maritbet girişmaritbet
Emlakçılara yüksek okul şartı geliyor!

Emlakçılara yüksek okul şartı geliyor!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu İkinci Başkanı Ziya Ercan, Avrupa Birliği(AB) kriterleri kapsamında yüksekokul mezunu olmayanların Emlakçılık yapamayacağını açıkladı. Ama ne zaman?

2011'den sonra bu okullardan mezun olmayanlar emlakçılık yapamayacak.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu İkinci Başkanı Ziya Ercan, Avrupa Birliği (AB) kriterleri kapsamında 2011 yılından itibaren yüksekokul mezunu olmayanların Emlakçılık yapamayacağını açıkladı.

Bu nedenle vatandaşların Halk eğitim merkezlerinde Emlak Danışmanlığı kurslarının açılması yönünde talebi olduğunu belirten İkinci Başkan Ercan, "Emlakçılık mesleği artık daha profesyonel şekilde yapılacak" dedi.

Ziya Ercan, kursların Muğla Valiliği, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 1 Kasım'da başlayacağını kaydederek, "Emlak Danışmanlığı kurslarında katılımcılara, şehir planlama, tapu sicil, hukuk, emlak pazarlama-değerlendirme, harita kadastro, halkla ilişkiler ve milli emlak mevzuatıyla ilgili dersler verilecektir. 120 saat sürecek olan kursların ardından yapılacak sınavla başarılı kursiyerlere sertifikaları verilecek. Yılbaşından sonra AB kriterleri kapsamında hazırlanan Emlak Müşavirliği Yasası ile artık yüksekokul mezunu olmayan vatandaşlarımız bu mesleği yapamayacaklar" dedi.

"Düzenleme yapılıyor"
Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu İkinci Başkanı Ziya Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emlak Danışmanı olabilmek için yüze yakın vatandaşımız kurs açılmasını talep etti. Yılbaşından sonra Yüksekokul mezunu vatandaşlar bu mesleği yapabilecekler. Ancak yıllardır bu işi yapan ilk ve orta eğitim düzeydeki meslektaşlarımızın mesleklerine devam edebilmesi için çalışmalar yapılıyor. Yasa henüz taslak halinde olduğu için düzenlemelere devam ediliyor. Mesleğimize Yüksekokul mezun olunması zorunluluğu getirilmesi, mesleğin geleceği ve kalitesi açısından çok faydalı olacaktır."

Kaynak: Haber Türk

  • Etiketler:

Yorum Yaz