maritbet girişmaritbet
'Eline keser alan inşaat yapmasın'

'Eline keser alan inşaat yapmasın'

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İMKON ziyareti sırasında, “Eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması kabul edilemez” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun (İMKON) ev sahipliğini yaptığı ve inşaat sektörünün sorunlarının konuşulduğu toplatıya katıldı. “10 gündür sokaktayım. Kapı kapı geziyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yaşar, “Bu ortamda hem yerel, hem de genel yöneticilerin vatandaşımıza, esnafımıza, sanayicimize, üretenlere destek ve moral vermesi gerekiyor. Zaman, omuz omuza olma zamanıdır” dedi. İnşaat sektörünün mevcut durumuyla ilgili eleştirilerde de bulunan Şayar, özetle şunları kaydetti:

SEKTÖR YENİDEN DİZAN EDİLMELİ

“İnşaat müteahhitleri kentlerin güzelleşmesinde, sağlıklı barınakların yapılmasında, şehrin geleceğe sağlıklı taşınmasında en önemli noktadır. Ancak eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması üstelik de büyük çoğunluğu deprem bölgesi olan Anadolu topraklarında kabul edilebilir bir durum değildir. Sektörün bir an önce yeniden dizayn edilmesi, bu işin bir ustalığı, kalfalığı olması gerekiyor. Bu şekilde hem milli hasıla heder ediliyor, hem de halk kandırılıyor.”

‘YETERLİLİK' İÇİN YASA ŞART

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhit olabilmek için birtakım mesleki yeterlilik şartlarının yasa ile belirlenmesinin elzem olduğunun altını çizerek, “Yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik sektörünün önünü açacak yol, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'ndan geçmektedir” ifadesini kullandı. 

Yenimahalle'de ortak yapılabilecek ustalık eğitimleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının da masaya yatırıldığı ziyarette, kısa süre içinde İMKON, Yenimahalle Belediyesi işbirliğinin başlayacağı da belirtildi.

SON TARİH 26 MAYIS

İnşaat ustalarının Meslek Yeterlilik Belgesi alması için son tarihin 26 Mayıs olduğunu hatırlatan Tellioğlu, inşaat sektöründe işveren ve çalışanlara bu yönde çağrı yaptı. 

Belgesizliklerinden kaynaklı sorunları gidermeye yönelik ilk resmi sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Tellioğlu, “Belgesiz işçi çalıştıran işveren veya vekillerine, devlet tarafından kişi başına 500 TL para cezası verilecek, çalışması yasaklanarak sektör dışına çıkartılacak” uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!
  • 09.09.2022 12:05

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!

Konut sektöründe arz ve talep dengesizliği kaynaklı fiyat dalgalanmalarını azalt ...

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor
  • 24.09.2021 10:59

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  9 Eylül'de başlattıkları "iş durdurma ...

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı
  • 09.09.2021 09:24

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlar ...

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!
  • 02.09.2021 16:55

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatındaki zamlara tepki olarak üy ...

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!
  • 09.10.2017 17:23

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara projesinin lansmanında önemli açı ...