maritbet girişmaritbet
Cüneyt Baker, 4 otel birden açacak!

Cüneyt Baker, 4 otel birden açacak!

İzzet Çapa’nın yanında ‘işletme’ ihtisası yaptığını söyleyen Cüneyt Baker, 2 yıl içinde Büyükada, Dolapdere ve Tarabya’da 4 otel açmayı planlıyor.

Kilyos'ta da, plaj ve restoran yatırımı yapacak olan Baker, tüm yatırımları için 40 milyon TL harcayacak.

İzzet Çapa'nın CEO'su olarak çalıştığı dönemde, ondan çok şey öğrendiğini anlatan ve kendisinden ‘üstadım' diye söz eden Cüneyt Baker, yaklaşık 80 kişilik daimi kadrosuyla bugüne kadar çok sayıda özgün mekan tasarımına imza attıklarını söyledi. Baker, “Madonna'nın kulisinden Hidiv Kasrı'na, Reina'dan Mardan Palace Hotel'e kadar birçok yapıya mimari uygulama şirketi olarak hizmet verdik. Bu konuda işimiz devam ediyor. Ayrıca turizm sektöründe büyüme kararı aldık” dedi. Baker şöyle konuştu:

FİYATLARA SİNİRLENDİM

Eşimle Büyükada'ya gitmiştik. Orada otellerin fiyat ve hizmet politikasına tanık olunca çok sinirlendim. Önce bir daha Büyükada'ya gitmeme kararı aldım. Ancak sonra öyle yapmak yerine otelciliğin nasıl yapılması gerektiğini göstermek istedim. İlk otelimizi açtık. Şimdi daha lüks bir otel daha yapıyoruz. Böylece Büyükada'da ikinci otelimizi de açacağız. Ayrıca 1 butik otel Tarabya'da açıyoruz. Bir tane de 110 odalı daha büyükçe bir oteli Talimhane'de açacağız. Bizim otel ve mekan markamız Big markalı olacak.”
Son yıllarda yeme içme mekanlarının da revaçta olduğunu söyleyen Cüneyt Baker, grup olarak bu konuda zincir marka oluşturmak yerine her biri özgün farklı mekanlar açmayı tercih edeceklerini söyledi. Baker, “Tarabya Bahçe markasıyla bu sektöre girdik. Şimdi Sultanahmet'te dönerci, Tarabya'da kebapçı açacağız. Bir de Kilyos'da 80 dönüm alana ‘beach' inşa ediyoruz” dedi. Cüneyt Baker tüm bu yatırımların 40 milyon TL harcayacaklarını anlattı.

KIŞ GÜNÜ OTEL DOLDU

Baker, Büyükada'daki otel yatırımı hakkında da, “İlk otelimiz, 12 odalı Big Prinkipos Hotel oldu. Kış sezonunda yüzde 70 doluluk yakaladık. Çünkü diğer oteller kışın kapatıp giriyorlar. Şimdi 16 odalı Big Prinkipos De Luxe Hotel'i mayıs ayında açıyoruz. Ayrıca Büyükada'da meyhane ve yeni restoranımızla da yer alacağız” dedi.Tarlabaşı'ndaki 110 odalı otel için de 20 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını söyleyen Cüneyt Baker, burada gerçek anlamda bir Osmanlı tarzını hayata geçireceklerini vurguladı.

KAYNAK MİMARLIK

Mimarlıktan kazanıp yatırımlarına kaynak yarattıklarını dile getiren Cüneyt Baker, “Türkiye'de konser veren Madonna ve Jennifer Lopez'in kulislerini biz yaptık. Lopez, Dubai'deki evinin mimari işlerini de bize verdi. Önümüzdeki yıl Los Angeles'te Michael Jackson'ın anma töreni için de Lopez'le çalışacacağız. Işıklı kumaşı da Türkiye'ye ilk biz getirdik. Lopez'in evine de Abramoviç'in yatına da uyguladık” dedi.

Lacivert'in Doğuş'a satışını eşim yaptı

CÜNEYT Baker'in eşi Eda Baker, Doğuş Grubu'nun aldığı Lacivert restoranının müdürlüğünü yapmış. Baker, yeme-içme sektöründe büyüme kararı alınca eşini ve restoranın müdürünü transfer etmiş. Cüneyt Baker, “Eşim, Lacivert'in Doğuş'a satış sürecinde aktif olarak görev aldı. Kendisi çok başarılı bir işletmeciden. Şimdi o da bize katıldı ve birlikte işimizi büyütüyoruz” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cüneyt Baker, 4 otel birden açacak!
  • 06.04.2015 09:42

Cüneyt Baker, 4 otel birden açacak!

İzzet Çapa’nın yanında ‘işletme’ ihtisası yaptığını söyleyen Cüneyt Baker, 2 yıl ...