maritbet girişmaritbet
Emlak Bülteni'ni takip edin haberiniz olsun!

Emlak Bülteni'ni takip edin haberiniz olsun!

Her Pazartesi sizler için geçen haftanın en çok konuşulan konularını derlemeye devam ediyoruz.

Emlak Bülteni'nde en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM, 1915 Çanakkale Köprüsü, tapu harçlarındaki indirim ve Selenium Retro 9 projesi var.

Türkiye, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'de şov yaptı

- Emlaktasondakika.com'un medya sponsoru olduğu MIPIM Fuarı 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen fuardaki İstanbul Çadırı, Londra ile Paris'in ortasında konumlandırıldı.

- Fuarın açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar katıldı. 

- Beyoğlu Belediyesi dev bir maketle MIPIM Fuarı'nda bölgedeki projelerin tanıtımını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehirlerinde hayata geçirilecek olan mega projeleri için Fransa'da yatırımcılarla görüşme imkanı buldu.

- MIPIM Fuarı'na en yeni projeleriyle katılan Türk mimarlar yıldızlaştı. Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'den 4 ödülle ayrıldı.

- MIPIM Fuarı'nın son gününde Emlaktasondakika.com'un organizasyonuyla Fransa'da Türk Bayrağı açıldı. Türk Bayrağı ile gerçekleşen fotoğraf çekimine Emlaktasondakika.com ekibi dahil olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı.

Konutlarda tapu harcı binde 20'den binde 15'e düşürüldü

MIPIM Fuarı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin duyurusunu yaptığı tapu harçlarındaki indirim ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Eylül'e kadar tapu harçları binde 20'den bin 15 oranına düşürüldü. Bu düzenleme ile damga vergisi de kaldırılmış oldu.

Aşçıoğlu Grubu, Selenium Retro 9'u satışa sundu

Aşçıoğlu, Ataköy'de konumlandırdığı Selenium Retro 9 projesini görücüye çıkardı. Daire metrekare fiyatlarının 8 bin 750 TL'den başladığı Selenium Retro 9, 1+1 ve 2+1 dairelerin yanı sıra 108 ofis ve 23 adet mağazadan meydana geliyor. Aşçıoğlu Grubu, Selenium Retro 9'u tamamlayarak 5 yılda toplam 315 milyon dolar yatırımla konut, ofis ve mağazalardan oluşan 1.100 birim inşa etmiş olacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atıldı

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olma unvanına sahip olacak Çanakkale 1915 Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temeli 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünde atıldı. Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak. Köprü, 10 milyar liranın üzerinde yatırımla hayata geçirilecek. Köprünün iki ayak arasındaki açıklığının ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'ü taçlandırmak için 2 bin 23 metre olarak belirlendi. 1915 Çanakkale Köprüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'te açılacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 20.05.2017 16:21

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!

Suudi Arabistan Cidde Ticaret Odası Başkanı Ziad Bassam, 11. Gayrimenkul Fuarı'n ...

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!
  • 20.04.2017 13:18

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!

Emlaktasondakika.com ekibi dün başlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'ndan an be an ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...