maritbet girişmaritbet
Dünyanın en ucuz metropolü İstanbul!

Dünyanın en ucuz metropolü İstanbul!

CBRE, Dubai’deki Cityscape Global'de İstanbul'u en ucuz metropol olarak açıkladı.

Dubai'deki Cityscape Global gayrimenkul fuarında CBRE'nin açıkladığı raporda İstanbul ‘en ucuz metropol' olarak gösterilince, 61 firmayla Cityscape'i abluka altına alan Türk şirketlerinin ‘prim potansiyeli en yüksek şehir' argümanı da gerçek oldu.

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarının başında anılan Dubai Cityscape Global 2015'te geçen hafta boyunca Türk firmaları gelen ziyaretçilerden yatırım çekmek için adeta çırpındılar. Fuarın düzenlendiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından 61 Türk firması ile en fazla temsil edilen ülke olan Türkiye'deki müteahhitlerin yabancıya satışta sıkça dillendirdikleri ‘prim potansiyeli en yüksek ülke' argümanı, fuarın son gününde yayımlanan bir rapor ile tescillendi. 

İSTANBUL 2014'E GÖRE YÜZDE 15 ARTTI 

ABD merkezli uluslar arası gayrimenkul yatırım danışmanlık firması CBRE'nin Cityscape Fuarı'nda duyurduğu Global Living araştırmasına göre İstanbul, metrekaresi 1173 dolar ile dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırım şehirleri arasında en düşük değere sahip metropol oldu. Şehirlerdeki ortalama satış fiyatlarına göre birinciliği metrekaresi 14 bin 822 dolarla Hong Kong aldı. Araştırmada İstanbul'un dünyanın 5'inci büyük şehri olarak güçlü bir yatırım fırsatı yarattığının altı çizilirken, “Geçen yıla göre satılıkta yüzde 15, kiralamada ise yüzde 12'lik artış yaşandı. Fiyatların hâlâ bu seviyelerde bulunması güçlü bir yatırım şansı veriyor” değerlendirmesi yapıldı.

AVRUPA'NIN PARLAYAN YILDIZI TÜRKİYE

İngiliz gayrimenkul danışmanlık firması Cluttons da Cityscape Fuarı'nda bir rapor açıkladı. Gayrimenkulde, dünyadaki finansal krizin ardından en parlak günlerin yaşandığı ifade edildi. Cluttons raporunda Londra, Hong Kong, Jakarta, Dublin, Vancouver, Miami, Sydney ve İstanbul'un çift haneli değer artışlarına imza attıklarına yer verildi. Raporda, “Avrupa dünyadaki en zayıf performansa sahip kıta olarak öne çıkıyor. Türkiye, Estonya, Lüksemburg ile İrlanda'da çift haneli büyümeler yaşanırken, İspanya, Fransa, İtalya gibi turistik açıdan popüler noktalarda fiyatlar hâlâ düşüyor” ifadeleri kullanıldı.

Emlakta en çok primi İstanbul yapacak

DUBAİ CITYSCAPE GLOBAL'DE ÖNE ÇIKANLAR 

FUARDA TÜRKFONLARINI DA TANITTILAR 

24 Gayrimenkul Portföy Yönetim şirketi yetkilileri Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2015 fuarında yabancı yatırımcılarla toplantılar yaptı. 24 GPY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Zakiroğlu “Fuar süresince görüştüğümüz tüm gruplar, SPK tebliğiyle birlikte fonların artık Türkiye'de kurulabilecek olmasından duydukları büyük memnuniyeti ifade ettiler. Bizden fonlarımızla ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar ve fuar sonrası için İstanbul'da randevu talep ettiler” dedi.

DUBAİ'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI 

Cityscape'i değerlendiren Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, fuardan tüm Türk firmalarının çok verimli döndüğünü söyledi. Ufuk, “Pana Yapı olarak fuara Brooklyn Park ve Brooklyn Life projelerimizle katıldık. Böylelikle Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm sürecini fuara taşıdık” diye konuştu.

NELİVE LANSMANINI CITYSCAPE'DE YAPTI 

Nlogo İstanbul ve Nlive Bahçeşehir projeleri Cityscape Global fuarında yatırımcıların ilgisini çekti. Türkiye'nin gayrimenkul açısından cazip bir ülke olduğunu belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Nlive Bahçeşehir'in ilk lansmanını Türkiye'den önce Dubai'de yaptıklarını söyledi.

ARAP İLGİSİ FUARDA DA DEVAM ETTİ

Yiğit Group'un İstanbul'da Basın Ekspres yolunda hayata geçirdiği Fortis İstanbul projesi sektörün en önemli buluşması Dubai Cityscape Fuarı'nda uluslararası yatırımcılara tanıtıldı. Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, son yıllarda İstanbul'a yoğun bir şekilde Arap ilgisi olduğunu hatırlatarak genelin yanı sıra Dubai Cityscape Global fuarında da görücüye çıkardıkları Fortis İstanbul projesine yönelik olarak bu ilginin devam ettiğini gözlemlediklerini söyledi.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en ucuz metropolü İstanbul!
  • 14.09.2015 12:14

Dünyanın en ucuz metropolü İstanbul!

CBRE, Dubai’deki Cityscape Global'de İstanbul'u en ucuz metropol olarak açıkladı ...