maritbet girişmaritbet
Ege-Koop'tan Aliağa'ya 60 milyon liralık yatırım!

Ege-Koop'tan Aliağa'ya 60 milyon liralık yatırım!

Geride bıraktığı 30 yıla yakın sürede 30 bin konut inşa ederek, 100 bini aşkın kişinin ev sahibi olmasını sağlayan, İzmir'in toplu konut devi Ege-Koop, yepyeni bir yaşam tarzı oluşturacak Aliağa Evleri Projesi'ni, Aliağalı medya mensuplarına tanıttı.

Geride bıraktığı 30 yıla yakın sürede 30 bin konut inşa ederek, 100 bini aşkın kişinin ev sahibi olmasını sağlayan, İzmir'in toplu konut devi Ege-Koop, yepyeni bir yaşam tarzı oluşturacak Aliağa Evleri Projesi'ni, Aliağalı medya mensuplarına tanıttı. Çok sayıda muhtar ve vatandaşın da hazır bulunduğu toplantıda büyüklükleri 154 ile 218 metrekare arasında değişen ve yüzde 70'i yeşil alan olarak projelendirilen Ege-Koop Aliağa Evleri'nin sıra dışı konsepti büyük hayranlık uyandırdı. Toplamda 20 dönümlük deniz manzaralı alanda inşa edilecek proje Martı, Pelikan, Flamingo ve Suna Evleri olmak üzere beş tipte 67 villadan oluşacak.

Ege-Koop Aliağa Evleri'nin, ilçede bugüne kadar gerçekleştirilmemiş özel bir proje olduğunu ve bu sayede sadece 2 yılda 60 milyon liralık yatırıma imza atacaklarını belirten Aslan, " İstedik ki Ege-Koop'un her biri birbirinden değerli projeleri ile ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız da tanışsın, ortak olsun, gelecekleri için iyi birer yatırıma imza atsın. Buna da Aliağa'dan başladık. Aliağa Evleri Projemiz de tamamen ilçe esnafımızdan yararlanacağız. Hem ilçe ekonomisine katkıda bulunacağız hem istihdam oluşturacağız hem de birbirinden güzel konutları, daire fiyatına Aliağa'ya kazandırmış olacağız" diye konuştu. Ege-Koop'un on ikinci projesi olan Aliağa Evleri'nin basın tanıtımı Ege-Koop Aliağa Ofisi'nde düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi.
 
Çok sayıda muhtar ve esnafın da hazır bulunduğu toplantıda Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Aliağa'da bulunmaktan ve özel bir projeyi hayata geçirecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
60 MİLYON LİRALIK YATIRIM
 
"Öncelikli amacımız özellikle sanayi alanında gelişimin ön planda olduğu Aliağa'ya, mevcut doğal güzelliklerini de yansıtacak ve yeni bir hayat tarzı sunacak proje ile hizmet etmek" diyen Aslan, bu sayede sadece iki yıl içerisinde ilçe ekonomisine 60 milyon liralık girdi sağlayacaklarını söyledi. Ege-Koop Aliağa Evleri'nin, gerek konsepti gerekse de uygun fiyat koşulları sayesinde yaşam standartını yukarılara çekeceğini kaydeden Aslan, " Aliağa'ya hizmet etmek için buradayız. Aliağa'da bugüne kadar yapılmamışı yapmak için buradayız. Aliağa'nın yapılaşmasına, yaşam kalitesinin yukarılara çekilmesine olanak sağlayacağız. İlçenin en güzel, en havadar yerinde toplam 67 adet, her biri birbirinden güzel villa yapacağız. Projeyi denize sadece iki dakikalık mesafede, etrafı ormanlarla çevrili, şehir merkezine yakın Plajlar Bölgesi'nde uyguluyoruz. Konutların büyüklükleri 154 ile 218 metrekare arasında olacak. Tamamen Ege-Koop'un kalitesini yansıtacak. Aralık ayında ilk kazma vurulacak ve 2013 yılında temel atma töreni düzenlenecek.
 
Aliağa'da içinde yüzme havuzu, saunası, fitness merkezi olan bir site ilk kez hayata geçirelecek. Gören, inceleyen hemen herkesin beğendiği, hayranlığını dile getirdiği bir proje. Teslimini 2015 yılında gerçekleştireceğiz. Bu özel projemizin fiyatları da yine çok özel.
 
Ege-Koop Aliağa Evleri'nin fiyatları incelendiğinde görülecektir ki, ilçedeli bazı daire fiyatlarının da altındadır. Çünkü bizim kar amacımız yok" şeklinde konuştu.
 
ALİAĞA ESNAFINI RAHATLATACAĞIZ
 
Proje sayesinde Aliağa ekonomisinde önemli bir hareketlilik yaşanacağını, konut alanında 60 milyon liralık bir yatırımın durgun seyreden ekonomik durumdan bunalmış ilçe esnafını rahatlatacağını dile getiren Aslan, " Bu projeyi tamamen ilçe esnafı ve burada faaliyet gösteren firmalarla birlikte yürüteceğiz. Çünkü amacımız bu güzel ilçemize katma değer yaratmak. İnşaat sektörü 300 yan sektörü besleyen lokomotif bir sektördür. Dolayısıyla projemizin getirileri de Aliağalı firmalar ve Aliağa esnafının olmalıdır. Bakın daha henüz şantiye kurma aşamasındayken bile çalışan sayımız on oldu. İstihdama da katkı yapacağız" dedi.
 
PROJESİNDE 100 BİN AĞAÇ DİKEN BAŞKA FİRMA YA DA KURUM YOK
 
Aslan, Aliağa'da toplu konut projesi yapmak için de çalışmalarını sürdürdüklerini, Petkim ve Esnaf teşkilatından da ortak projeler geliştirme yönünde talepler olduğunu açıkladı. Aslan, yapılaşmada bazı firma ve kurumların çevre duyarlılığını göz ardı ettiği yönündeki eleştirileri de değerlendirdi.
 
Ege-Koop'un bugüne kadar imza attığı 11 konut projesinde de yeşil alana ciddi bir öncelik verdiklerini, kimsenin bu konuda Ege-Koop'a bir şey söyleyemeceğini dile getiren Aslan, " Aliağa Evleri Projemiz'de de yeşil alan oranı yüzde 70'dir. Sadece Villakent'te 100 bin ağaç diktik. Bizden başka bunu yapan başka hiçbir kurum ya da firma yok. Normalde herhangi bir projede kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 2-3 metrekareyken Ege-Koop'un projelerinde bu oran 10 metrekaredir. Çevre duyarlılığımız, yeşil doku konusundaki hassasiyetimiz ortadadır" diye konuştu.
 
EGE-KOOP ALİAĞA EVLERİ NELERİ İÇERİYOR?
 
EGE-KOOP Aliağa Evleri; şehrin merkezinde ama kentin yoğunluğundan uzak çok özel bir bölgede, binlerce kuşun yeraldığı kuş cennetinin yanı başında, denizi, doğal güzellikleriyle ünlü Plajlar Bölgesi'nde yer alıyor.
 
Deprem yönetmeliğine uygun, 1. sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilecek olan EGE-KOOP Aliağa Evleri; bisiklet ve yürüyüş yolları, fitness center ve saunası, sosyal tesisleri ve kafeteryası, yüzme havuzu, açık otoparkları, özel güvenliği ile Aliağa'nın en elit projesi olacak. Modern mimarisi, özel tasarımı ile yüzde 70'i yeşil alan ve sosyal tesislerin yer aldığı 20 dönümlük alanda hayata geçirilecek olan EGE-KOOP Aliağa Evleri Projesi'nde 5 tip villa bulunuyor.
 
http://www.haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...