maritbet girişmaritbet
emlaktasondakika.com MIPIM’de Türk gayrimenkul sektörünün sesi oldu!

emlaktasondakika.com MIPIM’de Türk gayrimenkul sektörünün sesi oldu!

Türkiye’nin bu yıl onur ülke olarak katıldığı MIPIM 2013 Gayrimenkul Fuarı’ndan emlaktasondakika.com tüm gelişmeleri siz okurlarına dakikası dakikasına aktardı

Türkiye'nin bu yıl onur ülke olarak katıldığı MIPIM 2013 Gayrimenkul Fuarı'ndan emlaktasondakika.com tüm gelişmeleri siz okurlarına dakikası dakikasına aktardı. Sektörün önde gelen isimleri ile canlı yayınlarda fuarın nabzını tutan emlaktasondakika.com, katılımcı firmaları tanıttı ve ödül törenlerini yakından takip ederek farkını ortaya koydu.  Mimar Gökhan Avcıoğlu'nun Dara Kırmızıtoprak ile birlikte tasarladığı Autopia projesinin ödül aldığı MIPIM 2013 Fuarı'na Türkiye adeta damgasını vurdu.

Ali Ağaoğlu MIPIM'da Bakan Babacan'a mütekabiliyetin yol haritasını gösterdi, İFM'nin dünya ölçeğine taşınması için Haydarpaşa'ya bağlanmasını teklif etti  

MIPIM'da düzenlenen gayrimenkul fuarındaki Türk Çadırı'nda önemli bir yere sahip olan ve etkinlikleri ile göz dolduran Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, emlaktasondakika.com mikrofonlarına bir değerlendirme yaptı.

İç piyasa için üretilen konutların mütekabiliyet yasasından sonra yabancılar içinde satılabilir bir yapıya kavuştuğuna değinerek sözlerine başlayan Ağaoğlu, dış pazarda projelerin artık sunulması gerektiğini kaydetti. MIPIM'da bu imkanın yakalandığına dikkat çeken Ağaoğlu, “Türk inşaat dünyası artık ölçek büyüttü. Buraya 100 konut satmak için gelmedik. Burası, uzun mesafeli bir maratonun başlangıcı. Beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük ama dünyada kalıcı olmak istiyoruz. Bizde burada Ağaoğlu'nu, Türk inşaat dünyasını, İstanbul'u ve Türkiye'yi tanıtıyoruz” diye konuştu.

‘İstanbul Finans merkezi Haydarpaşa'ya bağlanmalı'

Yatırımcıları İstanbul Finans Merkezi'ne çekebilmek için deniz ile bir bağlantının olması gerektiğine dikkat çeken ve konuyu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a açan Ağaoğlu, “Türkiye eski Türkiye değil. Uzun vadeli ve daha büyük düşünmeli. Projelerini böyle hazırlamak zorunda ve hazırlıyor da. Sayın Babacan'a mütekabiliyet yasanının çıkmasına rağmen sağlıklı işlemesi için gereken destekleyici yasalar olduğunu dile getirdim. Örneğin oturum müsaadesinin en az 10 yıllığına verilmesi gerek. Dünya böyle yapıyor. Bu yasanın üzerinde çalışılıyormuş. Bizde rekabetçi olmak için böyle yapmalıyız.  Birde finans merkezini biz yapıyoruz. Finans merkezi sadece binalardan oluşan bir kütle değil. Bunun alt yapısının da iyi hazırlanması gerek. Biz binayı dünyada örneği görülmemiş şekilde yaparız ama ulaşım imkanlarının da hazırlanması ve Ataşehir'in Haydarpaşa'ya bağlanması gerek. Bu gün Haydarpaşa'ya günde 10 binlerce tır giriyor. Trafik açısından bunun bir katliam olduğunu düşünüyorum. Limanın oradan kalkması ve dünya ticaret merkezi olduktan sonra İFM'ye bağlanmasının Türkiye'ye daha büyük bir vizyon katacağını düşünüyorum. O vadide şu anda yapılaşma yok ve olan kısımlarda dönüşüm hattında zaten. Fiziken müsait. Türkiye artık bu tür projeler üretmeli, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi” şeklinde konuştu.

Dubai ofisi, yabancı yatırımcının ilk ayağı oluyor

Dubai'de ofis açtıktan sonra Fransa'da da yabancı yatırımcılar ile görüştüklerine dikkat çeken Ağaoğlu, “Türkiye fırsatlar ülkesi. Sürdürülebilir kalkınmayı yakaladı. Yabancı yatırımcıların ve bireysel yatırımcıların inanılmaz bir ilgisi var Türkiye'ye. Bu ilgi büyüyecektir. Ama zamana ihtiyaç duyuyor. Burada yakalanan ivmenin devamı için devletin gölge olmaması gerekiyor. Bürokrasi sektöre vergi yüklüyor. Yeteri kadar engel var. Bu engellerin rahatlatılarak bilinmezliğin giderilmesini istiyoruz. Bu durum yabancı yatırımcıyı ürkütüyor. Yasaların konması uygulanması ve değişmemesi gerek” dedi.

Siyasi iradenin yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekebilmek için inanılmaz istekli olduğunu belirten Ağaoğlu, “Ama birde işin bürokrasi ayağı var. Bu kısmın işleri iktidara ayak uyduracak şekilde kendini yeniden yapılandırması gerekiyor” dedi.

Yıl sonuna kadar 4 bin 500 konut teslim edecek

Türkiye'deki inşaat firmalarının güzel projeler gerçekleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, bu durumun devam edeceğini belirtti. Kendi grubunun da elinden en fazla projeler olan firmalardan birisi olduğuna değinen Ağaoğlu, “Bunların her birisi dünya ölçeğinde. Fuardan edindiğim kanaate göre Maslak 1453 çapında bir proje fuarda yer almıyor. Türkiye'nin en iyi ekibi ile çalışıyorum. Yılsonuna kadar 4500 konut teslim edeceğim” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Erden Timur: “ MIPIM'da projelerden öte Türkiye ve İstanbul tanıtılmalı!
Nef Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, MIPIM 2013 Fuarı'nı emlaktasondakika.com mikrofonuna değerlendirdi.
 
MIPIM açılış kokteylini üstlenen Nef Grubu'nun yönetim kurulu üyesi Erden Timur, emlaktasondakika.com mikrofonlarına fuarı değerlendirdi. Türkiye'nin fuarda onur konuğu olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Timur,  “Dünyada gayrimenkul büyüklüğü 27 trilyon dolar. Bunun 22 bin ziyaretçisi var. 1850'si karar verici noktasındaki CEO ve üst düzey yöneticiler. Bunlar dünyadaki gayrimenkul sektörüne yön veren isimler. Herkes için başarılı bir fuar olması gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan İstanbul'un ve Türkiye'nin ismini duyurmak. Projelerden daha fazla onlar pazarlanmalı. Bu sene onur ülkesi olmasını nedeniyle bu fuarın iki eventinden birisi olan açılış kokteylini biz üstlendik. Buraya fuarın 22 bin katılımcısı davet edildi. Onur ülke olarak bunu üstlenmek Türkiye'ye düşerdi. Rusya'dan bir firma da istemiş ama organizasyon bizi tercih etti. Bizde bu nedenle fırsatı kaçırmak istemedik. Zaten biz dünya firması olma hedefiyle hareket eden bir firmayız. Dünyada da farklı ülkelerle patenti bize ait olan patentimiz ve modelimiz var. Bunu farkı ülkelere götürmek istiyoruz. Bu nedenle sponsor olmak istedik” diye konuştu.  
 
Fuarın satış odaklı bir fuar değil, tanıtım ve bağlantı kurma odaklı bir organizasyon olduğunun altını çizen Timur, daha çok kurumsal yatırımcı ve geliştiricilerin etkin olduğunu ifade etti. Mutlaka satışın olacağını da söyleyen Timur; “Burası gayrimenkulün süper ligi. Burada yer almak bu açıdan önem taşıyor. Biz geçen yılda çadır olmadan dünya ile ilişki kuran az sayıdaki firmadan birisiydik. Bildiğiniz gibi uluslararası ilişkiler birden kurulmaz ve oluşmaz. Süreklilik şarttır. Bu tür bir vizyon dışında İstanbul gayrimenkulde önemli bir pazar. Yapılan araştırmalarda sürekli olarak dereceye giriyor. Burada önemli işbirlikleri ve anlaşmalar olacaktır” diye konuştu.
 
İnşaatı ve satışı devam eden 7 proje var
 
Nef Grubu'nun şu anda inşaatı ve satışı devam eden 7 projesi olduğunu belirten Timur, “Nef 163 ve Nef 04 Apartments Kemerburgaz'ı bitirdik. Nef 11'de temmuzda hayat başlayacak. Burada satışlar 2 ay 11 günde bitmişti. Haliç projesi devam ediyor, bu yıl sonuna doğru hayat başlayacak. Zaten satışa çıkardığımız yüzde 80'lik kısmı 18 günde satmıştık. Nef 09'da inşaat ve satış devam ediyor. Satışta sadece 16 ofis kaldı” diye konuştu. 
 
Bebeköy'ün spesifik bir proje olduğunu ve şehir merkezinde otel yapacaklarını söyleyen Timur, 60 dönümlük arazide özel bir çalışma yapacaklarını ve otelle ilgi anlaşmaların yakında gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
‘Yaşamı, hayatın merkezi olarak görüyoruz'
 
Tasarım ve lokasyonda ortak nokta olarak nefes almayı merkeze aldıklarına dikkat çeken Timur, “Ev denilen ürün yaşamın noktası olmalı. Lokasyon seçiminde ana ulaşım akslarına yürünerek gidilebilmesi bizim için çok önemli. Bu bir yaşam kolaylığı. Bunu tasarımda bir pazarlama aracı olarak görmüyoruz. Gerçekten iyi bir tasarımda oturmak, uluslararası tasarımcıların elinden çıkan kullanışlı ürünlerde oturulması herkesin hakkı. Sadece metrekaresi 10 bin doların üzerinde satılan konutlarda değil, kirasına 1800 lira verilen konutlarda da çok daha iyi tasarımlar yapılabilir. Biz özenle seçtiğimiz lokasyonlarda kapı koluna her şeyi özel olarak tasarladığımız projeler geliştiriyoruz. Çünkü projenin odağında insanın ihtiyaçları ve yaşamı olmalı.
 

Mehpare Evrenol Cannes'tan iki ödülle dönüyor

Mimarlar Workshop bu yıl Fransa Cannes'ta 23. kez düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM'de aldığı iki ödülle geceye damgasını vurdu. Mimar Mehpare Evrenol imzalı Sinpaş GYO'nun Bosphorus City Projesi MIPIM'de Türkiye'nin en iyi projesi seçilirken,  SAF GYO'nun Akasya Acıbadem projesi Göl ve Koru etaplarıyla “People's Choice Awards (2013'te Halkın Seçimi)” kategorisinde halkın birincisi seçildi.
 
Törenden sonra ilk açıklamalarını emlaktasondakika.com adına mikrofonu uzatan Recep Gültekin'e yapan Evrenol, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
 
"Böyle iki ödülü Türkiye'ye götürmekten mutluyum. İstanbullu olduğunu iddia ettiğim rezidans projesi Bosphorus City'nin ödülünü kazanmaktan çok mutluyum. Her iki ödülü de sevgili eşim Alp'e adadım. Her ikisi içinde bana inanan ve arkamda duran işverenim Avni Çelik'e sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum."
 

 

 Akasya Acıbadem'in yol bağlantılarına 60 milyon dolar harcandı
 
Akasya Acıbadem Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir ÇelikCannes'teki MIPIM Fuarı'na  SAF People's Choice Awards (2013'te Halkın Seçimi)” kategorisinde finalist oldukları için katıldıklarını ifade ederek beklentilerinin birincilik olduğunu dile getirdi. Çelik, projenin yol bağlantılarına 60 milyon dolar harcadıklarını da sözlerine ekledi.
 
Uluslararası arenada Türkiye'yi ve projelerini temsil etmek istediklerini dile getiren Çelik; “Beklentilerimizin karşılığını aldık doğrusu. Daha çok ziyaretçi olsa iyi olurdu ama projeyi tanıyan yabancı mimarlar burada bizi ziyaret ettiler ve bilgi aldılar. Bu fuar sektöre açılım sağlayacak. Projeleri önceden Avrupalı mimarlar çizerlerdi. Ama Mehpare Evrenol Hanım'ın projesi bir Türk mimarını tasarladığı ve Türk yatırımcısının Türkiye'de gerçekleştirdiği bir proje olması açısından önemli. Daha öncede bilindiği gibi Avrupa'yı temsilen dünya sıralamasında en iyi yüksek bina kategorisinde temsil etmişti. Orada da bir ödülümüz var. Bu tür başarılar Türk mimarlarını bir yere getirecektir” diye konuştu.
 
Yatırımcıların hevesleneceğine de dikkat çeken Çelik, Türk mimarların önünün açılacağını ifade etti. 
 
Projenin satılacak yerinin neredeyse kalmadığını dikkat çeken Çelik, “Koru ve Göl etaplarında yaşam başladı. Son etap olan Kent'te ise inşaat hızla devam ediyor. AVM'nin kaba yapısı bitti. Kiralayan firmalar dekorasyonlarını yapmaya başlıyorlar. Çevre düzenlemeleri devam ediyor. Yol bağlantılarına 60 milyon dolar harcadık. Özel bir firmanin yol bağlantılarına bu kadar büyük bir rakamın yapıldığını zannediyorum” dedi.
 
Yeni projelere bakmaktan öte önce ellerindeki Kent Etabı'nı sonuçlandırmak istediklerinin altını çizen Çelik; “Böyle bir firma olunca tabi ki birçok arsa ve teklif geliyor. Bunu bitirdikten sonra yönetim kurulumuzun kararları doğrultusunda yeni projelere başlayacağız” diyerek sözlerini bitirdi.
 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MIPIM 2013 Gayrimenkul Fuarı'nda Vadistanbul standını ziyaret etti. Babacan'a TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Artaş Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen ve Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş eşlik etti. Süleyman Çetinsaya, Ali Babacan'a Vadistanbul projesinin detaylarını anlattı.

 
Güçlü kadrolar iş başında
 
emlaktasondakika.com bu yıl MIPIM'e damgasını vurdu.. Sektörün ilk canlı yayın yapan web portalı olarak tanınan emlaktasondakika.com, tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına sizlere aktardı. Fatih Işık, Hüseyin Belibağlı, Mehmet Çiçekçi ve Recep Gültekin'den oluşan Fransa Cannes ekibini Türkiye'de Engin Hoşgör, Uğurcan Tokay, Sinem Öztürk,Zeynep Karabağ ve İrfan Sisli destekledi.
 
Fuarın açılış töreni, canlı yayınlar, ödül törenleri, sektörün önde gelen isimleri ile yapılan röportajlar, foto galeriler, mimarların görüşleri, Türk Çadırı'ndan genel görüntüler, fuarın havası ve daha birçok konu ile tüm gelişmeleri sizlere aktaran emlaktasondakika.com, Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi önemli isimlerle de görüşerek kalitesini ortaya koydu.
 
Bosphorus City ve Akasya Acıbadem'den ödüller bekleniyor
 
Fuarda kapsamında Martinez Hotel'deki MIPIM açılış kokteyli, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de lansmanı yapılan Viatrans Quasar İstanbul projesinin Monaco Fairmont Otel'deki uluslararası lansmanı ve Cannes EVE Grand Auditorium'daki MIPIM Fuarı Ödül Töreni de emlaktasondakika.com tarafından yakın bir şekilde takip edildi.
 
 
 
EMLAKTASONDAKİKA.COM

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...