maritbet girişmaritbet
Cityscape, Türkiye için neyi ifade ediyor?

Cityscape, Türkiye için neyi ifade ediyor?

Dünya gayrimenkul sektörünün buluşma noktası olan Cityscape 2015'e 61 firmayla katılan ülkemiz damga vurdu.

Aslında ismini tek nefeste telaffuz ettiğimiz Cityscape, dünya gayrimenkul sektöründeki milyarlarca liranın, doların, euronun buluşması demek…

Peki bu fuar Türkiye için ne anlam ifade ediyor? Gayrimenkul ve inşaat sektörünün son 12 yıldaki aktifliğiyle ekonomisini büyüten ülkemiz, sıkıntılı bir dönemden geçiyor..

Siyasi anlamda yaşananlar ortadayken, son günlerde içinde bulunduğumuz duygu iniş çıkışları, bizde ekonomi düşünecek hal bırakmadı…

Ancak biz, ekonomisi sayesinde gelişen bir ülkeyiz.. Bu nedenle işin peşini bırakmamalıyız. Nasıl yapmalıyız bu işi?

Aslında Cityscape 2015 Fuarı, Türk gayrimenkul sektörüne ilaç gibi geldi. Bu organizasyon, MIPIM Fuarı tarzında olmadığı için satış yapma fırsatı da sunuyor. Vadistanbul'un ofis ve otel bölümüne teklifler geldi. Hatta projenin AVM bölümüne Al-Shiddi Group talip oldu. Öte yandan Kuzu Grup, fuarın ilk gününde Sea Pearl projesinden 20 milyon dolarlık satış yaptı. Fuara damga vuran bir diğer satış ise Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı'nın, Ağaoğlu Maslak 1453'ten 140 konutun bulunduğu kuleyi 67 milyon dolar ödeyerek satın alması oldu. Bu gibi birçok satışın gerçekleşmesiyle ilgili detaylar, fuar sonrasında şirketler tarafından daha detaylı olarak açıklanacaktır.

Başta Dubai olmak üzere Körfezli yatırımcılar, Türkiye'ye güvenmeye devam ediyor. Aslında onlar, bizi kendisi gibi görüyor. Bu bizim için avantaj. Üstelik artık sadece İstanbul'a değil Yalova, Trabzon, Bursa gibi şehirlere de yatırım yapıyorlar.

Geçtiğimiz hafta içi Beyoğlu Belediyesi'nde TASCA ve Gap İnşaat ortaklığında gerçekleştirilen organizasyonda Arap yatırımcılar İstanbul'a geldi. Sonuna kadar takip ettiğim o panelde dikkatimi çeken tek cümle ‘Türkiye'ye yatırım yapacak Araplar yönlendirilmek istiyor' oldu…

Dubai Cityscape Fuarı'da hem satış hem de yeni işbirlikleri açısından çok önemli. Türk patronlar, siyasi durumdan etkilenmeyeceklerini bildikleri ve Türkiye'ye çok güvendikleri için yatırım yapmaya devam ediyor, çünkü ‘Burası bizim ülkemiz' diyor. Bu, yabancı yatırımcılara güven veriyor. Buna diğer bir örnek olarak Beyoğlu Belediyesi'ni vereyim. Bölgede devam eden projelere, Başkan Ahmet Misbah Demircan büyük destekler veriyor. Bu da yabancı yatırımcıya, devletin projelerin arkasında olduğunu gösteren diğer bir etken.

Seçimlerle geçen 2015 yılının 7'nci ayında 700 bin konut satışına ulaşmamız, aslında ev almak isteyenlerin dahi sektöre ne kadar güvendiğinin diğer göstergesi.

Ağaoğlu'nun Cityscape 2014'te ‘İstanbul Finans Merkezi projesinin ruhsatı olsaydı akşama kadar 1 milyar dolarlık satış yapardım' açıklaması, bizim açımızdan bu fuarın önemini gösterir nitelikte..

28 ülkeden katılımcının boy gösterdiği Cityscape 2015'e 61 firmayla katılan ülkemiz, gerçekten bu organizasyona damga vurdu.

Bir diğer önemli nokta ise 24-26 Mart 2016 tarihlerinde Cityscape'in Türkiye'de yapılacak olması. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyon çok önemli işbirliklerinin ilk adımı olacak. Yatırım yapmak isteyen yabancılar, İstanbul'da gerçekleştirilecek fuara büyük ilgi göstereceklerdir.

Sektör için bu kadar önemli olan fuarda kendimize de bir parantez açalım… Emlaktasondakika.com ekibi olarak, gayrimenkul sektörünün daima destekçisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. Mehmet Çiçekçi, Ali Asatekin, Songül Karahan gibi 3 isimle Dubai'ye giden, üstelik birçok canlı yayının altına imzasını atan ekibimize İstanbul'daki takımımız 24 saat destek verdi....

Ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlayacak satışlar ve işbirlikleriyle Dubai'den dönmek dileğiyle…

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cityscape, Türkiye için neyi ifade ediyor?
  • 09.09.2015 15:51

Cityscape, Türkiye için neyi ifade ediyor?

Dünya gayrimenkul sektörünün buluşma noktası olan Cityscape 2015'e 61 firmayla k ...