maritbet girişmaritbet
Emlakçılık sadece daire gösterme işi değildir

Emlakçılık sadece daire gösterme işi değildir

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul satışlarında ev gösterme haricinde mutlaka hizmet verilmesi gerektiğini belirtti.

Bir gayrimenkulü alıp satarken yapılacak işlerin sadece yer göstermekten ibaret olmadığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gereken araştırmalar yapıldıktan sonra mutlaka bir hizmet sunulması gerektiğini beyan etti.

Gayrimenkul pazarlamanın birçok ayağı olduğunu belirten Erilkun, danışmanlık yapan arkadaşların öncelikle deneyimli olmaları gerektiğini savundu. “Neyin pazarlamasının yapılacağı” bilgisinin mutlaka oluşturulması gerekir diyen Erilkun şöyle devam etti:

“Kapıcı gösterse de olur”

“Bir gayrimenkulün pazarlanması noktasında hangi enstrümanların kullanılacağı, ekspertiz değerinin ne olacağı, o değerin hangi yöntemle hesaplandığı, gayrimenkulün hangi periyotlarla gelecekte hangi değere ulaşacağı gibi birçok hassas denge var. Yoksa sadece yer göstermekse onu kapıcı da gösterir” diye konuştu.

Sektörde değerin az olduğunu belirten Erilkun, “Değer insanların kafana göre şekillenmez. Bir önceki müşterinin verdiği kira veya fiyat ile de belirlenmez. Hepsinin ayrı uzmanlık alanları ve alt dalları vardır. Pazarlama şekli, sigortası, kullanacağı mecralar, ne kadar insan istihdam oluşturulacağının bile teknik ve bilimsel verileri vardır" diyerek sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlakçıların 100 saatlik eğitimi başladı!
  • 28.12.2020 09:50

Emlakçıların 100 saatlik eğitimi başladı!

Emlakçılık yapacaklar ve taşınmaz ticaretiyle uğraşacaklar için başlatılan 100 s ...

Yetki belgesi olmayan emlakçı ilan sitelerine üye olamayacak
  • 14.10.2020 10:48

Yetki belgesi olmayan emlakçı ilan sitelerine üye olamayacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik değişikliği ...

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak
  • 13.10.2020 12:39

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak aracılık faaliyetleri sad ...