maritbet girişmaritbet
Denizli-İzmir demiryolu hattı 6 ay sonra açılıyor

Denizli-İzmir demiryolu hattı 6 ay sonra açılıyor

TCDD 3. Bölge Müdürü hatta bakım çalışmalarına önümüzdeki hafta başlanacağını belirterek, "260 kilometrenin 207'sinin bakımı yapıldı. Yolculuk süresi 4 saate düşecek" dedi

 

2.5 yıla yakın süredir yolcu ulaşımına kapalı olan Denizli-İzmir demiryolu hattının açılması kapsamında sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. İzmir-Nazilli arasında hatta geçtiğimiz ay seferlere başlanırken, gözler şimdi Denizli-Nazilli güzergahına çevrildi. İhalesi tamamlandıktan sonra malzemeleri alınan Denizli-Nazilli hattında ilk kazmanın önümüzdeki hafta vurulacağı belirtildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Denizli'den İzmir'e 6 saat 30 dakika yerine 4 saatte ulaşılacağı kaydedildi.

3 Şubat 2008'de Aydın'da meydana gelen kazanın ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatıyla İzmir-Aydın-Söke-Denizli tren hattı 3 Mart 2008'de bakım çalışması yapılması için ulaşıma kapatıldı. Kısmi onarımların dışında 130 yıldır bakım yapılmayan hattın İzmir'den Nazilli'ye kadar olan kısmı geçtiğimiz ay Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.
TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, Denizli-İzmir tren yolu hattının bakım çalışmalarına önümüzdeki hafta başlanacağını müjdeledi. Eriş, İzmir-Denizli demiryolu hattında Nazilli'ye kadar olan kısmın geçtiğimiz aydan itibaren hizmet vermeye başladığını, doluluk oranının çok iyi seviyelerde olduğunu ifade etti.
 
RAYLAR GELDİ
Denizli-İzmir arası uzaklığın 260 kilometre olduğuna işaret eden Eriş, "Güzergahtaki hattın yaklaşık 207 kilometresi yapılmış durumda. Yenilenecek rayların tamamı geldi. Traverste biraz eksiğimiz var. Malzemenin 4'te 3'ü, bakımı yapılacak tren yolu güzergahına taşınıyor. Çok büyük bir aksilik olmazsa 6 ay içerisinde bitireceğiz" dedi. Bakım çalışmalarının ardından Denizli-İzmir seferlerinin başlayacağını vurgulayan Eriş, "Denizli-İzmir arası eskiden 6.5 saatte gidiliyordu. Bu süre 4 saate inecek. Denizli'den İzmir otogara 3 saat süren otobüs yolculuğunun ardından 30 dakikada merkeze gitmek için zaman harcıyorsunuz. Tren doğrudan merkezdeki Basmane'ye geliyor. Ayrıca bizde en az 20 durak var. Bunlara bakıldığında tren yolculuğu ile otobüs arasında fazla fark yok" dedi.
 
Pamukkale Ekspresi bin gündür çalışmıyor
2008 yılının Ocak ayında Kütahya'da meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü tren kazasının ardından seferden kaldırılan Pamukkale Ekspresi için, TCDD Genel Müdürlüğü Denizli-Dazkırı arasındaki yolun bakım çalışması için ihale yaptı. Bu güzergahtaki 200 kilometrelik tren yolunun yenilenmesi için 135 milyon lira yatırım yapılırken, Temmuz 2011'de çalışmanın tamamlanacağı, 2008 yılından itibaren yaklaşık bin gündür hizmet vermeyen Pamukkale Ekspresi'nin 2011'de yeniden seferlere başlayacağı kaydedildi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz