maritbet girişmaritbet
Devlet inşaat sektörünü destekliyor

Devlet inşaat sektörünü destekliyor

Hükümetin peşinata yüzde 15’lik desteğini olumlu bulan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, kararı desteklediğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatın hükümet tarafından layık olduğu ilgiyi görmesi, sektörün önde gelen firmalarını sevindirdi. Hükümetin peşinata yüzde 15'lik desteğini olumlu bulan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, alt gelir grubunda bunun teşvik olacağını kaydetti.

İnşaat, emlak ve gayrimenkul sektörlerinde hükümetin birbiri ardına olumlu adımlar atması firmaların yöneticilerini sevindiriyor. Kanuni boşlukların doldurulması ve teşvik niteliğindeki kararlar hakkında açıklama yapan Şimşek, “Bizim firmamızın bu destekten yaralanma durumu söz konusu değil. Fakat hükümetin yaklaşımı açısından konuyu değerlendirdiğimizde son derece olumlu buluyorum. İnşaat 280 çeşit ürünün kullanıldığı bir alan. Herkes ve her şey inşaattan etkileniyor. Verilen bu teşvikler sonunda ekonomiye yansıyacak” dedi.

Alt gelir grubuna destek oluyor

Toplumda ev sahibi olmak isteyen orta ve alt kesime bu yardımın çok iyi geleceğine değinen Şimşek, “İlk evini alanların ve dar gelirlilerin ev sahibi olmaları sağlanıyor. Onların tasarruflarını gayrimenkule yönlendirmeleri, ev sahibi olmaları ve sağlıklı evlerde yaşamaları açısından son derece önemli. Eğer yabancı yatırımcıya bu imkan tanınsaydı bizim gibi üst gelir grubuna konut üreten kesime faydası olurdu” dedi.

TOKİ orta kesime konut yapıyor

Sektörel anlamda her şeyi düşündüklerini ifade eden Şimşek, “Fakat orta gelirlinin konut sahibi olacağı projeler geliştiremedik. Kısmet olmadı. Daha çok butik projelere yoğunlaştık ve öyle ilerledik. Orta gelir grubunda çok konut yapılıyor. TOKİ ciddi bir ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca kooperatif sorununu bitiren hamleler yaptı. Bize 3-5 bin konut yapabilecek arsa denk gelmediği için şimdiki alanımızda yoğunlaştık” şeklinde konuştu.

İstanbul yasa ve bakanla desteklenmeli

Devletin kentsel dönüşüme gereken ilgiyi göstermesi gerektiğine vurgu yapan Şimşek, İstanbul'da ilk dönüşümü yapan firma olduklarını söyledi. Yapı stoku, sağlıklı kentleşme, İstanbul'un marka şehir ve vitrin olması gibi durumlar hesaba katıldığında daha iyi yönetilmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, “İstanbul'un Türkiye'yi taşıyan bir yapısı var. Bunun için özel yasalar çıkarılmalı ve bakanlıklar kurulmalı. Acilen yenilenmeye geçilmeli. Reel çözümler sunulmalı. Vatandaş ve müteahhit kentsel dönüşümlerde çok uğraşıyor. Böyle olmamalı. Her yıl 500 bin yeni bina yapılmalı. Yabancılar önce İstanbul'u görüyor. Bu şehrin acilen yenilenmesi gerekiyor. Yerli ve yabancı tüketiciye satılan evlerin büyük kısmı burada. İnsanımız her şeyin en iyisine layık ama yaşadıkları evler ev değil. Depremi bekleyeceğimize harekete geçsek çok daha iyi olur” diye konuştu.

Hayatımızdaki karmaşanın çok zaman aldığını ve verim alamadığımızı söyleyen Şimşek, “Trafik ve yapılardaki riskler hemen ortadan kaldırılmalı. İstanbul'da lokal kararları hızlıca alabilecek ve uygulayabilecek yönetimler kurgulanmalı. Sadece belediyenin veya Ankara'nın desteği yetmiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!
  • 06.03.2015 11:26

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, turizm projelerine yatırım ...

İsmail Altun ile Yusuf Şimşek'in Ofton'u merkeze odaklandı
  • 29.06.2016 12:43

İsmail Altun ile Yusuf Şimşek'in Ofton'u merkeze odaklandı

Oflu ve Tonyalı iki Karadenizli girişimcinin kurduğu Ofton İnşaat; İstanbul ve B ...

Elysium Art Şişli ile Şişli'de lüks, bir tık ileride!
  • 24.04.2015 16:45

Elysium Art Şişli ile Şişli'de lüks, bir tık ileride!

İstanbul’un merkezinde özenli ve son derece nitelikli projeler geliştiren Ofton ...

Ofton İnşaat, turizmde büyüyor
  • 24.02.2015 16:29

Ofton İnşaat, turizmde büyüyor

Gayrimenkul geliştirme ve markalı konut üretimi haricinde farklı iş kollarında f ...

Yusuf Şimşek: İstanbul’daki yapı stoku yenilenmeli
  • 24.02.2015 16:22

Yusuf Şimşek: İstanbul’daki yapı stoku yenilenmeli

Lüks ve butik markalı konut üreticisi Ofton İnşaat, İstanbul’un ilk kentsel dönü ...

Devlet inşaat sektörünü destekliyor
  • 24.02.2015 16:15

Devlet inşaat sektörünü destekliyor

Hükümetin peşinata yüzde 15’lik desteğini olumlu bulan Ofton İnşaat Yönetim Kuru ...