maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı'nın faizi indirin çağrısına sektörden tam destek!

Cumhurbaşkanı'nın faizi indirin çağrısına sektörden tam destek!

Konut kredisi faizlerinin yıllık 0,9'a düşmesi gerektiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,9'a çekmeleri gerektiğini söylemesinin ardından finans kurumlarının ne yapacağı merak konusu oldu. Daha önce Merkez Bankası'nın üst üste 4 kere faizleri indirmesine rağmen bankalar “maliyetlerimiz kurtarmıyor" diyerek herhangi bir girişimde bulunmamıştı.

Son olarak Emlak Konut GYO'nun 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşları ev sahibi yapmak adına yüzde 20 peşinat ve 120 ay 0,7 faizli konut kredisi kampanyasını hazırlamasıyla piyasalar hareketlendi. Bu kampanyanın hemen ardından GYODER'e üye 39 firma kendi projelerinde aynı şartlarla konut satışına başladı. 

Son dönemde konut kredisi faizlerinin yüksekliği nedeniyle konut satışlarının azalması, piyasayı durgunlaştırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faizi indirin" çağrısına sektör temsilcilerinden destek geldi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o konuşması...

İşte o açıklamalar…

dağ mühendislik doğan dağ

Doğan Dağ

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“Cumhurbaşkanı'nın bu söylemi çok önemli. Konut kredisi faizleri, çekilebileceği en alt limiti mutlaka görmeli. Böyle bir dönemde herkes kazancından feragat etmeli. Bizler bu dönemde bunu yapabiliyoruz. Cumhurbaşkanı da bundan bahsediyor. Bankalar, faiz indirmeme nedeni olarak FED'i gösteriyor ancak hiç alakası yok. Faizlerin 1'in altına düşmesi sektörü hareketlendirecektir”

bengi-hisir-avrupark

Bengi Hışır

Cihan İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü

“Cumhurbaşkanı faizlerin inmesi gerektiğini uzun zamandır söylüyor. Ancak bugünkü açıklaması çok yerinde ve zamanında oldu. Bizler, uygulamada bunu yapıyoruz. Bankaların bu dönemde karlarından feragat etmesi gerekli ve bugün Türk halkının yanında olmalı. Cumhurbaşkanı'nın son çağrısından sonra bu talebi görmezden gelemezler. Faizlerin 1'in altına inmesi sektörü çok olumlu etkileyecektir”

ahmet-saricali-sua-insaat

Ahmet Sarıcalı

Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü

“Biz zaten uzun zamandır bu indirim haberini bekliyoruz. 2 sneedir oranların düşmesi, sektörün içinde bulunduğu durumu yukarı taşıyacaktır. Talepte sıkıntı yok ancak finansman maliyetlerinin yükseliği tüketiciye zorluyordu. Bu indirmler sektörü daha da hareketlendirir. Son yaşanan olaylardan önce de bu talepler yine vardı ancak bugünden sonra daha da istekli. Bu da hem yatırımcıyı hem de konut alıcılarını sevindiriyor. Biz firma olarak, özel sektör üreticileri olarak fedakarlık zaten yapıyoruz. Bankalarında faiz oranlarında gevşeme yapması sektörü hareketlendirecek.”

eyup-akbal-fuzul

Eyüp Akbal

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“15 Temmuz sonrasında Türkiye değişti ve herkes bir dayanışma içerisine girdi. Bunu her sektörde görmeliyiz. İnşaat sektörü ekonomimizin lokomotifi. Faizlerin düşmesi, ev almak için bekleyen yatırımcıyı harekete geçirir. Cumhurbaşkanı bu konuda çok uyarı yaptı ancak bankalar görmezden geldi. Millet ekonomiye destek olması için 10 milyar dolar bozdurdu. Cumhurbaşkanı'nın bugünkü açıklaması çok doğru. Türkiye Bankalar Birliği'nin acilen harekete geçmesi gerekiyor. Emlak Konut GYO'da GYODER'de gösterdi ki faizler inebiliyormuş. Bankaların faizleri indirmesi, özel firma projelerinde bir talep patlamasına neden olur”

hasan-rahvali-agaoglu

Hasan Rahvalı

Ağaoğlu Murahhas Üye

“Düşük faiz uygulamasını Ağaoğlu olarak biz de yapıyoruz. Hem Emlak Konut GYO hem de GYODER tarafından ilerliyoruz. Biz, kısa sürede 100 milyon liralık satışa ulaştık. Piyasalar faiz indirimine olumlu tepki veriyor. Satış ofislerimiz harıl harıl çalışıyor. Cumhurbaşkanı'nın faizlerin inmesi konusundaki açıklaması çok doğru”

inanc-kabadayi-ege-yapi

İnanç Kabadayı

EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı

“Faiz oranlarında kalıcı bir iyileştirme ile ekonominin çarkları çok hızlı dönecek ve yatırımlar hızlanacak. Ülkenin kalkınması için bu adımlar çok önemli. Öncelik; düşük faiz, düşük enflasyon ve yüksek istihdam. Konut kredisi faiz oranları, talepleri olumlu veya olumsuz direk etkileyen bir unsur. Emlak Konut GYO ve GYODER çok önemli bir kampanyaya başladı. Bu kampanyayla birlikte yoğun bir talep aldık. Bu adımlar, ekonominin büyümesi adına çok önemli. Finans sektörünün, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı karşısında artık bir adım atması gerekiyor”

tahir-tellioglu-imkon

Tahir Tellioğlu

İMKON Başkanı

“Türkiye 15 Temmuz'da önemli bir süreçten geçti. Çok çalışmamız gerekiyor. Merkez Bankası 4 kez üst üste indirim yaptı ancak özel bankalar oralı olmadı. Cumhurbaşkanı'nın faiz indirimi konusundaki açıklaması çok doğru. Özel bankalar bizim maliyetlerimiz kurtarmıyor diyor. Maliyetler kurtarmıyorsa yıl sonunda bankalar nasıl oluyor da en fazla kar eden kuruluşlar arasına giriyor? Maliyetler kurtarmıyor hkiayesini kimse yemez. Bankalar Birliği'nin bu konuya el atması gerekiyor”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...