maritbet girişmaritbet
Erciş Kaymakamlığı Hazine arsası üzerine konut yaptırıyor!

Erciş Kaymakamlığı Hazine arsası üzerine konut yaptırıyor!

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çatakdipi köyünde bazı aileler tarafından izinsiz kullanılan hazine arazisi üzerine yapılacak afet konutlarının inşasına başlandı

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çatakdibi köyünde bazı aileler tarafından izinsiz kullanılan hazine arazisi üzerine yapılacak afet konutlarının inşasına başlandı.

İlçeye bağlı Çatakdibi köyündeki hazine arazisi üzerine deprem konutu inşa edilmesi kararı alınmasının ardından, araziyi izinsiz kullanan aileler tarafından yaklaşık 3 ay önce "ilçede ağaç katliamı" yapıldığı yönünde iddialar yer almıştı.

Erciş Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, köydeki hazine arazisi üzerine depremezede 63 aile için Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle konut yaptırılacağı kararının önceden alındığı anımsatılarak, arazi üzerinde hak iddia eden vatandaşların, maliye vasıtasıyla araziyi kiraladıkları ve deprem evlerinin başka bir arazi üzerinde yapılmasını istediği ifade edildi.

Hazine arazisini izinsiz kullanan ailelerin araziyi teslim etmek istememeleri ve başka alternatif arazi bulma çalışmaları nedeniyle sürecin uzadığı kaydedilen açıklamada, 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde evleri ağır hasar gören 63 ailenin bu nedenlerden dolayı mağdur olduğu belirtildi.

Açıklamada, mülkiyeti devlete ait olan araziye, aileler tarafından 3 yıl önce yonca ekildiği ve ekinin zarar görmemesi için ailelere süre verildiği vurgulanarak, şöyle denildi:

"Ancak tüm tedbirlere rağmen aileler yoncayı biçmemişlerdir. İhtiyaç duyulduğunda sadece 4-5 aileye değil köyün geneline hizmet edecek şekilde kullanılması gereken bir arazi, deprem afetinden sonra evleri hasar gören vatandaşlarımıza herhangi bir ücret talep edilmeden tahsis edilerek kendi evlerini bir an evvel yapmaları için kullanılacaktır. Ayrıca, bu çalışmalar sırasında tek bir ağaç bile kesilmeyecektir. Çatakdibi köyümüzdeki 63 ailemiz bu süreç nedeniyle hala ağır hasarlı evlerinde kalıyor. Durum böyle iken vatandaşlarımızın bir an önce sağlam evlerine taşınmaları adına evlerin inşaatına başlanması önem arz etmektedir."

Açıklamada, arazi üzerinde evlerin yapım çalışmalarına başlandığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de yapım aşamasında gerekli güvenliği sağladığı kaydedildi.

Ali Dağer, Levent Harman/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erciş Eğlence Merkezi hayata geçiriliyor!
  • 30.08.2018 16:56

Erciş Eğlence Merkezi hayata geçiriliyor!

Van’ın Erciş ilçesinde 17 farklı işletmenin içinde yer alacağı Erciş Eğlence Mer ...

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak
  • 25.03.2017 09:10

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak

Organize Sanayi Müteşebbis Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan Organize Sanayi 1. ...

Erciş'te kaldırımlar halka açıldı
  • 20.04.2014 14:51

Erciş'te kaldırımlar halka açıldı

Van'ın Erciş ilçesinin başörtülü belediye başkanı Diba Keskin, uzun yıllar esnaf ...

Van Erciş Adliyesi'nde yangın çıktı
  • 20.03.2014 15:08

Van Erciş Adliyesi'nde yangın çıktı

Van'ın Erciş ilçesindeki adliye binasında çıkan yangında bazı dava dosyaları zar ...

Van Erciş’te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı
  • 02.12.2013 14:57

Van Erciş’te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde hasar gördükten sonra yıkılan Erci ...

Van depreminin ardından yapılan çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı
  • 27.10.2013 13:35

Van depreminin ardından yapılan çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı

Depremlerin ardından yapılan iyileştirme ve yeniden yapılanma çalışmalarının mal ...