maritbet girişmaritbet
Demir İnşaat, Albatros arazisi için esti gürledi!

Demir İnşaat, Albatros arazisi için esti gürledi!

Tartışmalı Albatros arazisini satın alan Demir İnşaat, satışın iptalinin istenecek olmasına tepki gösterdi.

İstanbul Büyükçekmece'deki Albatros Parkı olarak bilinen arsanın satışının iptalinin isteneceği konusunda çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, tartışma yaratan arsanın Albatros Parkı alanının dışında kaldığını, söz konusu arsanın Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkü olarak satışa sunulduğunu vurguladı.

Arsa satışı nedeniyle basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Demir, inşaat sektörünün öncü şirketlerinden biri olarak, 2 yıldır Büyükçekmece basketbol takımına sponsor olarak spora ve sporcuya destek olduklarını, bunun arsa satışıyla ilişkilendirilmesinin çok yanlış olduğunu belirtti.

"Arsayı satın almamız, Büyükçekmece Basketbol Takımı'na sponsorluğumuzla ilişkilendirilemez"

Hamit Demir, açıklamasında şunları kaydetti:

“İmza attığımız projeler ile sektöre yön veren bir şirket olarak, ticari faaliyetlerimizi bir kenara koyarak toplumumuza karşı sosyal görevimizi yerine getirmek amacıyla 2 yıldır Büyükçekmece basketbol takımının isim ve forma sponsoru olarak spora ve sporcuya destek oluyoruz. Bununla da kalmıyor, her fırsatta iş dünyasını maddi desteğe ihtiyaç duyulan bu spora destek vermeye çağırıyoruz. Türk basketbolunun Türkiye'deki yükselişine katkı sağlamayı bir borç olarak görüyoruz. Ve takıma ayırdığımız bütçeyi her sene elimizden geldiğince artırıyoruz. Hal böyleyken, 70'li yıllardan beri Büyükçekmece Belediyesi'ne imarlı olan ve bahsedildiği gibi park alanı içinde yer almayan ve tüm yasal prosedürleri yerine getirilerek ihaleye çıkan bir arsanın satışının, 2 yıldır basketbol takımına verdiğimiz destekle ilişkilendirilerek spekülasyon yapılmasını çok yanlış buluyoruz.  Suudi Arabistan, Yemen ve Katarlı ortaklarımızın kurduğu şirket ile gücümüzü birleştirerek ihaleye katıldık ve kazandık.  Bunun Büyükçekmece basketbol takımına verdiğimiz destekle nasıl bir ilgisi olabilir? Ortaklarımız, Türkiye'de 2 milyar dolarlık yatırım hedefleri olan ve Türkiye için daha yüksek yatırım hedefleri olan güçlü şirketler.  Yüzde 40 hak sahibi olduğumuz bu ortaklıkla, ilçedeki herkesin faydalanacağı, kamuya açık alanların yer alacağı,  konut ve turizm tesislerinden oluşan bir projeye imza atacağız. Projenin ekonomimize sağlayacağı katma değeri, yaratacağımız yaklaşık 2 bin kişilik istihdamla da destekleyeceğiz. Bölgenin imar planına uygun bir şekilde, ilçe sakinlerinin de hassasiyetini düşünerek hayata geçireceğimiz proje ile hem sektörümüz, hem ekonomimiz hem de istihdamımız kazanacak. Yanlı ve yanlış yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun dikkatine sunarız.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım
  • 15.08.2014 08:54

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile Beylikdüzü'nden İzmir'e uzan ...

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 29.04.2014 15:04

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

Birçok projenin altına imzasını atan Demir İnşaat'ın dikkat çeken tanıtım filmi ...

Ayışığı Vadi Evleri'ni Hamit Demir'den dinleyin!
  • 08.08.2012 17:21

Ayışığı Vadi Evleri'ni Hamit Demir'den dinleyin!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ayışığı Vadi Evleri'nin satış e ...