maritbet girişmaritbet
Emlak Bülteni ile geçtiğimiz haftayı özetledik!

Emlak Bülteni ile geçtiğimiz haftayı özetledik!

Her hafta sizler için Emlak Bülteni ile emlak sektörünün 1 haftasını özetliyoruz...

İşte Emlaktasondakika.com olarak hazırladığımız Emlak Bülteni'nin öne çıkan haberleri: 

1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüme girme kararı aldı. Bakanlık, Fikirtepe'de finansal zorluk çeken firmalara ortak olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, parasal anlamda zorda kalan şirketlere ortak olacak. Fikirtepe inatçısı ile ünlenen adada proje inşa eden Vartaş İnşaat ile Anka Yapı, bakanlık ile ortaklık kuracak ilk firmalar. Ayrıca bakanlık, henüz işe başlamamış firmalara da "yapamıyorsan bırak git" diyecek.

2- Emlak Konut GYO'nun Gebze'de geliştirdiği 3. etap konutları satışa açıldı. 18 Kasım'a kadar başvuruda bulunabileceğiniz Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ın kurası 20 Kasım'da yapılacak.

Gebze Emlak Konutları 3. Etap satışa çıktı. Projeden konut sahibi olmak isteyenler 18 Kasım'a kadar başvuruda bulunabilir. Konutların kurları ise 20 Kasım'da gerçekleştirilecek. 2+1 daire fiyatlarının 269 bin TL'den başladığı Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta 120 ay vadeli veya TÜFE'li satış seçenekleri sunuluyor.

3- Bankaların ikinci faiz indirim dalgası konut alıcısını bir kez daha heyecanlandırdı. Farklı vadelerde bir çok banka, konut ve tüketici kredisinde indirime gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimi çağrısına karşılık bankalar hamle yapmış, konut alımı hareketlenmişti. Bu kez bankalar hem tüketici hem de konut kredisinde ikinci faiz indirim dalgasıyla müşterilerini heyecanlandırdı. VakıfBank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Şekerbank ve QNB Finansbank faiz indirimine giderken, diğer bankaların da indirim için düğmeye basması bekleniyor.

4- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 farklı metro hattı için düğmeye bastı. 14 Aralık'ta yapılacak olan ihaleler ile metro hatlarının yapım değeri 10 milyon TL'yi aşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 14 Aralık'ta 6 farklı metro hattı için saat başı ihale yapacak. Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla'ya ulaşacak metro hatları bu bölgelere hem konfor hem değer katacak. 

5- Çanakkale 1915 Köprüsü, bölgede gayrimenkulü olanları şimdiden zengin etti. Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edileceği açıklanan köprü, özellikle arsa-arazi fiyatlarını ciddi şekilde yükseltti.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün sadece adı bile fiyatları uçurdu. Uzun yıllardır konuşulan ve sonunda projesi açıklanan Çanakkale 1915 Köprüsü, Gelibolu'nun Sütlüce ile Lapseki'nin Şekerkaya mevkiisine inşa edilecek. Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulunan Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, “Daha önce arazileri dönümü 5-10 bin liradan başlıyordu. Şimdi ise 50 bin lira seviyelerinden başlıyor. 200 bin liraya kadar çıkıyor. Proje açıklandığında büyük bir artış yaşandı." diyor.

Zeynep Karabağ Gürer/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!
  • 13.03.2017 15:35

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile geçen hafta inşaat ...

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!
  • 06.03.2017 15:57

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile gayrimenkul sektörü ...

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!
  • 27.02.2017 15:41

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün g ...