maritbet girişmaritbet
Dönüşüme ayak uyduran Merter’e proje ilgisi!

Dönüşüme ayak uyduran Merter’e proje ilgisi!

Zeytinburnu ilçesinin içerisinde yer alan ve adeta tekstil cenneti olarak bilinen Merter bölgesi, yatırımcıların gözdesi haline geliyor.

ESD - Güneyinde Zeytinburnu, kuzeyinde Keresteciler sitesi ve Güngören, doğusunda Topkapı, batısında Bahçelievler ile komşu konumda yer alan bölge, 1960'larda üzüm bağları ve tarladan ibaret iken şimdilerde aranılan bir yer olarak biliniyor. 

Bölge adını 1958 ve 1959 yıllarında kırkpınar ağalığı yapan Ahmet Merter'den aldı. Burada büyük ve modern bir site kurma fikrini gerçekleştiren Merter, kurduğu bu siteye Merter Sitesi adını verdi. Şimdilerde bu bölge yeni projelerler dolup taşmaya başladı.  

Bir zamanlar uygun ev fiyatları ile İstanbul'un en ucuz semtlerinden biri olan Merter, ulaşım imkanları, yeni konut projeleri, kentsel dönüşüm gibi önemli yatırımlarla adeta aranılan bir merkez oldu. Sanayi tesislerinin ve çarpık konut yapılaşmasının dönüşümü, bölgede gayrimenkul sektörünü canlandırdı. 

Zamanla yeni projelerin yapılması ile artan nitelikli konut ihtiyacı yeni projelere olan talebi yükseltiyor. Bunun yanında gerçekleşen birçok otel, AVM ve ofis projesi de bölgenin çekim gücünü arttırıyor.

Ulaşım imkanlarının tam merkezinde!

Tekstil kenti olan Merter bölgesine çoğunlukla toptancıların büyük bir ilgi göstermesi yerini yatırımcılara bıraktı denebilir. Ulaşımda yaşanan gelişmeler, yani Atatürk Havaalanı'na yakın konumlu bir ilçe olması, deniz yolu ile ulaşım imkanının bulunması, hem yatırımları hızlandırmış hem de talebin artmasına neden olmuştur. Bu ulaşım yatırımları da beraberinde birçok dev projenin bölgeye gözünü dikmesini sağlamıştır. 

Bölgenin cazibesi yatırımcıların gözünü kamaştırıyor!

Ofis gelişimi açısından büyük bir potansiyeli barındıran Merter, toptancıların, AVM ve otel yatırımlarının, üniversitelerin, markalı konut projelerinin, yabancı yatırımcıların ilgisi gibi faktörlerle her geçen gün ulaşım gelişmelerini arttırıyor. 

Yalnızca D-100 vasıtasıyla değil, deniz ve demiryolu vasıtasıyla da ulaşım için elverişli bir bölge olan Merter, Marmaray Projesi'nin Yenikapı istasyonu'nu içinde bulunduruyor. 

Zeytinburnu Metro ve Topkapı bölgesinde 3 adet raylı sistem hattının kesiştiği merkezler ile birçok yere kolay bir ulaşım sağlanıyor. T1 Zeytinburnu-Kabataş, T2 Zeytinburnu-Bağcılar tramvayı ve M1 Aksaray-Havalimanı metro hatları sayesinde Zeytinburnu içinde kolay ulaşım imkanının olması sebebiyle de İstanbul'un önde gelen bölgelerinden biri olması öngörülüyor.

Ayrıca rezidans projelerinin şu anda yoğunlukta olduğu Merter bölgesinde alışveriş merkezi, otel ve ofis yatırım planları da yapılıyor. Bölgenin günden günde artan değeri ve rekabet ortamı başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor. 

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dönüşüme ayak uyduran Merter’e proje ilgisi!
  • 03.04.2015 18:48

Dönüşüme ayak uyduran Merter’e proje ilgisi!

Zeytinburnu ilçesinin içerisinde yer alan ve adeta tekstil cenneti olarak biline ...