maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO 23-24 Kasım’da halka arz ediliyor

Emlak Konut GYO 23-24 Kasım’da halka arz ediliyor

Halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25’ini halka arz etmeye hazırlanan Emlak Konut GYO için 23-24 Kasım tarihlerinde kesin talepler toplanacak

 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Emlak Konut GYO) halka arzında sona doğru yaklaşılıyor. Halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25'ini halka arz etmeye hazırlanan Emlak Konut GYO için 23-24 Kasım tarihlerinde kesin talepler toplanacak. Yatırımcılar, ön talep toplama dönemindeki talep ettikleri pay tutarına göre, kesin talep sürecinde büyük avantajlar elde edecek. Hisselerin yüzde 20'si yurt içi bireysel, yüzde 10 yurt içi kurumsal, yüzde 70'i de yurtdışı kurumsal yatırımcılara satışa sunulacak. Halka arz fiyat aralığı ise 1,60-2,15 olacak.

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada, halka arzında sona doğru yaklaşılıyor. Halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25'ini halka arz etmeye hazırlanan Emlak Konut GYO için 23-24 Kasım tarihlerinde kesin taleplerin toplanacağı bildirildi. Açıklamaya göre Emlak Konut GYO'nun sunduğu indirimlerden faydalanmak için kesin talep tutarları büyük önem taşıyor. Yatırımcılar, ön talep toplama dönemindeki talep ettikleri pay tutarına göre, kesin talep sürecinde büyük avantajlar elde edecek. Hisselerin yüzde 20'si yurt içi bireysel, yüzde 10 yurt içi kurumsal, yüzde 70'i de yurtdışı kurumsal yatırımcılara satışa sunulurken, halka arz fiyat aralığı ise 1,60-2,15olarak belirlendi.

Sektöre yön veren projeleri ve aktifindeki hızlı büyüme oranıyla Türkiye'nin gayrimenkul devi haline gelen Emlak Konut GYO'nun halka arzında kesin talep toplama süreci başlıyor. 8-9 Kasım tarihlerinde ön taleplerin toplanmasının ardından, kesin talep toplama 23 Kasım 2010 tarihinde mesai saatiyle başlayacak, 24 Kasım 2010'da mesai saatinin tamamlanmasıyla sona erecek. Halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25'ini, tamamı sermaye artırımıyla halka arz edecek olan Emlak Konut GYO'nun halka arz fiyat aralığı 1,60-2,15 olarak belirlendi.

HİSSELERİN YÜZDE 70'İ YURTDIŞI KURUMSAL YATIRIMCILARA SUNULACAK

Hisselerin yüzde 20'si yurt içi bireysel, yüzde 10 yurt içi kurumsal, yüzde 70'i de yurtdışı kurumsal yatırımcılara satışa sunulacak. Yatırımcıların, Emlak Konut GYO'nun sunduğu indirim avantajlarından faydalanmaları için kesin talepler büyük önem taşıyor. Yatırımcılar, ön talepte bulundukları miktarda kesin talepte bulunmaları halinde, yüzde 5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikinden yararlanabilecekler. Kesin talep miktarının, ön talep miktarından çok olması durumunda, yatırımcılara ön talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları kısmın bedeli üzerinden yüzde 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşviki sağlanacak. Kesin talebin, ön talepten az olması durumunda ise, yatırımcılar hak kazandıkları toplam pay bedeli üzerinden yüzde 2.5 oranında teşvik hakkı kazanacaklar. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcıların kesin taleplerinin 100 bin lira ve üzerinde olması durumunda, Emlak Konut GYO'nun belirteceği şartlar çerçevesinde, izahname ve sirkülerde de belirtilen koşullar altında gerçekleştirdiği gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim imkanı sunulacak.

 EMLAK KONUT GYO HALKA ARZ BİLGİLERİ
Kesin Talep Toplama  Tarihi  23-24 Kasım
Fiyat Aralığı                1,60-2,15
Halka Arz Oranı ve Şekli     Halka Arz Sonrası Yüzde 25
                             Tamamı Sermaye Artırımıyla
Ek Satış                     Ek Satış Gerçekleştirilmeyecek
Tahsis Grupları
                             Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar
                             Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar
                             Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar
Konsorsiyum Lideri           Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.
Talep Toplama                Fiyat Aralığı İle Talep Toplama
Mevcut Ödenmiş Sermaye       1.875.000.000 TL
Halka Arz Sonrası Sermaye    2.500.000.000 TL

6.9 MİLYAR TL'LİK GÜÇLÜ PORTFÖY

Emlak Konut GYO, sahip olduğu 6.9 milyar TL'lik toplam portföy değeri, 4.8 milyar TL'lik net aktif değeriyle, konut sektörünün lideri olarak halka arz olacak. Sağlam ve güçlü bir finansal yapısı bulunan Emlak Konut GYO'nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, karı 201 milyon TL seviyesinde. 50 yılı aşkın tecrübesi, ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimi, ana hissedarı TOKİ'yle olan güçlü bağı, başarılı projeleri ve büyüme odaklı stratejisiyle Emlak Konut GYO, eşsiz bir yatırım imkanı sunacak.

 2003'TEN BU YANA 18 PROJE TAMAMLADI

Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılına kadar yaklaşık 20 bini aşkın bağımsız ünite üreten Emlak Konut, 2003'ten bu yana 21 bin 47 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı. 20 adet devam eden projesi, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsası ve 4.5 milyon metrekare henüz ihalelendirilmemiş arsa stokunun yer aldığı bir gayrimenkul portföyüne sahip. My World, Uphill Court, Avrupa Tem Konutları, Soyak Mavişehir ve Kent Plus tamamladığı referans projelerden bazıları. Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar TL değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 4.5 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy içinde yüzde 67'lik bölümü oluştururken, bunun yüzde 56'sı ise halihazırda ihale edilmiş durumda.

KURUM: "KESİN TALEP TOPLAMA DÖNEMİNDE YOĞUN İLGİ BEKLİYORUZ"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kesin talep toplama döneminde de yoğun ilgi beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz sahip olduğu portföy büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıyız. Büyümemiz böyle devam ederse, dünya ölçeğinde ilk 10'a gireriz. Halka arz, bu büyüme sürecinde bize hem moral, hem ivme kazandıracak. Halka arz işlemiyle, halktan aldığımız desteği, yine halkın kullanımına sunacağız. Kesin talep başvuruları, yatırımcılarımız için büyük avantajlar sağlayacak. Bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ederim."

"HALKA ARZDA GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİ, TOKİ'YE VE EMLAK KONUT'A DUYULAN GÜVENİN EN BÜYÜK KANTI"

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı açıklamada; "Gerek yerli gerekse yurtdışındaki yabancı yatırımların halka arz sürecinde şirketimize gösterdiği yoğun ilgi TOKİ'ye ve Emlak Konut GYO'ya duyulan güvenin en büyük kanıtıdır. Halka arz sürecinde elde ettiğimiz büyük başarı Emlak Konut'a yapılacak yatırımın ne kadar cazip ve karlı olduğunu gösterdi" diye konuştu.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz