maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Türkiye'de en az inşaat firmaları iflas ediyor!

Erdoğan Bayraktar: Türkiye'de en az inşaat firmaları iflas ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, inşaat şirketlerinde son dönemde iflas erteleme isteğinin art arda geldiğinin hatırlatılması üzerine, 'Türkiye'de en az iflas eden firmalar, inşaat firmalarıdır" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaat şirketlerinde son dönemde iflas erteleme isteğinin art arda geldiği ve bazı şirketlerin de isimlerin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye'de en az iflas eden firmalar, inşaat firmalarıdır. Çünkü gayrimenkul, ayağı yere basan sağlam bir maldır. Ufak tefek bu tip olur yani, ölçü tutmamak lazım. Vatandaş da alırken daha sıkı arayacak, bakacak, alacak, araştırması, ona göre alması lazım" dedi. 

Bakan Bayraktar, İş Bankası ile bakanlık arasında gerçekleştirilen imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konutlarda uygulanacak yeni KDV oranlarına ilişkin bir soru üzerine Bayraktar, binaların değerler tespitinin daha ciddi olacağını, bunun dışında bir problem olmadığını savunarak, şunları söyledi: "Diyelim ki aynı caddede burada emsal 3. Burada 1.1 olan arsa emsal bedeli 500 TL, 3 olan yerde bin 500 TL. Yani 500 TL olan yüzde 1, bin 500 TL olan yüzde 18 olarak ödeyecek KDV'yi. Emlak değerlerinin tespitinde daha titiz davranacağız. Yoksa KDV ile ilgili bir problem yok. Arsa emlak değerlerini bundan sonra daha ciddi tespit edeceğiz. Ancak bu KDV ile ilgili yapılan düzenleme herkes için faydalı." 
 
UFAK TEFEK, BU TİP OLUR 
 
Bayraktar, geçen hafta Ukra İnşaat'ın iflas erteleme isteğinin sorulması üzerine, "Bilmiyorum" yanıtını verdi. Bayraktar, "Fi Yapı bir şey yaptı. 'Şu kadar para öderlerse hak sahiplerine vereceğiz' dedi. Daha bazı şirketlerin de isimleri geçiyor. Bu konuda bakanlık, bu şirketlerden ev alanlar için bir koruma çıkacak mı?" sorusu üzerine, şu karşılığı verdi: "Şimdi, bakınız geçmişte Türkiye'de en az iflas eden firma, inşaat firmalarıdır. Devlet sektöründe iş yapanlar zaman zaman sıkıntı oluyor. Hak edişte, şurada burada oluyor ama özel sektörde yap-sat yapan veya büyük iş yapan firmalardan Türkiye'de son 30-40 yılda en sağlam onlar gidiyor. Çünkü alan adam tapu alıyor. Birkaç tane bu JETPA gibi falan olmuştu olaylar, onun dışında yok yani. Sağlam sektördür. Çünkü, elinde malı olduğu zaman bir garantidir o. Gayrimenkul, ayağı yere basan maldır, diğer mallar gibi dep. Sağlam sektör. Ufak tefek bu tip olur yani, bunu kıstas, ölçü tutmamak lazım. Vatandaş da alırken daha sıkı arayacak, bakacak, alacak, araştırması, ona göre alması lazım." 
 
Günboyu

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...