maritbet girişmaritbet
Emlak yasasına 10 öneri

Emlak yasasına 10 öneri

Emlakçıların çalışma hayatında köklü değişiklikler içeren "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı" onay beklerken, uzmanlardan düzenleme için öneriler geldi.

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Emlak dünyasını "bankalar, emlakçı, müteahhit ve kamu" şeklinde dörtlü formülün rahatlatacağını belirtti. Ünal, "Müteahhitlerle bankaları birbirine senkronize etmemiz gerek. Bu sayede hem mülkü hem de vergiyi koruyacağız" dedi.

Ünal "Müteahhit bankaya gittiği zaman elindeki proje için banka ile anlaşma yapacak. Mal sahibi ve müteahhit arasında garantör olacak. Müteahhit, proje bedelinin belli bir bölümünü o bankaya yatıracak, geri kalan kısım banka tarafından kredilendirilecek. İşin yarım kalma, mal sahibinin ve konut alıcısının mağdur olma ihtimali ortadan kalkacak. Müteahhit sadece binayı yapmaya odaklanacak, banka parayı aldığı için binayı bitirmeme şansı da kalmayacak. Maliyenin önderliğinde, Çevre Şehircilik Bakanlığı, bankaların, emlakçı ve müteahhitlerin bir arada olduğu bir formül yapılmalı" dedi. Ünal "Tapu harçları yüzde 1+1 toplam yüzde 2 olmalı. Bir kereliğine af uygulanmalı ve tüm gayrimenkuller gerçek değerine getirilmeli. Gayrimenkullerdeki 5 yıllık muafiyet kalkmalı, yıllık enflasyon oranında vergi muafiyeti getirilmeli" diye konuştu.

Ünal, "Müteahhitler açısından yapılması gereken düzenlemede ise tapu dairelerinde işlem yapılan evraklara "emlak bedel faturası" getirilmeli" dedi. Ünal "Öte yandan iskan alınan kadar müteahhit bankadaki paraya müdahale edememeli" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Emlak vergisi standardı gelmeli'
  • 18.10.2016 11:39

'Emlak vergisi standardı gelmeli'

Gayrimenkul Uzmanı Koksal Ünal, tapu harçları ile ilgili değerlendirmelerde bulu ...

Ankara’nın “Saklı Değeri” yatırımcının gözdesi oluyor
  • 06.09.2016 09:52

Ankara’nın “Saklı Değeri” yatırımcının gözdesi oluyor

Açılacak yeni ana yol ile hızla değerlenecek Bağlıca’nın, Başkent’in yeni cazibe ...