maritbet girişmaritbet
DEPREME KARŞI DUBAI SİSTEMİ

DEPREME KARŞI DUBAI SİSTEMİ

Emlak Konut GYO’nun "Park Yaşam Mavişehir" projesinde ilk kez uygulanan "çifte temel sistemi"yle 9-9,5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı konut inşa ediliyor.

Emlak Konut GYO'nun Türkerler-İzka-Durmaz konsorsiyumuyla hayata geçirdiği "Park Yaşam Mavişehir" projesinde ilk kez uygulanan "çifte temel sistemi"yle 9-9,5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı konut inşa ediliyor.

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kendi kayalık zeminimizi kendimiz oluşturduk. İki temel inşa ettik. Birinci temelde kayalık zemin oluşturduk, ikinci temeli de o zeminin üzerine yaptık" dedi.

Yeşil, 521 konut ve konut adasının hemen yanında 180 ofis ve ticari birimleri, market, yeme içme mekanlarının yer alacağı projede İzmir'de ilk kez bir konut projesinde, Türkiye'de ilk kez kullanılan "jet grout" ve "post grounding" ile desteklenmiş fore kazık uygulandığını söyledi.

İnşaat teknolojisinin çok geliştiğini dile getiren Yeşil, "Dubai'de denizin üzerine dolgu yapıp binalar inşa ediliyor. Biz de Mavişehir'in zemininden dolayı, projenin temeline çok önem verdik ve projeye başlamadan Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi zemin mekaniği hocalarımızla bölgenin zemin etütlerini yaptık ve temel sistemi çalışmalarını tamamladık.

Türkiye'de kullanımı ilk olan 'jet grout' ve 'post grounding' ile desteklenmiş 120 santimetre çapında 'fore kazık' sistemini kullandık. Bu sistemi daha önce Dubai'de yapan ekibimiz tarafından başarıyla uygulama tamamlandı" şeklinde konuştu.

Yeşil, böylece ilk kez İzmir'de bir projede "1120'lik fore kazık" uygulandığını, "post grounding" yöntemiyle zemini sıkılaştırdıklarını, ardından enjeksiyon yaparak zemini en ideal hale getirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"35 metre boyunda kazıklarımız var. Bir gün önceden beton enjeksiyonu yaptık. Bir gün bekledikten sonra kazıkları o zemin içerisine soketledik. Böylece alttaki kazık uçları sağlam zemine soketlenmiş olduk. Yani kendi kayalık zeminimizi kendimiz yaratmış olduk. Bunun arasına da 4-5 gün sonra 'jet grout' yaparak kazıkların sürtünme katsayılarını arttırdık.

Bu sistem bilgisayar programlarındaki analizlere göre 9-9,5 büyüklüğündeki depreme dayanabilecek şekilde analiz edildi. Kendi kayalık zeminimizi kendimiz oluşturduk. İki temel inşa ettik. Birinci temelde kayalık zemin oluşturduk, ikinci temeli de o zeminin üzerine yaptık."

Emlakkonut ve TOKİ projelerinde en başta binaların sağlamlığına ve güvenliğine dikkat edildiğini hatırlatan Yeşil, "Mesela Gölcük depreminde Emlak Konut'un Yahyakaptan bölgesinde bataklık zemin üzerinde inşa ettiği konutların hiçbirinde hasar meydana gelmedi. Yine Van depreminde de TOKİ konutları ciddi anlamda dayanıklılık testinden geçti. Bu projeler Emlak Konut ve TOKİ'nin sürekli denetiminden geçiyor, onay alınıyor her aşamasında. Yani, TOKİ bir yandan kentsel dönüşümle çürük binaları ortadan kaldırırken, diğer yandan da yaptığı binalarla örnek teşkil ediyor" dedi.

21 ayda teslim edilecek

Azat Yeşil, "Park Yaşam" projesinin toplam alan 32 dönüm alan üzerinde inşa edildiğini, bunun yüzde 80'inin peyzaj ve rekreasyon alanı olarak düzenlendiğini söyledi.

Konsept olarak projeyi farklı kılan özelliklerden birinin eskinin "avlu içleri"ni yeniden canlandırması olduğunu ifade eden Yeşil, "Yüksek katlı bloklar var, insanlar körfez manzarasını izleyebilsin diye. Karşısına 5 katlı bloklarıyla da iç avlu sistemini oluşturarak eskinin avlularını yaratıyoruz. Bu büyük avlunun altını komple yeraltı otoparkı inşa ediyoruz, böylece yeşil alanları ve avluyu çok geniş tutabiliyoruz. Mavişehir'in zemininden dolayı bu bölgede yer altı otoparkı yapılmamış. Gelecekte olası otopark sorununa karşı tedbir alarak yer altı otoparkı inşa ediyoruz" diye konuştu.

Yeşil, Emlak Konut GYO ve TOKİ projeleri her zaman "makul ve ideal" planlamalarla ve ekspertizlerle ortaya çıktığını, bu tip projeleri alanların konutun güzelliğinin yanında prim yapmasını da istediğini vurguladı.

Yeşil, metrekare fiyatlarının 2 bin 400 ile 2 bin 700 lira arasında değiştiğini bildirerek, "Nisan ayında satışa çıktık ve kullandığımız ürünlerin çoğu dövize endeksli olmasına rağmen şu ana kadar fiyat artışı yapmadık. 24 tip daire var. 7-8 tipi tamamen tükendi, ikinci el satışları başladı. Şöyle bir örnek vereyim. 405 -437 bin liraya sattığımız daireler şu anda ikinci elde 550-600 bin liraya yükseldi. 12.12.2012 tarihinde teslim edeceğiz. Bu tarih ilk etapta reel görülmemişti ama şu anki hızımızı görünce insanlar ikna oldular. 20-21 ayda bitirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Projenin satış gelirinin 300 milyon lira olarak hesaplandığını, bu anlamda İzmir'deki satış değeri en yüksek proje olduğunu dile getiren Yeşil, "İzmir'in en hızlı ilerleyen projesi aynı zamanda. Şantiyemizde 7 tane kule vinç diktik. 600-650 işçiyle çalışıyoruz. İnşaatın hızlanması için hidrolik pompalar getirdik. Bunlar da İzmir'de ilk kez kullanılıyor" dedi.

Yeşil, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen projenin İzmir'in en yüksek hasılatlı projesi olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Park Yaşam Mavişehir nasıl bir proje?
  • 17.01.2015 16:45

Park Yaşam Mavişehir nasıl bir proje?

İzmir'de inşa edilen ve konutların dışında ticari birimlerde bulunan Park Yaşam ...

Park Yaşam Mavişehir, Temmuz’da hasılat şampiyonu oldu!
  • 10.08.2016 13:04

Park Yaşam Mavişehir, Temmuz’da hasılat şampiyonu oldu!

Emlak Konut GYO Temmuz 2016 hasılat birincisi 57 milyon 450 bin lirayla Park Yaş ...

Candan Erçetin ve Beyaz’ın dikkat çeken gayrimenkulleri!
  • 17.01.2015 15:58

Candan Erçetin ve Beyaz’ın dikkat çeken gayrimenkulleri!

Candan Erçetin ile Beyaz'ın atışmaları Beyaz Show'un dışına taştı. İkili yaklaşı ...

Emlak Konut GYO, Park Yaşam Mavişehir projesinin değerleme raporunu hazırlattı
  • 12.10.2013 09:30

Emlak Konut GYO, Park Yaşam Mavişehir projesinin değerleme raporunu hazırlattı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Mavişehir Kuzey Üst Bölgesi 4.Et ...

Murat Kurum: 2013 konut sahibi olma yılı!
  • 02.06.2013 18:13

Murat Kurum: 2013 konut sahibi olma yılı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2012’deki durgunluğun aşılmaya başlad ...

Park Yaşam Mavişehir'de ilk fiyat avantajları ve 0,69 faiz oranıyla ofis!
  • 04.05.2013 16:23

Park Yaşam Mavişehir'de ilk fiyat avantajları ve 0,69 faiz oranıyla ofis!

İlk fiyat avantajları ve 0,69 faiz oranı ile İzmir Mavişehir'de ofis sahibi olma ...