maritbet girişmaritbet
Coldwell Banker'ın çalışma sistemi nasıl işliyor?

Coldwell Banker'ın çalışma sistemi nasıl işliyor?

Gökhan Taş, Coldwell Banker'ı çalışma sistemini anlattı.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, "Gayrimenkul danışmanlığı sizi tanıyan insanların sizi tanımayan insanlara sizi nasıl tavsiye ettiği ile ilgili bir iştir" diyor.

Coldwell Banker, bugün dünyada gayrimenkul sektörünün değişmez tanım ve uygulamalarının birçoğunun altına imzasını atıyor. Bu başarılı çalışma sistemi nasıl işliyor? 

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker, 1906 yılından bugüne kadar sektörün öncüsü olan, profesyonellik ve güvenirlik standartlarını belirleyen bir kurum olmuştur.110 yıllık tarihinde konut, lüks konut ve ticari gayrimenkul danışmanlığı alanlarında aracılık hizmetleri veren ve zaman içinde milyonlarca insanın hayalinin gerçekleşmesine yardımcı olan bir marka haline gelmiştir. Merkez ofisi New Jersey'de bulunan ve%100'ü halka açık olan Realogy Group'un en büyük markası olan Coldwell Banker, bugün 6 kıtada ve 52 ülkede gayrimenkul danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor. 3.600 ofiste 100.000'i aşkın gayrimenkul danışmanı ile büyük Coldwell Banker Ailesi olarak sektörümüzde açık ara liderliğimizi sürdürüyoruz. Ülke Başkanlığı görevini yürütmekte olduğum Türkiye'de gayrimenkul ve franchising satışı konusunda uzman bir kadro kurduk. Coldwell Banker Türkiye olarak bu güçlü yapılanmanın ardından Türkiye'de hızla büyümeye başladık. 

"Bayim Olur musun" fuarının 3 yıldır ana sponsoru olarak Türkiye'deki faaliyetlerinizden bahseder misiniz? 

Coldwell Banker'ın, Türkiye merkezi olarak 2013 yılının mayıs ayında Türkiye'de de faaliyete geçtik. Faaliyete geçtiğimiz günden beri Coldwell Banker'ın etkileyici gücüyle beraber, Türkiye'de hızlı bir büyüme ivmesi kazandık. İlk yılımızda 4 katı büyüdük ve Coldwell BankerTürkiye olarak Global'de dünya birinciliğini kazanmayı hedefliyoruz. 2016 yılında 22 şehirdeki ofis sayımızı 104'e çıkardık. 22 şehirde Coldwell Banker ofisimiz var. Hedefimiz 2016'da 200 ofis ve 2000 gayrimenkul danışmanına ulaşmak. Amacımız ise Coldwell Banker'ı, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 1 numara yapmak, gelerek meslek içi eğitim zirveleri düzenlemekteyiz. 

Franchiselarınızın aylık gelirleri nedir? 

Coldwell Banker, franchise alacaklardan bölgeye göre değişmekle beraber- en fazla 100 bin dolarlık bir franchise maliyeti öngörmekteyiz. İstanbul gibi büyük şehirlerde Coldwell Banker ofislerinin aylık giderleri 4 bin doların altın, aylık kazançları ise 10 bin doların altına düşmüyor. Franchising ya da gayrimenkul danışmanlığı yapmak isteyenlere profesyonel eğitimlerimizle sürekli destek veriyoruz, girişimcilere küçük sermayelerle büyük işletmeler kurmalarını sağlıyoruz. Özellikle hangi semtte franchise açmak istiyorlarsa o semtin gayrimenkul açısından analizini içeren raporlarını sunuyor ve birçok eğitimden geçiriyoruz. Hukuk eğitiminden, pazarlama eğitimine kadar sürekli verdiğimiz desteklerimizle profesyonellerimizin bütün süreç boyunca yanında oluyoruz. 

Franchiselarınıza vermekte olduğunuz 'Milyonerden Milyonere' eğitimleri var. Bu eğitimler Türkiye'ye özgü mü? 

Milyonerden Milyonere eğitimi Coldwell BankerTürkiye tarafından geliştirilmiş bir proje olup Coldwell Banker Global için de örnek teşkil etmiştir. Çekilin Ben Doktor Değilim kitabımın raflardaki yerini almasıyla birlikte temellerini atmaya başladığımız bu projede ilk olarak tüm Coldwell Banker profesyonellerinin katılımını sağladık. Şimdi ise Türkiye'deki sektör profesyonellerinin katılımı ile hala projemiz devam etmektedir. 2016 yılı sonuna hedefimiz, 2.000 kişinin eğitime katılımını sağlamak. Ayrıca, 2017 yılı hedefimiz ise, tüm gayrimenkul sektöründe girişimci olmak isteyenlere bu eğitimi vermek. 

Gayrimenkul danışmanlığından nasıl milyoner olunuyor? 

Öncelikle gayrimenkul danışmanı hangi bölgede çalışıyorsa o bölgede uzmanlık kazanıyor. Bölge sakinlerinin hepsi tarafından o bölgenin uzman gd si olarak bilinir, tanınır ve aranır. Kendi bölgesindeki gayrimenkullerinin fiyatı konusunda referans alınan kişidir. 

Her yıl sattığımız gayrimenkullerin ortalama fiyatı en az yüzde 50 artar. Bölge sakinlerine, yani artık tanıdığınız kişilere özel bir yaklaşım ve çalışma modeli sunmaktayız. 1 milyon dolar gayrimenkul değeri üzerindeki portföy sahiplerine portföylere katlamalı gelir modeli ile mevcut gayrimenkulü daha da değerlendirecek özel projeler üretiriz. 

Sonrasında da bu projeleri muhtemel alıcılara sunarız. İşte işin sırrı bu! Eğitiminizde olmazsa olmaz kurduğunuz cümleler, tavsiyeler neler? 

"Yer gösteren olma yol gösteren ol"... 

"Gayrimenkul danışmanlığı sizi tanıyan insanların sizi tanımayan insanlara sizi nasıl tavsiye ettiği ile ilgili bir iştir." "Müşteriler sizin elinizin onların elinde mi cebinde mi olduğunu görürler. Yaptığınız işi onlara en iyi faydayı sağlamak için yapın"... "Kalbini kazanamadığınız bir insanın parasını kazanamazsınız." "Ticarette en büyük hile dürüstlüktür."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökhan Taş'ın gözüyle Coldwell Banker!
  • 29.09.2014 17:04

Gökhan Taş'ın gözüyle Coldwell Banker!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, şirketi emlaktasondakika.com mi ...

Invest İnşaat, 2.2 milyarlık iki projeye başlıyor
  • 28.10.2020 09:37

Invest İnşaat, 2.2 milyarlık iki projeye başlıyor

Invest İnşaat, gelişim hattı olarak belirlediği İstanbul Sarıyer Ayazağa-Eyüpsul ...

Uğur Örs'ün kitabı Amazon'da satışta!
  • 10.09.2020 16:15

Uğur Örs'ün kitabı Amazon'da satışta!

Uğur Örs'ün "Kendine İnan" adlı kişisel gelişim kitabı Dünyanın en büyük e-ticar ...

Büyükçekmece'deki riskli yapıların yüzde 70’i yenilendi
  • 27.08.2020 08:45

Büyükçekmece'deki riskli yapıların yüzde 70’i yenilendi

Bugüne kadar 20 bin bağımsız bölümün yıkılması sonucu Büyükçekmece'deki riskli y ...

‘Gayrimenkulde asıl sorun fiyatta!’
  • 16.10.2018 13:14

‘Gayrimenkulde asıl sorun fiyatta!’

Coldwell Banker Türkiye Genel Koordinatörü, gayrimenkul sektöründe asıl problemi ...

Gül Suites projesinin tanıtımı yapıldı
  • 11.10.2018 17:11

Gül Suites projesinin tanıtımı yapıldı

İzmir'de CCG Yapı tarafından hayata geçirilen Gül Suites projesi 12 daireden mey ...