maritbet girişmaritbet
Ece Erken ve Cüneyt Özdemir’in Polat Towers polemiği mahkemeye taşındı!

Ece Erken ve Cüneyt Özdemir’in Polat Towers polemiği mahkemeye taşındı!

Sunucu Ece Erken ile bir dergiye verdiği röportajında "İstanbul Yıkılsa Tepeden Seyredeceğiz" dediğini iddia eden gazeteci Cüneyt Özdemir'in twitter üzerinden devam eden kavgası mahkemeye taşındı

Sunucu Ece Erken ile bir dergiye verdiği röportajında "İstanbul Yıkılsa Tepeden Seyredeceğiz" dediğini iddia eden gazeteci Cüneyt Özdemir'in twitter üzerinden devam eden kavgası mahkemeye taşındı. Erken, Polat Towers'taki yangının ardından Özdemir'in twitter üzerinden yazdığı cümlelerin kendisine ait olmadığını belirterek hem ünlü gazeteci hem de 2005 yılında söz konusu röportajı yapan muhabir hakkında 10'ar bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Erken, her iki isim hakkında ayrıca 'hakaret' suçundan soruşturma başlatılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İki ünlüyü mahkemelik eden olay, 17 Temmuz günü Beşiktaş'taki Polat Towers'ta meydana gelen yangın sonrasında gazeteci Cüneyt Özdemir'in twitter'daki yorumlarıyla başladı. Olaydan iki gün sonra Özdemir, yangınla ilgili olarak: "Hatırlarsak Ece Erken, İstanbul depremde yıkılırken Polat Tower'daki evinden seyredeceğini söylemişti. Polat Tower yandı, İstanbul seyretti" diye yazdı. Bunun üzerine ünlü sunucu "O haber mahkemelik. Neyin peşindesin? Öyle bir cümle etmeme imkan var mı? Haberi yapan işten atıldı. Senin gerçekten tedaviye ihtiyacın var. Kız evladın vardı galiba, ancak başına gelince anlarsın yalanın acısını" diye tepki gösterdi.

Muhabir de kavgaya dahil oldu

2005 yılında Tempo Dergisi'nde röportajı yapan muhabir Yasemin Candemir ise Cüneyt Özdemir'e Twitter'da 'mention' atarak durumun nasıl geliştiğini şu şekilde anlattı:

"Ece Erken ile o haberi yapan bendim. Bırakın dava açmayı konudan kaçmak için her şeye başvurdu. Benim için işten atıldı diyormuş o da yalan! Ece Erken kimsenin asla sarf etmeyeceği o sözleri söyledi. Hala arkasındayım. Bina yanınca herhalde pencereden seyretmiştir diyordum. Kadın nasıl yalan söylüyor. Ne davası! Bırakın özür yazısı bile konulmadı gazeteye. Çünkü ispatlıydı. Ece Erken o lafları söylerken yanımda biri daha vardı."

Özdemir daha sonrasında "Eğer işin içine benim çocuğumu karıştırmayı düşünüyorsanız gördüğünüz gibi değil polemiğe girmekten çekinmeyi ya da mahkemeye gitmekten korkmayı, cehennemin dibine gitseniz peşini bırakmam" dedi.

Hem suç duyurusu, hem dava

Ece Erken, internet üzerinden yaşanan bu polemiği mahkemeye taşıdı. Erken avukatı Muammer Menekşe aracılığıyla önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na hem Cüneyt Özdemir hem de Yasemin Candemir hakkında 'hakaret'ten suç duyurusundan bulundu. Erken İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Menekşe aracılığıyla sunduğu dilekçede ise 2005 yılında söz konusu dergide yayınlanan haberdeki cümlelerin kendisi tarafından söylenmemiş, gerçek dışı ifadeler olduğunu, daha sonra bu yanlışlığın düzeltilmesi için ihtarname gönderilmişse de, tekzip talebinin yerine getirilmediğini kaydetti.

10'ar bin TL tazminat talep etti

Avukat Muammer Menekşe, Polat Towers'da meydana gelen ve birçok kişinin mağduriyetine neden olan yangının ardından büyük üzüntü ve sıkıntılar yaşanmakta iken davalı Özdemir'in Ece Erken'i hedef göstermesi sakıncalı bir tutum olup, tümü ile toplum huzurunu bozmaya yönelik olduğunu belirtti. Avukat Menekşe, sıcakkanlı, yardımsever, dürüst ve mütevazı kişiliğiyle kamuoyunun sevgisini kazanan müvekkili Ece Erken'i 'yalan söylemek', 'kaçmak' ve haberin hazırlanması esnasında 'toplumu aşağılayıcı sözler söylemek'le itham eden Özdemir ve Candemir'in birbirlerine kışkırtarak sözlerinin iftira boyutlarını aştığını kaydederek kişilik haklarına yapılan saldırı nedeniyle her ikisinden de 10'ar bin TL manevi tazminat talep etti.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ece Erken, ölen eşinin mirasını reddetti!
  • 25.04.2022 17:27

Ece Erken, ölen eşinin mirasını reddetti!

Eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesinin ardından buhran dolu günler yaşaya ...

Ece Erken'e sevgilisi 9 milyon TL'ye Acarkent'ten ev aldı!
  • 07.05.2021 16:45

Ece Erken'e sevgilisi 9 milyon TL'ye Acarkent'ten ev aldı!

Ece Erken’le olaylı ilişkisinde devam kararı alan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, sevgil ...

Ece Erken, Çeşme’de havuzlu villa aldı!
  • 23.12.2017 13:04

Ece Erken, Çeşme’de havuzlu villa aldı!

Ünlü sunucu Ece Erken, İzmir Çeşme’den oğlu Eymen için 2 milyon liraya havuzlu v ...

Ece Erken, Çeşme'deki yazlığını satamadı!
  • 08.01.2017 08:56

Ece Erken, Çeşme'deki yazlığını satamadı!

Ünlü sunucu Ece Erken, bir süre önce satışa çıkardığı Çeşme'deki yazlığını hala ...

Ece Erken, Çeşme'deki yazlığını neden sattığını açıkladı
  • 10.11.2016 08:59

Ece Erken, Çeşme'deki yazlığını neden sattığını açıkladı

Ünlü sunucu Ece Erken, Çeşme'deki yazlığını Serkan Uçar ile olan evliliğinden ol ...