar da imar artışı sağlanan bölgelerde müteahhitlerle kat sahiplerinin anlaşmasının kolay olduğunu söylüyor.

Fiyatlar 3 kat arttı

Geçtiğimiz nisan ayında Teknik Yapı'nın ihalesini kazandığı Etiler'deki 424 konutluk Uçaksavar Sitesi'nde 90 metrekarelik 2+1 dairelerin fiyatları 600 bin dolardan başlıyor. 130 metrekarelik daireler ise 1,5 ile 2 milyon dolara satılıyor. Sitedeki 3+1 daireler, 2 yıl önce 400-450 bin dolar seviyesindeydi. Ağaoğlu'nun da buraya talip olduğunun açıklanması ile fiyatlar 3 kat arttı, 1,5 milyon dolara çıktı. Depremden sonra fiyatların 150 bin dolara kadar düştüğü Yeşilköy'deki Toplu Konut Sitesi'nde 500 bin dolardan aşağıya 3+1 daire bulunmuyor.

Kimse satmıyor

90 metrekare büyüklüğünde 2+1 dairelerden oluşan Esentepe Emekli Subay Evleri'nde site sakinleri yeni rezidanslarını kendileri yapmaya karar verdi. Uçaksavar gibi satılık daire bulmanın imkansızlaştığı sitede daire fiyatları 1 milyon liranın üzerinde. Yine Ortaklar Caddesi'ndeki Hilton Sitesi'nde de güncel satılık daire yok ancak kiralık daireler için aylık bin 500 ile 2 bin lira arasında değişen meblağlar isteniyor.

Kaynak: Bugün/ Selma Şenol

  • Etiketler:

Yorum Yaz