maritbet girişmaritbet
Demir İnşaat, SQY Investment Grup ile ortaklık kurdu

Demir İnşaat, SQY Investment Grup ile ortaklık kurdu

Demir İnşaat, Suudi Arabistan, Katar ve Yemenli yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile proje geliştirecek.

Suudi Arabistan, Katar ve Yemenli yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile Demir İnşaat birlikte proje geliştirmek için kolları sıvadı. Edinilen bilgilere göre, bu yıl içinde 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan ortaklık, İstanbul'un belirli bölgelerinde alışveriş merkezi, otel ve konut inşa edecek.

MAYISTA GELSEK GEÇ OLURDU

Ortaklığın 1 ay önce kurulduğunu anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanın Hamit Demir, "Yabancı ortaklarımız Türkiye sevdalısı. Uzun vadeli yatırım planlıyorlar. 16 Nisan'da yapılacak referandumdan önce bu yatırımın temellerini attık. Çünkü onlar referandumdan sonra Türkiye'nin uçacağına o kadar eminler ki, yatırım yapmak için geç kalmak istemediler. 'Mayısta gelseydik, geç kalırdık' diyorlar" şeklinde konuştu. 2017'nin ilk çeyreğinde başlattıkları tarihi kampanyayla beraber 70-80 milyon liralık satış yaptıklarını belirten Hamit Demir, "16 Nisan milat olacak. Türkiye'nin önü açılacak. Referandum sonuçlarına göre hareket etmiyoruz" dedi. Bu yıl içinde 5 şantiyede birden çalışmalara başlayacaklarını anlatan Demir, "İstanbul Yakuplu'daki Demir Country projemizde bu ay inşaat başlıyor. Proje, 60 dönüm arazide 1.100 konuttan oluşacak. Göktürk ve Seyrantepe'deki projelerimizi kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceğiz. Bir de Çekmeköy'de hayata geçireceğimiz 420 dairelik bir yatırım var. Mayıs sonunda hafriyat çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu. İzmir'de imar durumu nedeniyle bir süredir bekleyen projelerine başlayacaklarını anlatan Demir, 60 dönümlük arazi üzerinde yükselecek projede son noktada olduklarını anlattı.

UKRAYNA'DA ERDOĞAN AŞKI 

Ukrayna'daki projelerini artırmak niyetinde olduklarını belirten Demir, hükümetin Ukrayna ile kurduğu dostluk ilişkisinin Türkler'e dünyada itibar kazandırdığını belirtti. "Ukrayna'da Recep Tayyip Erdoğan aşkı had safhada" diyen Hamit Demir, Almanya'da da 2 yeni projelerine bu ay içinde başlayacakları bilgisini verdi.

ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜYECEĞİZ

Erjiyi 'geleceğin sektörü' olarak değerlendiren Hamit Demir, bu sektöre yatırıma başlayacakları bilgisini verdi. Demir, "Konya'da yerel bir şirketle, 85 dönüm arazi üzerinde panel üretimine başlayacağız. Çin'den hatları aldık 2 ay içinde çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. "Türkiye'nin en büyük panel üreticisi olacağız" diyen Demir, şöyle devam etti: "Enerji sektöründe büyümek istiyoruz. 22 milyon dolarlık bir yatırım olacak. İlerleyen dönemde inşaatlarımızda elektriği biz üreteceğiz. Bu da tüketiciye aidat avantajı sağlayacak.".

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım
  • 15.08.2014 08:54

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile Beylikdüzü'nden İzmir'e uzan ...

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 29.04.2014 15:04

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

Birçok projenin altına imzasını atan Demir İnşaat'ın dikkat çeken tanıtım filmi ...

Ayışığı Vadi Evleri'ni Hamit Demir'den dinleyin!
  • 08.08.2012 17:21

Ayışığı Vadi Evleri'ni Hamit Demir'den dinleyin!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ayışığı Vadi Evleri'nin satış e ...