maritbet girişmaritbet
Egeyapı 2014’te ne yaptı?

Egeyapı 2014’te ne yaptı?

İstanbul’da üretilen markalı konut liginde Batışehir ile yerini sağlamlaştıran EgeYapı Group, geçtiğimiz yıl projede teslimlere imza attı.

EgeYapı tarafından geliştirilen Batışehir'in getiri potansiyeli en yüksek proje yarışmasında birinci seçildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Geliştirilen 20 fonksiyon ile karma kullanım anlamına özel bir yer kazandırıldı. Bu başarı da yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu bize bir kere daha kanıtladı” dedi.

2014 yılını değerlendiren Kabadayı şöyle konuştu: “Sektör, 2014 yılını başarılı bir şekilde kapattı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul, artık belirli bir standarda ve istikrara sahip… Sağlıklı kentleşmeyi ön gören Kentsel Dönüşüm düzenlemesi, yabancı yatırımcıya fırsatlar sunan Mütekabiliyet Yasası ve son olarak konut alımında devlet desteği gibi yasal gelişmeler sektördeki hareketliliği ve gelişmeyi olumlu yönde etkilemektedir. Son günlerde yaşanan dolardaki artışa rağmen gayrimenkul sektöründeki güven ortamı ve istikrar sayesinde doların belirli bir sınırda sabitlenmesiyle sektördeki yatırımların da artış göstermesini ön görüyoruz” 

Satışta yüzde 80'i geçti

EgeYapı Group; EPP iş birliği, Emlak Konut GYO ve TOKİ güvencesiyle Bağcılar'da hayata geçirdiği Batışehir projesinde bulunan 3 bin 266 adetten yüzde 80'inin satışını gerçekleştirdi. Batışehir, teslim edilen etaplarında yatırımcısına yüzde 110 kazandırırken satışı devam eden Loca etabı da aynı potansiyeli barındırıyor.

2014 yılında 120 adet dükkan ve mağazanın bulunduğu yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki BatıCadde'nin ihale organizasyonunu gerçekleştiren EgeYapı Group, son dönemlerin en başarılı ihalesine imza attı. 5 saat içerisinde 150 milyon TL'lik satışın gerçekleştirildiği ihale organizasyonunda metrekareleri 9 m² ile 2 bin 200 m²  arasında değişen 80 adet dükkan ve mağaza,  ihale sırasında ortalama yüzde 30 değer artışı ile 600 bin TL ve 7 milyon 170 bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. 

“İzpark'ta teslimler tamam”

Kartal'da gerçekleştirilen İzpark'ta teslimlerin geçen yılsonu tamamlandığını kaydeden Kabadayı, “Geçen yılsonunda teslimler bitti. Proje 4 bloklu. 25 bin metrekare kullanım alanı var. Ofislerin kiralanması ve satışı devam ediyor” dedi. 

Kabadayı verdiği son bilgide taahhüt işi olan Samsun'un ilk beş yıldızlı otelinin bitirilerek faaliyet geçtiğini sözlerine ekledi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!
  • 10.05.2022 15:59

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!

Cumhurbaşkanı’nın konut alacaklara yönelik açıkladığı Konut Finansman Paketi çer ...