maritbet girişmaritbet
Ekim Alptekin TABA’nın yeni başkanı oldu!

Ekim Alptekin TABA’nın yeni başkanı oldu!

Türk Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/Amcham) Genel Başkanlığına Ekim Alptekin getirildi

 

Türk Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/Amcham) Genel Başkanlığına Ekim Alptekin getirildi.

Derneğin, bugün yapılan 26. Olağan Genel Kurulu'nda yönetim ve yüksek istişare kurulu ile diğer kurulların üyeleri seçildi. Seçim sonucunda, bir süredir TABA Başkan Yardımcısı olarak görev yapan işadamı Ekim Alptekin, yeni genel başkan oldu.

Görevi önceki başkan Uğur Terzioğlu'ndan devralan Alptekin, TABA/AmCham'in başkanlığına seçilmekten duyduğu onuru ifade etti. Alptekin, ''Sayın Terzioğlu başkanlığında tüm TABA/AmCham üyelerine bugüne dek ikili ilişkilere katkıları nedeniyle içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki dönemde de önceki başkanımız Uğur Terzioğlu'nun ve tüm TABA/AmCham camiasının yanımda olacağına inancım sonsuz'' diye konuştu.

Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin, artık iki ülke arasındaki yarım yüzyılı aşan dostluğunun bel kemiği olduğunu vurgulayan Alptekin, başkanlık hedefini, ''Türk-Amerikan ticari ilişkilerinin çeşitlenerek, İstanbul'daki dev iş kulelerinden Anadolu'nun yükselen şehirlerine kadar her anlamda ekonomik bir dinamizm sürecine girmesi'' olarak tanımladı.

Alptekin başkanlığındaki ilk TABA/AmCHAM toplantısının, yeni yönetim kurulunun da katılımıyla haziran ayı içinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Uçak üreten başkan

Ankara doğumlu Ekim Alptekin, çocukluğunu Hollanda'da geçirdikten sonra, Utrecht Üniversitesi'nde Hukuk ve Ekonomi okudu. Bir dönem ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nde de çalışan Alptekin, Avrupa Birliği Hollanda Dönem Başkanlığı sürecinde Hollanda parlamentosunda Türkiye'nin AB adaylık sürecinde görev aldı.

Hava ulaşımda yeni nesil hafif jet uçaklarının üreticisi ABD'deki Eclipse fabrikasının kurucu ortağı olan Alptekin, halen dünyanın seri üretimle üretilebilen ilk çift motorlu jeti Eclipse 500'ü üreten şirketin başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.

2011 yılında Türk-Amerikan İş Konseyi'nin her yıl verdiği Ticari Liderlik Ödülüne layık görülen Alptekin, EA Grubu bünyesinde kurulan EA Havacılık ve EA İnşaat'ın yönetim kurulu başkanlığını da sürdürüyor. Alptekin'in, aynı zamanda Arnavutluk Sakarya fahri konsolosluğu görevini yürüttüğü de belirtildi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ekim Alptekin ve eşi 3. çocuk heyecanı yaşıyor!
  • 15.04.2015 10:16

Ekim Alptekin ve eşi 3. çocuk heyecanı yaşıyor!

Ekim Alptekin ve eşi Nigar Alptekin'nin üçüncü çocuk heyecanı... ...

Ekim Alptekin, Nigar Talipzade ile dünya evine girdi
  • 04.11.2013 11:39

Ekim Alptekin, Nigar Talipzade ile dünya evine girdi

Ekim Alptekin, Nigar Talipzade ile 2 hafta önce dünyaevine girdi ...

Sensation Warm Up Party, Ekim Alptekin ev sahipliğinde yapıldı!
  • 20.09.2012 09:05

Sensation Warm Up Party, Ekim Alptekin ev sahipliğinde yapıldı!

stanbullular, 13 Ekim’de dünyaca ünlü sekiz DJ’in sahne alacağı Sensation İstanb ...

Ekim Alptekin: ABD Global Geçiş Programı’na kabul edilebiliriz!
  • 05.07.2012 14:02

Ekim Alptekin: ABD Global Geçiş Programı’na kabul edilebiliriz!

TABA/AmCham, ABD Kongre üyelerinin de desteğiyle Türkiye’nin, Global Geçiş Progr ...

Ekim Alptekin TABA’nın yeni başkanı oldu!
  • 03.06.2012 12:31

Ekim Alptekin TABA’nın yeni başkanı oldu!

Türk Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları De ...