maritbet girişmaritbet
Dubai’ye hesaplı konut çıkarması!

Dubai’ye hesaplı konut çıkarması!

Türk gayrimenkul projeleri Dubai'de düzenlenecek ‘Hesaplı Konutlar Buluşması’ ile Körfez yatırımcısıyla buluşacak.

Türk inşaat firmaları, ürünlerini Dubai'de Arap alıcıların karşısında görücüye çıkaracak. 8-10 Mart 2016 tarihleri arasında Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen, Irak, Rusya Federasyonu ülkeleri, Azerbaycan ve Libya dan gelecek yüzlerce emlakçı ve alımgücü potansiyeli bulunan binlerce ziyaretçi ile Türk inşaat firmaları B2B With Turkey'in Dubai'de gerçekleştirileceği "Hesaplı Konutlar Buluşması'nda bir araya gelecek. Türk konut üreticileri ile arsa ve arazi pazarlayan yatırım firmaları, Körfez ülkelerinin potansiyel alıcıları ile etkili ve sonuca odaklı üç gün geçirecek.

İNŞAAT SEKTÖRÜ PAZARLAMADA SINIRLARI AŞTI

Son yıllarda Türkiye'de üretilen konutların alıcıları arasına Arap ülkelerinin vatandaşları da eklendi. Bu nedenle Türkiye'deki konut üreticileri bu pazardan pay almanın yollarını deniyor. Bazı büyük Türk inşaat firmaları Körfez ülkeleri diye tabir edilen zengin Arap ülkelerinde ofis açarak her an müşteriye ulaşmayı hedeflerken, bazı firmalarımız ise etkinlikler veya fuarları takip ederek konut pazarlama yolunda ilerliyorlar.

KÖRFEZ PAZARINA GİREMEYEN FİRMALAR İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Mevcut durumda stoğu bulunan ve yeni projelere başlamış olan inşaat firmaları pazarlama portföylerine yabancı yatırımcıya konut satışı yapabilmeyi de eklediler. Büyük ve güçlü projelere sahip firmalar zaten bunu yapmakta. Ancak daha uygun fiyatlarla konut satışı yapan firmalar bu fırsattan istifade edemiyor. Paralı, kararlı ve yatırım yapacak yatırımcı özellikle körfez ülkeleri diye adlandırılan Arap ülkelerinin vatandaşları. Yüksek fiyatlarla konut pazarlayan güçlü firmalar bu ülkelere açtıkları satış ofisleri ve acentalarıyla potansiyel Arap alıcılara ulaşmakta güçlük yaşamamakta. Ama uygun fiyatla konut satan birçok inşaat firması söz konusu bölgede pazarlama fırsatları araştırıyorlar. Bölgede 50 bin ila 200 bin dolar aralığında yatırım yapmak isteyen çok sayıda Arap yatırımcı bulunmakta. Yabancı yatırımcıya konut satabilmek ve büyük firmalar gibi körfez ülkelerinin vatandaşlarını kendi portföylerine eklemek artık irili ufaklı tüm inşaat firmaları için mümkün hale geldi. B2B With Turkey önümüzdeki Mart ayında Dubai'de "Hesaplı Konutlar Buluşması" adı ile bir etkinlik düzenleyerek, bu projeleri körfez alıcılarla tanıştıracak.

'DUBAI'DE HER BİREY BİR YATIRIMCI'

Hesaplı Konutlar Buluşması'nın organizatörü Yasemin Arslan, bu etkinliği ne için ve neden Dubai'de düzenlediklerini şöyle açıklıyor; "Dubai Körfez ülkeleri başta olmak üzere, Asya ve Afrika ülkelerinin de buluşma noktası olan önemli bir ticaret merkezi. Bölge dediğimiz zaman sadece körfez ülkeleri akla gelmemeli. Asya, Afrika, Ortadoğu ve Akdeniz ülkelerini kapsayan büyük bir coğrafyadan söz ediyorum. İşte Dubai dünyanın çok büyük bir alanına ve buradaki ticarete hükmediyor. Değişik zamanlar gerektiren, gidilmesi zor ve çok pahalıya mal olacak etkinlikleri tek bir seferde hem de bir merkezde büyük bir coğrafyanın hedef kitlesine etkili ulaşmayı sağlayan bir pazardır Dubai. Bunu için Dubai'yi seçtik. Dubai'de her birey bir yatırımcı aynı zamanda.

B2B With Turkey Yönetim Kurulu Başkan'ı Yasemin Arslan,

B2B With Turkey Yönetim Kurulu Başkan'ı Yasemin Arslan, "Düzenleyeceğimiz "Hesaplı Konutlar Buluşması"na katılım da adı gibi hesaplı olacak. Katılımcı firmalarımız maliyetine denilebilecek bir miktar harcayarak, sektörün büyük firmalarının fırsatlarına sahip olacaklar” dedi.

ANADOLU'DAN 35 BİN İLE 500 BİN DOLAR ARASI PROJELER

İnşaat sektörümüzden bahsedecek olursak yine biliyorum ki; Dubai'de ofisi bulunan veya çok sayıda acentesi olan ve direkt olarak burada pazarlamasını yapabilen Türk firmaları var. Ama bunlar büyük firmalar, bu maliyetleri kaldırabilecek güçleri var. Biz "Hesaplı Konutlar Buluşması"nı imkanı daha kısıtlı olan firmalarımız için bir fırsat eşitliği olması açısından düzenliyoruz . Onların da bu pazara girebilmelerine olanak sağlayacak biçimde tasarladık.. Buluşmada İstanbul'un yanı sıra sahil kentlerinden ve Anadolu'dan fiyatı 35 bin ile 500 bin dolar aralığında projeler olacak.

Yorum Yaz