maritbet girişmaritbet
Dolar bozdurup, konut almanın tam zamanı!

Dolar bozdurup, konut almanın tam zamanı!

ERA Gayrimenkul Koondinatörü Mustafa Baygan'dan parasını dolarda tutan yatırımcıya tavsiye: Dolar bozdurup, konut almanın tam zamanı!

Doların rekor üzerine rekor kırması nedeniyle oluşan endişeli ruh halinin geçici olduğuna dikkat çeken ERA Gayrimenkul Koordinötörü Mustafa Baygan, bu dönemi fırsata çevirmek gerektiğini söyledi. Baygan “Konut satışlarının ve yabancıya satışın yükseldiği bir dönemdeyiz. Dövizdeki yükseliş hem yabancıya hem de vatandaşımıza çok güzel fırsatlar doğuruyor. Şimdi doları bozdurup konut almanın gerçekten tam zamanı” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı verilerine göre; gayrimenkul sektöründe yürütülen kampanyalar ve bankaların faiz indirimleri sonucu konut satışlarında artış yaşanırken, yabancılara konut satışındaki artış da dikkat çekti. Ekim ayında bir önceki aya göre yabancıya konut satışı yüzde 22,7 artarak bin 566'ya ulaştığına vurgu yapan ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, dövizin bu gün için geldiği seviyenin tüm yatırımcılar için fırsat olduğuna dikkat çekti. 

mustafa baygan

Baygan “Yabancıya konut satışlarının artmasında doların TL'ye göre değerlenmesi, Türk müteahhitlerin yabancıların taleplerine göre konut üretmesi, yurt dışında yapılan tanıtımlar, uluslararası fuarlara daha fazla katılımın sağlanmasının da payı var. Sonuçta dövizdeki yükseliş hem yabancıya hem de bizim vatandaşımıza çok güzel fırsatlar doğuruyor. Doları bozdur konut al. Gerçekten tam zamanı. Bu yılın toplam satışı 2016 rakamlarını aşacak, yabancıya satışlar da bu artan eğriden etkilenecek ve geçen yıl değerlerinin üzerine çıkacak” dedi. 

Vatandaşlık verilmesi, yabancı yatırımı artırır

Yabancıya satışın gayrimenkul üreticileri için çok önemli olduğuna değinen Mustafa Baygan, vatandaşlık konusuna da dikkat çekti. Bu konuda hükümetten gelecek bir desteğin doğru bir adım olacağını söyleyen Baygan, “Çok önemli bir konu da, yabancıya verilecek oturma izni veya vatandaşlık hakkı. ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri de dahil pek çok ülkede bu destek var. Yunanistan da 250 bin euro'luk mülk yatırımına bazı haklar veriyor. 

ev satmak

Her an hükümetimizden de bu tip bir destek gelebilir ve de çok doğru olur. Böylece % 2'ler seviyesinde olan yabancı yatırımını % 5'lerin üzerine hızlıca çıkarabiliriz. Ortadoğu ülkelerinden gelen sınırlı talep bu tip bir destek ile hızlanacaktır” diye konuştu. 

Mustafa Baygan; verilere bakıldığında Türkiye'ye en çok ilginin Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Rusya'dan geldiğini belirtti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor
  • 03.06.2016 16:14

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ‘Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' tem ...

Konut satışları 2016'da artacak!
  • 20.01.2016 15:32

Konut satışları 2016'da artacak!

ERA Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, Türk halkı ve Ortadoğulu ülke vat ...

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'
  • 02.03.2015 15:09

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, kentsel dönüşümde başta Fikirtepe olmak ...

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!
  • 16.02.2015 10:27

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ikinci el konut satışlarının, sıfırdan ...

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'
  • 12.09.2014 15:34

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, CNR Emlak Fuarı 2014'te mikrofonumuza f ...

'Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan yapılara odaklanmalı'
  • 28.05.2018 12:55

'Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan yapılara odaklanmalı'

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşümde önceliğin ...