maritbet girişmaritbet
Erkek dünyasında bir kadın inşaatçı!

Erkek dünyasında bir kadın inşaatçı!

MFZ Grup'un genç Satış ve Pazarlama Müdürü Merve Akbulut, erkek dünyasında bir kadın inşaatçı olarak izlenimlerini aktardı.

Yaklaşık 30 yıldan bu yana inşaat sektöründe başarılı projelere imza atan ve son olarak inşa ettiği Allora Beytepe projesiyle başarısını katlayan MFZ Grup'un genç Satış ve Pazarlama Müdürü Merve Akbulut, kadın gözüyle inşaat sektörünü değerlendirdi.

Erkek egemen inşaat sektöründe başarılı olmanın işi çok sevmekten geçtiğini belirten MFZ Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Merve Akbulut, "Başarı biraz nazlı ancak emek, sevgi ve inançla yüzünü size gösteriyor" dedi. 

İnşaat sektörüyle tanışmanız nasıl oldu? 

Mezuniyetimin ardından kendimi iyi hissedeceğim bir meslek arayışına girdim. Yaptığım işin hayatlara dokunmasını arzu ettim hep. İnsanları mutlu etmek beni de mutlu ediyor. Ben de bunu "huzurlu bir yuva" sunarak yapmayı tercih ettim. Bu şekilde de baba mesleği inşaat sektörüne giriş yaptım. 

Genç bir iş kadını olarak başarı yolunda hangi adımları atıyorsunuz? 

Başarının kalpten gelen istek ve sevgiyle geleceğine inanıyorum. İş dünyası ya da hayatın herhangi bir alanında kalıcı başarıyı istemek ona giden yolda ilk adımı atmak demektir. Ardından giriştiğiniz işi yukarılara taşımak için sınırları zorlamak gerekiyor. Ben kendi adıma sevdiğim işimle bütünleşerek ilerlemeye çalışıyorum. Mottom, "Ne kadar ileri gidebiliyorsan, git". Başarı biraz nazlı; ancak emek, sevgi ve inançla yüzünü size gösteriyor. 

Bu sektörde çalışmak zor değil mi?

İnşaat ilk bakışta "erkek işi" olarak nitelendirilen bir sektör. Önceleri baretler, çizmeler, çamurlu inşaat alanları çok yakıştırılmıyordu bize. Ancak son dönemde her alanda olduğu gibi inşaatta da önyargıların kırıldığını ve kadın elinin inşaata değdiğini söyleyebiliriz. Amacı insanlara daha iyi yaşam alanları sunmak olan bir sektörde kadının varlığının yavaş yavaş benimseniyor. Bu da sektörün kadın üyeleri olarak bizi motive ediyor. 

Allora Beytepe de kadınların oldukça rağbet gösterdiği bir proje. Kadınlar projenizde nelere daha çok dikkat ediyor? 

MFZ Grup, kadınların konut alım sürecindeki rolünün büyüklüğünü çok iyi bilen bir firma. Allora Beytepe projesini kurgularken de kadınların istek ve ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Bir konutun, kadınların içine sinmesi gerekiyor. Allora'da da geniş, ferah, 3 cepheden ışık alan konutların yanı sıra aynı zamanda kullanışlı konutlara da imza atıldı. Ferah, sağlam ve kaliteli malzeme kullanılan mutfaklar, çamaşır ve kurutma makinesi için ayırdığımız özel bölümler ve daha fazlası kadınların çok ilgisini çekti. 

İleriye dönük planlarınız nelerdir? 

İşimi çok seviyorum. İnsanlara modern yaşam alanları sağlama noktasında etkin olmak beni mutlu ediyor. MFZ Grup bünyesinde önce Ankara sonra Türkiye inşaat sektörüne yön vermek, en büyük hedefim. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Türkiye için yerli üretim kullanmak zorundayız'
  • 01.02.2016 10:29

'Türkiye için yerli üretim kullanmak zorundayız'

Ankara'da birçok markalı konut projesine imzalar atan MFZ Grup, “ithal ürünleri ...

Balgat’ta ‘yenilenme’ hamlesi
  • 05.11.2015 09:07

Balgat’ta ‘yenilenme’ hamlesi

MFZ Grup, Balgat’taki Plenty Business projesiyle bölgenin çehresini değiştirecek ...

En yüksek gelir grubu Ankara’da
  • 08.10.2015 19:49

En yüksek gelir grubu Ankara’da

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması b ...

Erkek dünyasında bir kadın inşaatçı!
  • 25.09.2015 12:01

Erkek dünyasında bir kadın inşaatçı!

MFZ Grup'un genç Satış ve Pazarlama Müdürü Merve Akbulut, erkek dünyasında bir k ...

Döviz artışı inşaat sektöründeki güçlüleri ortaya çıkardı!
  • 22.09.2015 13:03

Döviz artışı inşaat sektöründeki güçlüleri ortaya çıkardı!

Muhanver Gözüm, kurdaki artışın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki güçlü firmala ...

Bitmeyen inşaat devrine son veriyor!
  • 11.06.2015 10:06

Bitmeyen inşaat devrine son veriyor!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, konut sahiplerinin yaşam kalitesini düşür ...