maritbet girişmaritbet
Doğalgaza yüzde 10'luk indirim!

Doğalgaza yüzde 10'luk indirim!

Doğalgaz bu aydan itibaren vatandaşa yüzde 10 indirimli yansıyacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ve bugünden itibaren geçerli olacak yüzde 10'luk doğalgaz indirimin  üretim, istihdamı ve Türk sanayicisinin dış pazarlardaki rekabet gücünü artıracağı ve girdi maliyetini azaltacağı görüşünde.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, enerjinin, sanayi sektörü açısından çok önemli bir girdiyi oluşturduğunu belirterek, özellikle enerji yoğun maliyetli sektörler açısından yüzde 10'luk bu indirimi son derece değerli bulduklarını belirtti.

Bahçıvan "Çünkü bu indirim küresel ekonomide yaşanmakta olan durgunluğun da etkisiyle dış pazarlarda rekabet etmekte zorlanan sanayicilerimize bir nebze de olsa rahat bir nefes aldıracak, rekabet gücüne katkı sağlayacaktır. Bu indirimin Türk sanayicilerin dış pazarlardaki rekabet gücünü artıracağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Kocaise "Hane halkı kadar sanayiciyi de son derece sevindiren bu kararın istihdam ve üretim alanında katkıları olacaktır" dedi.

Koca, doğalgazda bugün uygulanmaya başlanan indirimin ülke ekonomisini canlandıracak gelişmelerden olduğunu dile getirerek, "Hane halkı gibi ekonomiye yön veren iş adamları olarak bizler de bu karardan son derece memnun olduk. Ayrıca alınan bu kararın ekim ayından itibaren uygulanacak olması ayrı bir sevinç kaynağı" diye konuştu.

Sanayicinin doğalgaz kullanımının kış ayı ortalamasının 2500 milyon metreküpleri bulduğunu ifade eden Koca, indirim sonrası gider anlamında ciddi bir oranda rahatlama olacağının altını çizdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Dönmez: "Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte"
  • 08.03.2022 15:42

Bakan Dönmez: "Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, enerjide dışa bağıml ...

'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi'
  • 29.09.2020 13:31

'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin 2021-2023 yıllarını ...

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi
  • 12.12.2018 18:11

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye Sermaye Piyasaları Birilği'nin ...