maritbet girişmaritbet
Emlakçıdan satılık mezar!

Emlakçıdan satılık mezar!

Her geçen gün nüfusu giderek artan artık mezar yeri bulmak bile çok zor. Bu durum bazı müteşebbisleri harekete geçirerek yeni bir iş kolunun doğmasına neden olmuş.

Her geçen gün nüfusu giderek artan artık mezar yeri bulmak bile çok zor. Bu durum bazı müteşebbisleri harekete geçirerek yeni bir iş kolunun doğmasına neden olmuş. Artık kiralık, satılık daire, işyeri ve binanın yerini mezar aldı. Emlakçılar, mezarları "gömülmeye hazır, dubleks, Haliç manzaralı" diyerek pazarlamaya başladı.

Emlak sitelerinde 8 bin liradan başlayıp, 500 bin liraya ulaşan fiyatlarla satışa sunulan mezarlar, "boş mezar" deyiminin tarihe karıştığını gösteriyor. Sadece mezarlık satışlarında değil, mezar üreticileri arasında ise kıyasıya bir rekabet var. Emlak sitelerinde "gömülmeye hazır", "dubleks", "toptan ya da kredi kartına taksitle", "Haliç manzaralı" ve astronomik fiyatlı mezarlıklar "beleş mezar bulsa.." deyişinin artık tarihe karıştığını gösteriyor.

Sadece mezarlık satışlarında değil, mezar üreticileri arasında ise kıyasıya bir rekabet var. Kimi müşterilerini "özel ürettiği modellerle" kimi "toptan" kimi de "kredi kartına taksitli satışlarla" bağlamaya çalışıyor.

'ÜLKE BÜYÜKLERİNİN YANINDA'

Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığında yer alan bir mezarlık yeri için verilen bir ilanda ise "Gömülmeye hazır, Haliç manzaralı boş mezar yeri” ifadesine yer verilmiş. Öte yandan, 2 bin 500 TL'den alıcı bulan "çift kişilik", "dubleks" mezar yerleri de bulmak mümkün. Karacaahmet Mezarlığı'nda "2 kişilik, tapulu (ranzalı)", "6 kişilik; 3 kişi yan yana 2 katlı, altlı üstlü" ile Edirnekapı Şehitliği'nde "dubleks (iki cenaze aynı anda defnedilebilir), ülke büyüklerinin ve şehitlerin yanı başında" yer alan mezarlar sahiplerini bekliyor.

Mezarlıklar içinde en pahalısı ise 200 bin Avro fiyatla satışa sunulan, Zincirlikuyu'daki iki kişilik mezar yeri.

POSTA HİZMETİ

Mezar bakımı için verilen ilanlar da son derece ilgi çekici. "Şehir dışında olanlar veya vakti olmayanlar" için mezarların temizliğinin dışında "haftada bir Fatiha okunması" da fiyata dahil. İlgi çeken ilanlardan biri şöyle; "İş yoğunluğu, sağlık sorunları veya farklı ülkelerde yaşayan müşterilerimiz, sitemiz aracılığıyla periyodik olarak çekilen fotoğrafları kendilerine ayrılan özel sayfalardan takip edebilir..."

KEFEN, SÜNGER, GÜLSUYU...

Cenaze için gereken tüm malzemeler de yine emlak sitelerinde kolayca bulunabiliyor. "Kefen için aranan her şey" ile birlikte "sünger, sabun, gül suyu, tütsü, başörtüsü" de unutulmamış...

WEB ADRESİ: ANKARA

Mezar yeri satışı için ilan veren firmalar da interneti daha verimli kullanmaya çalışıyor. Verilen ilanlardan biri ise web adresimiz: Yahyalar .. ..Yenimahalle/ANKARA" şeklinde... İlan Detayı Zincirlikuyu'da 2 parsel boş mezarlık, büyük fotoğraflar ve harita şeklinde uzuyor.

Yurt Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlakçıdan satılık mezar!
  • 27.04.2012 15:42

Emlakçıdan satılık mezar!

Her geçen gün nüfusu giderek artan artık mezar yeri bulmak bile çok zor. Bu duru ...