maritbet girişmaritbet
Emlak Konut'un adı yetti, Galatasaray'ın hisseleri uçtu!

Emlak Konut'un adı yetti, Galatasaray'ın hisseleri uçtu!

Galatasaray ile Emlak Konut GYO'nun Riva ve Florya arsaları için yaptığı anlaşma, sarı-kırmızılı kulübün hisselerini uçurdu.

Galatasaray'ın Riva ve Florya arazileriyle ilgili kararı camiada tartışmalara neden olsa da borsa negatif değil, pozitif beklentiyi satın aldı, kulübün hisseleri dün adeta uçuşa geçti, 3.5 yılın zirvesine çıktı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise “Galatasaray olabilecek en iyi protokolü imzaladı. Bu iş bizim için bir sosyal sorumluluk” dedi. 

Uzun süredir mali darboğazda olan Galatasaray Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta sonu borç yükünden kurtulma doğrultusunda ciddi bir adım attı. Kulübün olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek yönetimi, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili olarak kongre üyelerinden yetki aldı. Üyelerin büyük çoğunluğu projeye ‘evet' dese de tarihi karar, Galatasaray camiasında tartışmalara da yol açtı. ‘Hayır' oyunun sebebi olaraksa İngiltere'de emlak fiyatlarının geriye gitmesi, Türkiye'de önümüzdeki dönemin ‘belirsizliğini koruması' gösterildi. Ancak pazartesi günü piyasa açılışında Galatasaray tahtasındaki hareket gösterdi ki borsa yatırımcısı, negatif beklentiyi değil, pozitifi satın aldı. Gün içinde Galatasaray Spor Kulübü'nün hisselerinin yükselişi, adeta rekor kırarak yüzde 20'lere kadar ulaştı.  

İKİ PROJE DE 2017'DE BAŞLAR 

Sarı-kırmızılı kulüp, Riva ve Florya arazileriyle ilgili ön protokolü Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile geçtiğimiz haziran ayında imzalamıştı. Hafta sonunda proje için genel kuruldan onay alan yönetim, Emlak Konut'la nihai sözleşmeyi ise hemen imzalayacak. Projeden gelecek pay ile bankalarla yapılan anlaşma sonucunda, mali anlamda kısa vadede önemli bir rahatlama yaşanacak. Gelen parayla 230 milyon dolarlık banka borçlarını kapatacak olan yönetim, her yıl 40 milyon dolarlık faiz yükünden de kurtulacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, her iki projeye de 2017'de başlamayı planladıklarını söyledi.

OLABİLECEK EN İYİ ANLAŞMA

Murat Kurum, halihazırda Riva'nın bir imar planı olduğunu ve bu araziyle ilgili hasılat paylaşımı ihalesinin bir an önce yapılacağını belirterek, “Florya için ise bir emsalleme çalışması yapılacak” dedi. Arsa payına düşen gelirin yüzde 80'inin kulübe ödeneceğini hatırlatan Kurum, “Galatasaraylıların içi rahat olsun. GS Spor Kulübü, olabilecek en iyi protokole imza attı. Biz de Emlak Konut GYO olarak bu işe bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz” dedi.  

Çarpanlarımız 3'e, 4'e çıkıyor 

Sarı Kırmızılılar bu iki projeden orta vadede toplam 500 milyon dolar gelir elde ederek, 1.5 milyar TL'yi bulan borçlarını kapatmayı hedefliyor. Murat Kurum, projelerle ilgili rakam telaffuz etmekten kaçınsa da Galatasaray'ın bu protokolle, arazilerinden elde edebileceği en yüksek geliri kazanacağını ifade etti. Kurum, “Emlak Konut ihaleleri her zaman rekabetçi ve yüksek gelirli olur. Çarpanlarımızın 3'e, 4'e çıktığı yerler oluyor. Genelde gelir, ihale sonucunda taahhüt edilen rakamın da üzerine çıkıyor” diye konuştu.  

3.5 yılın zirvesinde 

KapitalFx Araştırma Uzmanı Enver Erkan iki araziyle ilgili haber akışının Galatasaray hisselerine yüzde 20 civarında prim yaptırdığını belirterek, gelinen fiyat seviyesinin son 3,5 yılın en yüksek seviyesi olduğunu, teknik göstergelerin de aşırı alıma işaret ettiğini ifade etti. Erkan, “Riva projesinin gelir beklentisi 2023'e kadar 300 milyon dolar. Florya arazisinin de 2019'a kadar 200 milyon dolar gelir sağlaması bekleniyor. Kulübün önümüzdeki yıllar için gelir kaynaklarını artırması önemli” değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan anlık izledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu projeye ilişkin katkılarına da değinen Murat Kurum, “Galatasaray'da sürecin bu aşamaya gelmesinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın büyük desteği oldu. Süreci ilk günden bu yana adım adım takip etti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...