maritbet girişmaritbet
‘En iyi yatırım aracı gayrimenkul’

‘En iyi yatırım aracı gayrimenkul’

İş GYO Genel Müdürü Tanes, "Dolardan değil, konuttan kazanma dönemi başladı" dedi.

Türkiye'de tek başına iktidarla 13 yıldır süren ekonomik istikrar ve güven ortamının 1 Kasım'da seçimlerinde tekrar sağlanması 5 aydır ertelenen konut talebini de canlandırdı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 1 Kasım seçimlerinden önce bekle-gör durumuna geçen birçok kişinin gayrimenkul yatırımlarına yöneleceğini belirterek, "Dolardan para kazanma dönemi bitti. Artık kurun çok yükseklere çıkmasını beklemiyoruz. Bu nedenle en iyi yatırım araçlarından biri gayrimenkul olacaktır" dedi. Tanes, önümüzdeki yıl Anadolu ve Avrupa yakasında iki projeyle uğraştıklarını belirtti. Projelerin yeriyle ilgili bilgi vermeyen Tanes, "Teklifler uyar mı uymaz mı, bakalım daha sonuç yok. Elimizde Kartal, Topkapı ve Finans Merkezi projeleri var. Bankaya yaptığımız teknoloji merkezi bitti, taşınıyorlar. Çok fazla da işe boğulmak istemiyoruz. Ama birkaç tane iş çıkabilir seneye" dedi.

 İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes,

FİNANS MERKEZİ TAM GAZ

Finans merkeziyle ilgili projenin ihalesinin bittiğini söyleyen Tanes, "Finans Merkezi'nde Merkez Bankası, Halkbank, Vakıfbank, BDDK hepsinin binaları ve projeleri geliyor. Bizimki çok çabuk bitebileceği için çok kontrollü gitmemiz lazım. Önce kaba inşaatı yapacağız ama onların da hızını ayarlayarak cepheye falan girmemiz lazım" diye konuştu.

ANADOLU'YA YENİ PROJE

İstanbul dışında İzmir'de projeleri olduğunu hatırlatan Tanes, şunları vurguladı: "Ankara'yla ilgili bir proje düşünmüyoruz. Orada TOKİ çok yoğun çalışıyor, kooperatif kültürü devam ediyor. Bu sebeplerden Ankara pek ilgi alanımıza girmiyor. Ama Anadolu şehirlerinde karma kullanımlı çok aşırı konut olmayacak butik 100-150 üniteli projeler olabilir. Onun için de uygun şehir ve lokasyon olmalı. Elimize böyle fırsat geçerse değerlendiririz. Bu Bodrum da olabilir, Ordu da..."

KDV DÜZENLEMESİ BEKLİYORUZ

GYO'ların yeni hükümetten beklentilerini de anlatan Tanes, KDV ile ilgili yeniden düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Tanes, "Hem dar gelirliye uygun ev yapılması isteniyor hem de yüzde 18 KDV'den bahsediliyor. Bunu sabit yüzde 10 yapsınlar. Bir de ödediğimiz KDV'lerin iadesini geç alıyoruz. Bu konuda bir düzenleme gerekiyor" dedi. Tanes, satış vaadi sözleşmelerinin noterden yapılmasının da satışı zora sokan bir bürokrasi olduğunu belirtti. Gayrimenkul işi yapmak isteyen sanayicileri zorla engellemenin mümkün olmadığına işaret eden Tanes, "Zaten beceremeyenler ağzı yanarak bu işten çekiliyor. Levent'in ortasına artık sanayi yatırımının yapılmaması gerekir. Metrekare fiyatı yüksek olan yerlerde fabrika olmaz" diye konuştu.

BİNALARA STANDARDİZASYON GEREK

Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmadığı için sorunlar yaşandığını anlatan Tanes, "Geliştiricilerin olduğu kadar vatandaşların da suçu var. Bire 2 istendiği zaman onu vermek için çirkin binalar ortaya çıkıyor" dedi. "Ben belediye başkanı olsam, dünya çapında mimarlara 3-4 proje çizdiririm. Tüm evleri de birbirleriyle uyumlu yaptırırdım" diyen Tanes, Türkiye'de de Avrupa'daki gibi standardizasyonun olması gerektiğini söyledi.

(Sabah)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

ABD'de mortgage faizi 14 yılın en yüksek seviyesindeki seyrini sürdürüyor
  • 28.09.2022 17:20

ABD'de mortgage faizi 14 yılın en yüksek seviyesindeki seyrini sürdürüyor

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı Ağustos 2 ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...