maritbet girişmaritbet
Cumartesi iş günü oluyor!

Cumartesi iş günü oluyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün basına yansıyan mesai saatlerinin erken başlaması ile ilgili açıklama yaptı.

 Bakan Yıldız, gün ışımasından bir saat sonra başlayan mesai saatlerini uygun bulduklarını ve bunu tartışmaya açtıklarını söyledi. Cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da Yıldız, "Biz zaten fiili olarak cumartesi, pazarda çalışıyoruz ama buna ne kadar çok katılım olursa, o kadar daha fazla iyi olacaktır" dedi.

Yıldız, Gas&Power tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Türkiye Enerji  Zirvesi öncesi, gazetecilerin gün ışığına göre mesaiye ilişkin sorularını  yanıtladı.

Dün Brüksel'de enerji sektörü açısından bakıldığında fotoğrafın nasıl  göründüğüne ilişkin olarak bu konuyu paylaştığını belirten Yıldız, konunun henüz  tartışmaya açık bir fikir olduğunu kaydetti. Yıldız, sanayicinin, esnafın,  tüccarın şu anda bunu zaten uyguladığını kaydederek, bazı batılı ülkelerde  kendine has gün ışığı doğrultusunda mesaiye başlandığını söyledi ve şöyle devam  etti:

"Türkiye'nin meridyeni, paraleli var. Sonuçta, hayatımızda zaten  pratikte yaşadığımızın resmiyetle sistematize edilip edilmeyeceği ile alakalı bir  konudur bu. Bu enerji sektörü açısından ortaya koyduğumuz bir fikirdir. Ama bugün  bakıyorum bazı yayın organlarında bu, alınmış bir kararmışcasına aktarılıyor. Bu  doğru değil, bu toplumda tartışmaya açılacaktır. Sonuçta ne kadar rağbet göreceği  ortaya çıkacaktır. Ama ben enerji sektörü açısından ve bir kısım bilimsel  çalışmalarla gün ışığının insan üzerinde oluşturduğu psikoloji açısından  bakıyorum.

Eğer sabah 5,5'da, 6'da gün ışıyorsa ve bir saat sonra mesaiye  başlanabiliyorsa ben sektör olarak, enerji verimliliği açısından daha fazla  faydalanacağım demektir. Bunun uygulanıp, uygulanamayacağını hep beraber görürüz,  ama enerji sektörü açısından kesinlikle bu bir artıdır, bir değerdir. Binalar,  fabrikalar, iş yerleri, kamu özel sektörün her birisi gün ışığına göre  aydınlatmasını düzenlemektedir. Zaten binayı yapımında, inşaatçılıkta bu var.  İnsanların da buna rahatlıkla uyabileceğini düşünüyorum, bunları kamuoyu ile  paylaşmak adına söyledim.”

CUMARTESİ MESAİ OLACAK MI?

Cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da Yıldız, “Türkiye'de daha çok  çalışmaya ihtiyacımız vardır” başlığı altında konuşulan bir konu olduğunu ifade  ederek, “ama ön plana çıkan, cumartesi mesaisi ile alakalı konu” dedi.

Yıldız, Türkiye'nin, bütün sektörleriyle beraber son 9 yılda çok ciddi  bir atılım yaptığını, GSYH'nı 3 katına katladığını vurgularken, şunları söyledi:

“Bunlar çalışarak oluyor. Bunlar oturarak olmuyor. Biz zaten fiili  olarak cumartesi, pazarda çalışıyoruz ama buna ne kadar çok katılım olursa, o  kadar daha fazla iyi olacaktır.

Bugün seçimlerde sandıkların Ağrı'da Kars'ta İstanbul'a göre, Balıkesir'e  göre bir saat daha önce sandıkların açılıp oylamanın daha erken bitirilmesindeki  temel mantık, hayatın her döneminde yararlanılabilecek bir mantıktır, ben böyle  düşünüyorum. Bunun özellikle sektörümüz açısından verimlilik açısından çok ciddi  getirileri var. Tartışmaya açıyoruz, kamuoyuyla paylaşıyoruz.”
         
Gün ışımasından, 1 saat sonra mesai
         
Hangi saatlerin önerildiğine ilişkin soru üzerine de Yıldız, gün  ışımasından 1 saat sonra başlayan mesainin enerji verimliliği açısından doğru  olacağını düşündüğünü bildirdi. Yıldız, Türkiye'nin kendi sınırları içinde dahi 1  saat 10 dakikalık zaman farkı olan yerlerin bulunduğuna işaret etti.

Yıldız, “Bugün özel sektörün önemli ölçüde uyguladığı zaman dilimidir  bu. Özel sektörle beraber kamunun bu manada yapılanması olabilir mi olamaz mı?  Tartışmaya açtığımız konu yalnızca enerji sektörü açısından değerlendirdiğimiz  enerji verimliliği ile alakalı hususlardır” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerji sektöründeki işbirliği, bu imza ile daha da güçlendi!
  • 14.10.2014 13:56

Enerji sektöründeki işbirliği, bu imza ile daha da güçlendi!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşme ...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde süreç hızlanıyor!
  • 02.10.2014 10:50

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde süreç hızlanıyor!

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde görev tanımları daha iyi yapılabilecek ve proje ...

All Energy Turkey Kongre ve Fuarı 24 Eylül’de başlıyor
  • 23.09.2014 11:36

All Energy Turkey Kongre ve Fuarı 24 Eylül’de başlıyor

All Energy Turkey Kongre ve Fuarı 24-25 Eylül 2014 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kon ...

Yerli otodan sonra yerli petrol sondaj kulesi!
  • 21.08.2014 09:09

Yerli otodan sonra yerli petrol sondaj kulesi!

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti ...

Taner Yıldız, bu sektör için yatırımcıya seslendi!
  • 19.08.2014 09:30

Taner Yıldız, bu sektör için yatırımcıya seslendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ihracatı için yatırımcılara ...

Enerji ve Çevre Fuarı Taner Yıldız tarafından açılacak
  • 10.04.2014 11:53

Enerji ve Çevre Fuarı Taner Yıldız tarafından açılacak

ICCI 2014, 24 Nisan’da 20’nci kez kapılarını açıyor ...