maritbet girişmaritbet
Dünyanın en pahalı evleri

Dünyanın en pahalı evleri

Dünyanın en pahalı malikanelerinden biri İstanbul Boğazı’nda

İçlerinde İstanbul Boğazı'nda bir yalının da bulunduğu lüks evlerde tiyatro, tenis kortları, hatta masaj salonları bile var. Dünyanın en pahalı evlerinden ABD'nin Virginia eyaletindeki Albemarle House, yeşillikler içinde yükselen lüks bir yapı. Evde 45 oda, helikopter sahası, şapel ve havuz var. Thomas Jefferson'ın sahibi olduğu malikanenin değeri ise 100 milyon dolar. 1991'de inşa edilen The Hala Ranch, ABD'nin Colorado eyaletinde bulunuyor. 15 yatak odası, 16 banyo, badminton kortu, sauna odası, tenis kortu ve atık su arıtma tesisi var. Eski bir Suudi büyükelçisine ait çiftlik evinin değeri 135 milyon dolar.

Hindistan'ın en zenginlerinden biri olan Mukesh Ambani, Güney Mumbai'da dillere destan bir ev yaptı. Ambani'nin Antilla adını verdiği modern mimari harikası evi 27 katlı, yani 173 metre yüksekliğinde. Binaya dokuz asansörle çıkılıyor. Görkemli evin içinde klinik, sinema salonu ve altı katlı otopark var. Antilla'nın ve ailenin işlerini yapması için lüks evde 600 kişi, tam zamanlı çalışıyor. Ambani ailesinin evinin maliyeti ise 1 milyar dolardan fazla.

18. yüzyılda inşa edilen 200 yıllık Henley Mansion Konağı, İngiltere'nin en pahalı ve en güzel evlerinden. Dış mimarisinin klasik duruşu sizi yanıltmasın, içinde yüksek teknolojik cihazlarla donatılmış sinema salonuyla sağlık ve spa merkezi var. Adı açıklanmayan Rus bir milyarder konağın yeni sahibi olmak için tam 218 milyon dolar ödedi.

Fransa'da Akdeniz kıyısında bulunan Villa La Palladiana geniş terası güneşlenmek için ideal. Akdeniz manzarasını gören malikanenin dokuz süit dairesi, açık ve kapalı geniş havuzu, spor ve sauna salonu var. Denizden gelen ılık rüzgarın sıyırıp geçtiği malikanenin değeri tam 100 milyon avro.

Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı 100 milyon dolar
I. Abdülhamid'in oğlu Burhanettin Efendi için amcası Abdülaziz tarafından 1911'de satın alınan ve şehzadenin adını taşıyan 64 odalı bina, İstanbul Boğazı'ndaki en büyük yalılardan biri. Arka bahçesinde büyük kışlık köşkü olan yalının 60 metrelik rıhtımı var. Birçok aşk ve skandal hikayesine konu olan yalının değeri 100 milyon dolar.

Hearst Mansion, ABD'nin en gözde yerlerinden Beverly Hills'in ikonu haline gelen bir yapı. 1927'de inşa edilen konağı 1947'de gazete yayımcısı ve siyasetçi William Randolp Hearst satın alınca, rüyalar konağına da adını vermiş oldu. İçinde dört ev, bir apartman, bir kulübe, sinema salonu ve disko olan Hearst Mansion Baba / The Godfather ve Bodyguard filmlerinde de yer aldı. Şimdiki sahibi Leonard Ross olan yapının değeri 165 milyon dolar.

Romanya'daki Bran Şatosu, Bram Stoker'ın Kont Drakula'sına ilham olduğu için akıllara korkulu düşünceler getirse de dünyanın en pahalı yapılarından biri. Şatonun sahibi Habsburg hanedanının satışa çıkardığı yapıda 57 oda, 17 yatak odası var. Kazıklı Voyvoda'nın da bir dönem kaldığı şatonun değeri 135 milyon dolar.

Belçika Kralı II. Lepold için Fransa'da inşa edilen Villa Leopolda, manzarası ve mimarisiyle görsel bir şölen. 80 bin dönümlük villada oturan ünlü isimler arasında Bill Gates de var. Son sahibi bankacı Edmond Safra ölünce, villa eşi Lily Safra'ya kaldı. Harika manzaralı villanın 11 odası ve 14 banyosu var. Villa Leopolda, 500 milyon avroya bir Rus zenginine satılarak dünyanın en pahalı evleri listesine girdi.

ABD'deki Hamptons köyünde Ira Rennert'in yaptırdığı malikanenin talibi çok. Malikanede 29 yatak odası, 39 banyo, üç yemek odası, iki tenis kortu, bowling salonu, basketbol sahası var. En ince ayrıntıya kadar düşünülen ABD'nin en büyük evi yaklaşık 170 milyon dolar değerinde.

ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan malikane, birçok zengini ağırladı. Malikanede yedi yatak odası, dokuz banyo, 16 oda, tenis kortu ve devasa bir havuzu var. Otel olarak kullanılan malikanenin değeri 135 milyon dolar.

Ünlü giyim markası Tommy Hilfiger'in kurucularından Joel Hotowitz'in göl kenarındaki malikanesi, ABD'nin Nevada eyaletinde bulunuyor. Yedi yapıdan oluşan malikanede dokuz yatak odası, 19 banyo, havuz ve havuz barı, spa salonu ve 3 bin 200 şişelik şarap mahzeni var. Akıllara zarar göl manzarası olan evin değeri 100 milyon dolar.
ABD Montana'daki 10 odalı lüks dağ evinde otomobil yolundan evin her köşesine uzanan yerden ısıtmalı özel bir sistem var. Ayrıca içinde devasa bir şarap mahzeni, masaj ve jimnastik salonuyla özel yapım şömineler bulunuyor. Blixsetsh ailesine ait olan evin değeriyse 155 milyon dolar.

ABD'nin Florida eyaletindeki Palm Beach'te bulunan eşsiz malikane Donald Trump'a servet kazandırdı. Yeni sahibi Rus işadamı Dmitry Rybolovlev olan malikanede açık ve kapalı havuz, tenis kortu, spor ve spa salonu, sinema salonu bulunuyor. Malikanenin değeriyse 123 dolar.

İngiltere'nin güneydoğusunda bulunan saray, 58 hektarlık bir bahçenin içinde. Buckingham Sarayı'nın rakibi olarak anılan Updown'da 103 oda, birçok yüzme havuzu, tenis kortları, bowling ve sinema salonları bulunuyor. Sekiz limuzinin yer aldığı otoparklı sarayın değeriyse 150 milyon dolar. Sarayın komşuları arasında ünlü şarkıcı Elton John ve dünyaca ünlü grup Queen'in gitaristi Brian May var.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1997'ye kadar sadece kızların gittiği bir okul olan lüks ev 10 odalı. Ayrıca yer altında bir havuzu, sinema salonu, panik odası, sauna ve jimnastik salonu var. Ukraynalı Elena Franchuk'tan Lübnanlı işadamı Musa Saleme'ye geçen beş katlı evin değeri 161 milyon dolar.

Rus oligarşisinin sarayı olarak anılan malikane, Beverly Hills evlerine benziyor. Klasik tasarımlarla donatılmış malikanenin değeri 100 milyon dolar.

1991'de Los Angeles'ta inşa edilen malikane, Fransız şatoları stilinde. İçinde 123 oda, buz pateni sahası, tenis kortları, iki yüzme havuzu, bowling salonu, güzellik ve spa salonuyla 100 araçlık otopark bulunuyor. Bir katı gardıroba dönüştürülen başkanı ve CEO'su Bernie Ecclestone yaşıyor.

ABD Beverly Hills'in en pahalı yapılarından biri de Fleur de Lys. Girişimci Suzanne Saperstein'ın evi olan malikanede 12 yatak odası, 15 banyo, birçok koltuklu tiyatro salonu, balo salonu var. En çok fotoğrafı çekilen binalar arasındaki Fleur de Lys'in değeri 125 milyon dolar.

Rus yatırımcı Yuri Milner'ın ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, Fransız stiline sahip malikanesinde 14 banyo, iki yemek odası, balo salonu, kütüphane, şarap mahzeni, jimnastik ve sauna salonu ve üç büyük otomobil garajı var. Milner'ın çok sevdiği evinin değeri 100 milyon dolar.

Sabah

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nın içi nasıl?
  • 28.03.2015 14:58

Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nın içi nasıl?

100 milyon Euro'ya Katarlı işadamına satılan Erbilginler Yalısı olarak da biline ...

Dünyanın en pahalı evleri alıcılarını bekliyor!
  • 07.02.2015 14:37

Dünyanın en pahalı evleri alıcılarını bekliyor!

En ucuz dairenin 9 milyon dolar olduğu listedeki evler lüks tasarımlarıyla dikka ...

İşte dünyadaki en pahalı evler...
  • 21.11.2014 10:25

İşte dünyadaki en pahalı evler...

Dünyanın farklı noktalarında farklı beğeni ve tarzda yapılan en pahalı evler, 1 ...

Zeki Paşa Yalısı dünyanın en pahalı evleri listesine girdi
  • 24.11.2018 09:18

Zeki Paşa Yalısı dünyanın en pahalı evleri listesine girdi

Uluslararası emlak listeleri veritabanı olan Point2Homes, 28 farklı ülkedeki en ...

İzmir'de 5 bin yıllık lüks site bulundu
  • 22.05.2017 17:08

İzmir'de 5 bin yıllık lüks site bulundu

Bornova ilçesinde Yeşilova Höyüğü'ne bağlı yürütülen Yassıtepe kazılarında, döne ...

İşte 100 milyon Euro'ya satılan yalının içi!
  • 28.03.2015 15:02

İşte 100 milyon Euro'ya satılan yalının içi!

Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 1985'te satılan alan ERG İnşaat'ın sahibi E ...